Matbesvikelse


Jag brukar laga min egen mat

 

men ibland får jag ju för mig att köpa färdigt

Så var det i går. Då hittade jag Felix Halloumi hotpot. Men den var varken hot eller smakfull. Smaken, i den mån den ens fanns, var fadd och ointressant. Det var en katastrofal besvikelse. Det är bättre att laga sin mat själv.

Kass färdigmat.jpg

Jag försökte att få lite fason på den här färdigmaten genom att förbättra med ketchup, Sambal olek, Mango balsaico och tomatpuré. Men det hjälpte inte. I skrivande stund funderar jag på att krydda på med ingefära. Kanske det kan göra anrättningen ätbar, men jag tvivlar på det eftersom konsistensen på den här produkten är en ren katastrof. Och det är ju också något som påverkar smakupplevelsen.

Det enda som jag hittills har ätit och som är ännu sämre är faktiskt inte surströmming (vilket ju inte heller är någon kulinarisk höjdare för andra än möjligen äkta norrlänningar), är kinamaten på Ching Palace som jag försökte att äta för ett antal år sedan.

Ching Palace.jpg

Kanske har man nu skaffat sig en kompetent kock. Vad vet jag? Det kommer jag ju inte att kolla upp eftersom jag ju blev så besviken förra gången att jag vägrade att betala för maten. Då får de ju aldrig en andra chans från min sida, så klart.

Så här var det:

De hade buffé och jag tog för mig av lite av varje, men ingen smak stod att finna på något av det jag hade lagt upp på tallriken. De få kryddor de hade försökte jag att förhöja den kulinariska känslan med, men vad hjälpte det? Och det var då jag vägrade att betala. Servitören undrade varför, men jag förklarade och han ifrågasatte. Det blev en lång diskussion. Och han undrade. Och jag sa att ”på en skala på 1 – 10 hamnar er mat under noll! Men du kan få lite extra dricks för ölen så du fattar att det inte är pengarna det handlar om, men maten äter jag inte och betalar inte för!” 

Och så blev det!

Det intressanta är att Ching Palace vid denna tid hade folk som gick omkring som sandwichmän med plakat på rygg och mage för att göra reklam för stället, vilket jag kan förstå. Det gällde ju att locka in gäster. Göteborgarna vände de sig knappast till eftersom vi ju vet av erfarenhet eller hörsägen att maten är/var kass. Men med ett läge nära Centralstationen hoppades de väl att locka till sig ovetande turister.

Idag ser jag inga sandwichmän, vilket kanske beror på att de har skaffat sig en kompetent kinesisk kock. Vad vet jag?


Uppdatering:

Kass färdigmat.jpg

Ingefära, javisst. Men den här vämjeliga konsistensen består ju. Så skiten åkte ned i toaholken där den ju hörde hemma. Tack Felix för att ni skodde er mina surt förvärvade pengar!

8 tankar om “Matbesvikelse

 1. Jovisst är HEMlagat absolut bäst.
  Men om och när man ibland bara mâste fixa nâgot snabbt, dâ fâr man väl hâlla sig till absolut identifierbara djupfrysta ingredienser och undvika allt annat som stuvats ihop lite hursomhelst och sedan saluförs med massor av reklam…? 🙂

  Gillad av 1 person

  • Jag brukar alltid ha en massa hemlagat i frysen. Det går också snabbt att laga till, men kan kräva kokt potatis och då får jag ju vänta på att de blir klara. Å andra sidan blir det bättre och billigare.

   /Skvitt

   Gilla

   • Hoppas mina kommentarer inte ses som kritik mot dem av oss, som ibland tar till en färdiglagad snabbköpsrätt e.dyl.i brist pâ tid. Igâr blev jag själv tvungen ta till en grönsaks-o-kikärtspuré-wrap i ett sorgligt torrt och svârsmält slags bröd…
    Ibland blir jag bara sâ upprörd över vad olika fast food – snabbmaträttsproducenter vill fâ oss att köpa in och äta. Instämmer därför helhjärtat med din kritik och ser med fasa fram emot fortsatt utveckling av barn-o-vuxnas ökade beroende av ”snabbköpsmat” och den inverkan detta sedan fâr för allmän hälsa och välbefinnande m.m.

    Gillad av 1 person

      • En sak är jag kass på: sås.
       Remouladsås är inga problem att göra, men i övrigt blir det pulversås. Just nu ska det bli stekt lax, potatis och Blå bands citron&dillsås.
       Helst skulle jag ha kokt färsk sparris till det, men jag ids inte gå ut och handla idag, så det får vara till det blir nödvändigt att fylla på matförrådet.

       /Skvitt

       Gilla

 2. Sorgligt se vad du utstâtt! Om man vill leva väl och mâ nâgorlunda gott, ska man nog akta sig ordentligt för färdiglagad ”lângtidspaketerad” snabbköpsmat, vars varudeklarationer ibland kan jämföras med olika partiers vallöften…
  God helg, trots allt!

  Gillad av 1 person

  • Hemlagat är trots allt bäst. Annars ska det vara en bättre restaurang. Och då tillkommer ju en helt annan festlighet och en helt annan nota dessutom också, förstås.

   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s