Opinionsläget


Svagt övertag

 

för de framstegsvänliga

I vart fall om man bortser från Sverigedemokraterna. Men det kan man ju inte. De, tillsammans med Moderaterna, Kristdemokratern, Liberalerna och Centerpartiet, utgör ju högerfalangen inom svensk politik. Tillsammans får dessa bakåtsträvande partier hela 56% av svenskarnas röster enligt SvD:s redovisning av 3 364 intervjuer genomförda den 3 – 5 september 2018.

Opinionsläget.jpg

Det är ju förskräckande!

80-90% av sveriges befolkning har vanliga anställningar i normala inkomstlägen. Den politik som dessa främst gynnas av är i första hand Vänsterpartiets och i andra hand Socialdemokraternas politik. Och miljön kan vi inte bortse ifrån, vilket ju är Miljöpartiets hjärtefråga, som berör oss alla. Hur kan då 56% tänka sig att rösta på partier som bara vill gynna de rikaste? Det borde övergå mitt förstånd, om jag inte visste bättre!

Orsaken

Folk har ingen ideologisk skolning. En gång i tiden drev fackföreningarna och ABF kurser i politik och ideologi. Men den tiden är förbi. Numera handlar det om att förverkliga sig själv och att göra en klassresa, vilket få lyckas med men många sträver efter. Det slutar som oftast med att man dör lika fattig som man föddes.

Det är snart val. Att hoppas på ett politiskt uppvaknande bland arbetarklassen är knappast att tänka på till dess. Så tragiskt är det!

Jag rekommenderar: ”Bara lite gemenskap” och: ”Jag ber dig Hjalmar, sök hålla kursen åt venster …”

7 tankar om “Opinionsläget

 1. Pingback: Tänk så praktiskt! – eaqhan

 2. Uppskattar dina inlägg nu inför valet, som bidrar till insikten att det är alldeles för riskabelt att uttrycka sitt missnöje mot politik och politiker genom att rösta blankt i âr. Man màste ju helt enkelt visa frân vilket hâll kritiken kommer, även om fackföreningar, ABF m.fl. sedan lâng tid tillbaka verkar delta i den allmänna, liberala framstegstron.

  Gilla

  • Tack för den kommentaren.

   Kan ju vara på sin plats med en video som har några år på nacken, men är lika aktuell idag. Och att C, KD, L och SD har liknande ideologier som M borde vara allmänt bekant. Därför bör man se denna video om Moderaternas/Högerpartiets inställning genom tierna i olika frågor. Det bör ju få de flesta att lägga sin röst till vänster.

   /Skvitt

   Gilla

   • TACK själv för vidéon som kortfattat pâminner oss om M:s sorgliga ställningstaganden genom tiderna och stärker ens medvetande om att vara född med hjärtat till Vänster och vara medveten om det. Sâ nu NEJ, NEJ, NEJ till M, C, KD, L och allra mest till SD och de som vill samarbeta med dem och göra tillvaron mer prekär och lik-riktad för de flesta. .

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s