M: Pensionärer ska skämmas


I vart fall

 

om de söker bostadsbidrag

”Den moderata riksdagsmannen Hanif Bali tycker att ensamstående föräldrar och fattigpensionärer ska skämmas om dom söker bostadsbidrag. Det framgår av Hanif Balis syn på svenskarnas sociala skyddsnät som han delgav sina följare på Twitter tidigare idag.” Läs mer på Aktuellt fokus.

M pensionärer ska skämmas.jpg

Hanif Bali säger rent ut vad högerpolitiker tänker, men inte vågar yttra. Det är ju underbart att han klär av deras ideologi helt naken. Han är ju värd en eloge. Synd bara att det inte lyftes fram före valet. Då kanske utgången hade blivit en annan.

12 tankar om “M: Pensionärer ska skämmas

 1. Pingback: Något om pension – eaqhan

 2. Jo nog finns det och har väl alltid funnits goda egenskaper i oss mänskor och det är ju det som verkligen ska uppmuntras och utvecklas.
  Och egentligen behöver väl Mode-rater inte alls ättestupor! De har ju redan tidigare politiskt visat hur de kan utnyttja all sin kraft till att dra ner social verksamhet, fackföreningars stöd till arbetare &c. m.m. och sâ privatisera och extremt räntabilisera det som blev kvar, dvs. omvandla hela samhället till deras egen fördel och föra folk mot avgrundslikt branta stup rent socialt.
  Basta ya! nu för liknande fortsättning i samarbete med andra extrema högerrörelser!

  Gillad av 1 person

  • Sant!

   Jag minns när Anna Olsson gick ut i pressen och berättade om verkligheten i Reinfelds Sverige.

   Hon hade jobbet på FK, men var nu sjukskriven på grund av långt gången cancer.

   Socialminister Ulf Kristersson hade beordrat nya riktlinjer för FK, så Anna fick inga pengar eftersom hon inte kunde uppge vilken dag hon skulle dö!

   Hon frågade sin FK-handläggare om man verkligen måste vara döende för att få ut sina försäkringspenger och fick svaret ”JA”!

   Nu vill denne hjärtlöse minister bli vår nye statsminister! Fy fan!

   Anna Olsson?, jo hon är borta idag. Vila i frid!

   /Skvitt

   Gilla

   • Det lâter ju rent fruktansvärt, det du berättar om Anna Olsson livsslut. Mâ hon vila i frid nu âtminstone!
    Själv minns jag nâgot liknande om en kvinna och kanske var det Anna… Henne ville de förmâ att gâ tillbaka ut i arbetslivet, trots cancer i slutskede. Arbete gör alla gott och befrämjar hälsa,, sade de! Det var väl därför de kallade sig för ”det nya arbetarpartiet”… och om de nu kommer till makt igen med extremhögern, dâ finns det knappast nâgot gott att vänta för vanligt folk. Läser ocksâ pâ nätet att sista skriket nu är att inte förse gamla, mycket sjuka mänskor i slutet av livet med mat o dryck, dâ det skulle förlänga deras tillvaro. Att försöka ge dem ett värdigt slut utan plâgor verkar inte alltid längre vara aktuellt pâ vissa ställen….
    Ve och fasa!

    Gillad av 1 person

    • Vi lever i dystra tider. Ändå blir Sverige bara rikare, men det är de rikaste som får allt. Vi andra ska bara knega på in i döden och när vi inte är profitabla längre är det bäst att vi dör på stört. Det är den råa kapitalismen i ett nötskal. Dess politiska förtädare är högern.

     /Skvitt

     Gilla

     • Joo, nog tycks det vara dystra tider mest överallt nuförtiden och tyvärr är det ju inte bara högern, som struntar i folk i allmänhet. Det tycks vara en ganska vanlig âkomma hos mânga politiker o finansiärer sen lâng tid tillbaka… Det bästa vi vanliga medborgare kan göra nu, är väl att organisera oss alternativt-kollektivt sâ gott det gâr emot dessa tendenser, eller….

      Gilla

      • Just det! Organisera oss i kamp mot högern och sossarna. Det är bara V som ärligt menar att pensionerna måste höjas. Övriga partier nöjer sig med att kräva att pensionerna inte ska beskattas mer än lönen. Det räcker inte!

       Sist jag åkte taxi kom vi in på det här med pension. Chaffisen skulle pensionera sig till våren. Jag frågade om han hade lagt undan lite pengar att ta av som pensionär. Det hade han inte.
       Det var ju lite sent att börja med det så jag gav inget råd till honom. Men jag sa till honom att det blir inte fett.
       ”Det får bli som det blir”, sa han.

       Jag förstår inte att folk inte ser om sitt hus i tid. Så fort lönen kommer in så ska den konsumeras till sista kronan. Och när den är slut ska många täcka upp med sms-lån. Det ser man ju på Lyxfällan hur en del gör. Hur är man då funtad?

       Som pensionssystemet ser ut idag så måste man ha ett rejält belopp på banken när man går i pension. Det har politikerna sett till. Annat var det förr när vi hade ATP. Mina föräldrar fick ut 80% av lönen i pension. Jag får inte ens 50%. Tur jag har mitt sparande!

       Jag vet inte om du har sett mina inlägg om pension. Där ondgjorde jag mig över PRO som jag var med i under några år. Då fick jag deras medlemstidning. Inte en enda artikel om vanliga pensionärer eller fattigpensionärer hade de.
       De hade en sida om vin. Fattigpensionärer har ju inte ens råd med sina livsviktiga mediciner.
       De hade en sida om mode. Självklart vände de sig till kvinnor. Och ändå är det främst kvinnor som är fattiga pensionärer. Det måste vara som ett slag i ansiktet på dessa. Men de läste säkert inte modeartiklarna för de hade inte råd att vara med i PRO och fick så klart inte tidningen.

       De hade alltid en artikel om vanligtsvis tre sidor med förslag på resor. Det var resor till Kenya och till Kina eller till mer närbelägna platser som Italien och Frankrike. Men det kostade. En resa på ca 40.000:- till exempel. Dagens fattigpensionärer hade inte råd med det ens när de jobbade. Hur skulle de ha råd nu?

       De hade artiklar om hur man sköter sin trädgård och en artikel om en man vars pensionärshobby var vetaranbilar. Och en gång fick Alf Svensson ett helt uppslag att breda ut sig på.

       Alltså, sammanfattningsvis, PRO:s medelmstidning vände sig den rika överklassens pensionärer och sket fullständigt i vanliga pensionärer, vars situation är en helt annan, som till exempel att inte ha råd att ge en julklapp till sina barnbarn. Bor de i en förort, vilket de flesta av dessa gör, så har de inte råd att åka in till stan ens en gång. De kommer bara ned till toget för att köpa mat med röda prislappar märkat med ”kort datum”! Tack politiker för pensionsreformen!

       /Skvitt

       Gilla

       • Tack för denna lânga men intressanta kommentar om pensioner och pensionärer, som jag väl delvis reagerat pâ pâ annat ställe idag.
        Speciellt det du skriver om PRO:arna är intressant, dâ jag tvekade enormt med att kontakta dem efter min mors bortgâng, för att se vad de gör för att hâlla koll pâ vad som sker eller kan ske med pensionärer i âldringsvârden.
        I övrigt är jag själv ocksâ totalt ointresserad av det mesta av det som föreslâs som aktiviteter för äldre; det är ju ofta bara rent tidsfördriv utan vidare innehâll men ibland mycket kostbart….
        Vad beträffar kompulsiva mass- eller storkonsumenter eller vad man ska kalla dem, är jag helt överens med dig men vissa personer har inte större lön eller mer pengar att röra sig med än vad som är absolut nödvändigt, sâ de kan väl inte ens drömma om att spara ihop till nânting…
        Och nu god kväll, trots allt 🙂

        Gilla

        • Ja, deras aktiviteter hade inget med att skapa medvetenhet kring den politik som pensionärerna knäar under.

         Jag tog just fram nr 9 2015 av PRO Pensionären, PRO:s medelemstidining. På sidan 91 välkomnas man till deras kurser. Så här ser det ut:
         Bugg/foxdrott
         Dansvecka
         Gammeldans
         Linedance
         Lindy hop/Swing
         Seniordansvecka
         Sittande dans
         Standard pardans
         Zumba gold
         Boule
         Frigörande dans i mindfullness
         Golfkurs
         Gör ditt hem till ett hälsohem
         Mindfulness bas
         Vegetarisk matlagning
         Yoga
         Naturvandring i Färnebofjärdens nationalpark
         Data

         Sen finns ju PRO folkhögskola:
         Fotokurs med bildbehandling
         Släktforskning
         Surfplattor
         Järnsmide
         Konsthistoria och målning
         Lappteknink
         Målarkurs
         Möbeltapetsering
         Silversmide
         Tempramålning
         Alla kan sjunga
         Berslagsmodernism
         Skriva och läsa dikter
         Munspel
         Skriv ditt liv
         Fotokurs
         Engelska
         Franska
         Spanska

         Ja, som du ser finns det inget som hjälper pensionärer att organisera sig för att ta kamp för sin egen välfärd.
         Politik tycks PRO fasa för. Tänk om medlemmarna börjar ifrågasätta hela organisationen. Sånt får ju inte hända!

         Kanske PRO borde starta en kurs om hur man på ett smidigt sätt tar livet av sig. Det vore väl på sin plats?!

         /Skvitt

         Gilla

         • Jo,det kanske kommer att bli nâgot för dem att lära oss gamlingar hur vi via Exit e.dyl. ska kunna avsluta vâra liv pâ snyggare sätt än vad samhället nu bjuder pâ….

          Gillad av 1 person

 3. Jösses, finns det dâ inga gränser pâ hur vissa män-i-skor beter sig????
  Det fâr mig att tänka pâ en dokumentärfilm jag sâg häromdan och där en italiensk mâlare i tre stora väggmâlningar redan pâ 1300-talet visat pâ vidare kunskaper och djupare mänsklighet än vad ovanstâende M-riksdagsman och en del andra nutida politiker ens skulle kunna tänka sig.
  Ve och fasa. Kanske kommer nân snart att föreslâ att ättestupor för gamla borde installeras, dâ de/vi inte är lönsamma längre….

  https://en.wikipedia.org/wiki/The_Allegory_of_Good_and_Bad_Government

  Gillad av 1 person

  • Ja, alltså ättestupor. Gillas säkert av moderaterna, bara de är privat drivna, profitabla och finansieras av skattemedel.

   Man kan gå längre tillbaka än 1300-talet. Redan Neandertalarna tog hand om de som inte klarade sig själva. Så långt i utvecklingen har ännu inte moderaterna nått.
   Primitiva skapelser! Kan man sätta dem på zoo?

   Ha en fin helg!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s