Kanske ett gott nytt år


Äntligen

ett vettigt beslut av Trump
Han ska ju dra tillbaka sina trupper från Syrien, där de aldrig har fått en inbjudan och därmed är det en invasionsarmé utan krigsförklaring. Krigsbrott, med andra ord! Men världen tiger!
Trumps beslut beror väl på att han egentligen inte är politiker och inte styrs av det militär-industriella etablissemanget, till skillnad från de flesta andra amerikanska presidenterna. Kanske det är inledningen på en bättre värld?
God jul etc.jpg
Att USA:s inblandning i Syrien hela tiden har handlat om att störta Syriens president Bashar al-Assad för att stärka USA:s geostrategiska intressen i regionen och samtidigt låta krigsindustrin tjäna storkovan på kuppen istället för att bekämpa terrorismen är en sak som Trump kanske inte har begripit.
President Bush jr begrep det och satsade både på krig och upprustning av försvarsmakten, vilket berikade hans far som hade aktier i banken som gjorde stora förtjänster genom sin inblandning i krigsindustrin. Läs om det här.
Trump har ju aldrig varit inbegripen i den politiken, outsider som han ju är inom amerikansk politik. Eller, mindre troligt, så tar han inte sådana hänsyn. Och att huvudsyftet att bekämpa islamistisk terrorism bara har varit ett svepskäl, kanske han inte heller har begripit. Än mindre tror jag han har förstått att USA faktiskt har backat upp IS, trots propagandan om att bekämpa dem.
Beviset för det är ju att USA höll på i 5 år med att ”bekämpa” IS och under den tiden blev IS bara allt mäktigare!
Men sen kom Ryssland in och bombade IS lastbilskonvojer med olja som såldes till Turkiet (sic!) och på bara 5 månader började IS backa tillbaka.
Ryssland bombar oljekonvojer.jpg
IS hade ju inte längre kvar sin födkrok. Det hade USA kunnat gjort också, men det låg inte i USA:s intresse! För USA fanns bara två mål; att skaffa sig makt i regionen och att låta militärindustrin fortsatt göra vinster på det amerikanska skattebetalande folkets bekostnad. IS funktion var att göra jobbet åt USA, att störta  Bashar al-Assad.
Inget av det här har massmedia lyft fram, varken i Sverige eller i USA, eller i de så kallade västländerna. Inte heller har man lyft fram att USA sa att ”nästa stora krig är kriget mot terrorismen”, när Sovjetunionen föll.
Hur kunde de veta det när ”terrorismen” vid denna tid mest handlade om flygplanskapningar och gisslantagande?
Jo, det finns ett svar på det!
USA hade börjat bygga upp kontakter med islamister när Afghanistan hade fått en regering som ville modernisera landet efter västerländsk modell och kvinnor plötsligt kunde gå i kortkort och läsa på universitet, vilket ogillades av mullor och feodalherrar som försökte störta regeringen, med påföljd att regeringen bad Sovjet om hjälp.
Kvinnor Kabul då&nu.jpg
Då fick de reaktionära islamisterna, feodalherrarna och mullorna enorma ekonomiska bidrag, vapen och annan hjälp från USA för att kasta ut Sovjet, störta den reformvänliga regeringen och införa islamism och sharia och därmed byggdes terrorismen upp (Mujaheddin) och al-Qaida uppstod, vilket sedan har avknoppats som, IS, Al-Shabaab och allt vad det heter. Alltså en produkt av USA!
Och allt det här är tabu att förmedla till folket i våra massmedia.
Trumps planer på att även dra tillbaka sina trupper från Afghanistan får mig att funderar på om det skulle innebära att islamisternas makt i landet kommer att kollapsa. Jag hoppas det. Jag tror det, men jag vet inte. Och jag vet inte hur jag ska göra det trovärdigt. Men ser man till hur IS växte sig starkare ju mer USA ”bekämpade” dem i Syrien så är det väl ganska troligt.

9 tankar om “Kanske ett gott nytt år

 1. Pingback: Polisiär avrättning – eaqhan

 2. Pingback: Den politiska kartan – eaqhan

 3. Pingback: Kvinna, linne och shorts = för lättklädd – eaqhan

 4. Pingback: Kanske Gud ändå finns – eaqhan

 5. Pingback: Islamsk lynchstämning – eaqhan

 6. Pingback: Släng en sten i skallen – eaqhan

 7. Pingback: Knappt någon tror väl på astrologi – eaqhan

 8. Läser men brukar inte kommentera politiska inlägg. Men här har du så mycket fel att jag måste säga något. En sak håller jag med om, Trump är INGEN president eller politiker, långt ifrån. Att USA lämnar Syrien har med pengar att göra. Nu ger han Turkiet fritt spelrum att attackera Kurderna samtidigt de kommer att bomba IS fästen som har 90% civil befolkning! USA har resurser att kunna inta IS fästen med minimal förlust av civila, tyvärr måste man räkna med civila offer i dessa stater. Med USA´s frånvaro kommer antalet döda att stiga, också på den ”goda” sidan. Om nu Kurderna terrorister, varför har då USA samarbetat med dem? Jag följer bara nyheterna som ”normala” människor gör och jag vet inte mer än vad det står att läsa. men du verkar ha ”Undercover” eftersom du kan uttala dig såhär?

  Gilla

  • Tack för din kommentar!

   Du vet lika väl som jag att IS växte hela tiden när USA ”bekämpade” dem, men brakade ihop när Ryssland gick in. Och det på en tolftedel av tiden.

   Du vet också lika väl som jag att USA byggde upp Afghanska islamister för att kasta ut Sovjet och att dessa islamister senare har utvecklats till och knoppat av en uppsjö terrororganisationer, såsom t. ex. al-Qaida och IS.

   Så vad är det jag har fel i?

   /Skvitt

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s