Elleverantör*ernas fel!


Alfrida

 

stormen som ställde till det

(* Se rättelse i kommentarer!)

Men att så många har blivit strömlösa är elleverantörernas fel. År efter år har de höjt priserna, vilket har varit lätt. Det går ju inte att välja vilka som levererar strömmen i själva nätet. Det är som maffians knarklangare. De har mutat in sina revir. Där har de monopol.

Maud Olofsson lovade att se över hur mycket de fick ta betalt, men inget hände. Och sen dess har de bara höjt och höjt. Folk protesterar, men leverantörerna säger att de måste höja priserna för att modernisera och bygga ut näten. I själva verket skär de guld med täljkniv.

Stormen Alfrida.jpg

Att folk blir strömlösa beror ju på att de i sitt profitbegär har underlåtit att underhålla kraftledningsgatorna. Det är liksom inte så vinstbringande i det korta perspektiv som man har i styrelserummen. Där är det bara kvartalsrapporterna som gäller. Då får folk frysa, sakna ljus och vatten, samt få maten förstörd. När elbolagen tvingas betala ut ersättning, är det en avdragsgill utgift!

2 tankar om “Elleverantör*ernas fel!

 1. Men där har du väl ändå fel! Man kan välja elleverantör, men INTE nätleverantör De som äger elnäten har monopol och nätavgiften för mig är det dubbla jämfört med min elförbrukning! De tar ju betalt för hur mycket ström du förbrukar,helt orimligt. De har höjt priserna sedan avregleringen skamlöst mycket, men vår kommunistiska socialdemokratiska, miljöpartistiska regering sa att de skulle reglera priserna, men har de gjort något? Stefan Löfven och övriga i övergångsregeringen har förstört lika mycket som den borgerliga regeringen som har skulden för all den kriminella invandringen.

  Gillad av 1 person

  • Du har rätt! Tack för rättelsen. Det skulle ha stått NÄT…

   Konsekvenserna av utförsäljning av offentlig egendom har oftast bara gynna kapitalisterna och säg den gång det har gynnat folket!

   /Skvitt

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s