Ska praxis inte gälla?


Jo

 

där brottet skett ska dom avkunnas

Om jag snattar i Tyskland eller om jag mördar någon där, då är det ju självklart att det är i Tyskland jag skall dömas.

Jag har skrivit om detta tidigare, men tar upp det igen. Jag tycker att det är så självklart att IS-terroristerna ska dömas i de länder de har verkat med sin terrorism.

Dömas där.jpg

”Varje dag överlämnar sig mängder av terrorister till de kurdiska styrkor som utgjort spjutspetsen i kriget mot IS. Nu vädjar Nasrin Abdullah, befälhavare för kurdiska YPJ, till svenska regeringen att ta ansvar för IS-medlemmarna.

– Sverige måste ta hem sina medborgare, säger hon till SVT:s utrikesmagasin Korrespondenterna.” / AFTONBLADET.

De kurdiska lägren för terroristerna är överfulla och folk både svälter och dör när resurserna inte räcker till. Sådant inträffar till och från i världen och drabbar människor som inget ont gjort. Det är tragiskt. Men när det nu gäller IS-anhängare så år de väl ta skeden i vacker hand och leva och dö med konsekvenserna av sitt handlande.

Det finns ingen anledning att Sverige ska låta dem undkomma rättvisan i Syrien, eller det land där de har begått sina brott! Vi ska inte låta dem komma hem innan de har ransakats. Har de befunnits skyldiga till brott ska straffet avtjänas innan de kan komma hem igen. Så är praxis. Den ska vi inte frångå!

Nästan varenda en som nu är gripen säger sig vara oskyldig. Men så säger nästan alla kriminella. Det finns ingen anledning att tro dem bara för att de är IS-anhängare, tvärt om!

IS rättsligt.jpg

Krigade för IS – nu lever de i Sverige

IS-kvinnor inifrån lägret: ‘Vi skäms inte’

Läs också på EXPO om IS.

10 tankar om “Ska praxis inte gälla?

 1. Pingback: Den politiska kartan – eaqhan

 2. Pingback: Kvinna, linne och shorts = för lättklädd – eaqhan

 3. Pingback: Kanske Gud ändå finns – eaqhan

 4. Pingback: Islamsk lynchstämning – eaqhan

 5. Pingback: Släng en sten i skallen – eaqhan

 6. En annan idé: det är så mycket elände i Syrien och Irak så det är fel att de lokala myndigheterna också skall behöva hålla på med diverse kriminella utlänningar som ursprungsländerna inte vill ta hem. Såvida dessa personer inte avlivas direkt så kommer det ju att kosta dyra resurser att ställa dem inför rätta lokalt, resurser som kunde användas till mer produktiva framtidsprojekt.

  Ett alternativ vore ju lokala rättegångar som betalades av ursprungsländerna. Många av dessa länder har ju dessutom på olika sätt varit ”krigarna” behjälpliga, så det handlar om att betala av en skuld.

  Gillad av 1 person

  • Det är klart att det kostar mycket pengar och därför måste de få ekonomiskt bistånd, men även bistånd med personal och där har de länder varifrån terroristerna kommit ett stort ansvar. Jag håller helt med dig.

   Det måste ju vara mycket lättare att fastställa skuldfrågan där brotten är begångna. Där är det ju mycket mer sannolikt att det finns vittnen, brottsoffren (t.ex. alla våldtagna kvinnor) och tekniska spår efter brotten än det gör i de länder de for iväg ifrån.

   Så jag är helt överens med dig.

   Självklart ska de dömas efter de lagar som gäller i de länder brotten är begångna. Och som jag skrev i det tidigare inlägget som jag länkade till, så skulle jag inte ligga sömnlös ifall de dömdes till döden och inte heller om ett erkännande kommer fram genom tortyr. Alla har ju varit en kugge i maskineriet, så det spelar ingen roll om de inte har fysiskt blod på sina händer.

   /Skvitt

   Gilla

 7. Pingback: Döm dem där de har begått sina brott | Se Eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s