Ryssland får all skit


Skräp landar på västkusten

 

och har sitt ursprung från världens alla hörn

Gratistidningen Göteborg Direkt har en artikel om det, vilken du kan läsa här. Det har blivit 40% mer skräp sedan 2014. Och det beror på havsströmmarna som för det in till VästkustenOch hälften av skräpet är plast. Det kan väl inte vara någon nyhet för någon.

Men säg nu att man får Göteborg Direkt i sin brevlåda och slänger ett öga på omslagssidan, nöjer sig med det och kastar tidningen. Då har man nog sätt rubriken ”SKRÄP. Ryska sopor flyter iland i Göteborg.

Man förleds att tro att det bara är från Ryssland skräpet kommer, trots att det bara är en bråkdel som har Ryssland som ursprungsland! Är det en avsiktlig smutskastning av Ryssland, som ju allt som oftast i andra sammanhang smutskastas?

Ryssland får all skit.jpg

Man måste vara kritisk! Allt är inte Rysslands fel!


Rekommenderad läsningSverige bäst … eller

 

 

4 tankar om “Ryssland får all skit

  • Ja, det är ju hemskt som det ser ut på kusten.

   När jag paddlade kajak brukade jag gå iland på småöar för att sola och vila. Då passade jag på att elda upp så mycket plast jag kunde, men det blev ju ändå inte ens droppe i havet.

   /Skvitt

   Gillad av 1 person

    • Det är ju klart att det inte är bra varken för hälsa eller miljö att elda plast.

     Självklart höll jag mig undan för röken och jag tycker det är bättre att elda upp plasten än att den skräpar i miljön och skadar djuren.

     Sen var det en annan sak som jag var noga med. Att inte elda på berghällarna så de spricker. Men det fanns gott om gräsplättar som jag kunde elda på.

     Bäst hade ju varit om jag hade kunnat forsla skräpet iland, men med kajak hade det inte blivit mycket. Som det nu var gjorde mina insatser ändå knappt till eller ifrån, med tanke på mängderna. Men det var det lilla jag kunde bidra med.

     /Skvitt

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s