Vederstyggliga moderater


I och för sig inget nytt

 

att Moderaterna gynnar de redan  rika

De utgör ett moraliskt lågvattenmärke i svensk politik. Ingen sund människa skulle gynna de redan rika på andras bekostnad. För så blir det ju när de rikaste ska få sänkt skatt medan välfärden allt mer går på kryckor.

M-skattesänkning.jpg

Skäms, moderater, om ni vet vad skam är!

4 tankar om “Vederstyggliga moderater

  • Du har rätt. Överklassen och deras politiska företrädare har alltid föraktat vanligt folk.

   Marie-Antoinette sa kanske inte när hon hörde att folket svalt och inte hade bröd att ”Varför äter de inte kakor?” Men att ett sådan rykte kan spridas beror ju på att de rikaste lever i en helt annan värld än vanligt folk gör och högerpartier ändrar självklart inte på det. Tvärt om, det är en samhällsordning de slår vakt om.

   Arbetarklassen har noll och intet värde för överklassen, bara de arbetar. Världen över och historien igenom har militär och polis kallats in för att stoppa de lägre klassernas reformkrav och strejker.
   ”Mellankrigstidens skakiga Weimardemokrati i Tyskland upprättades genom massakrer på kommunister och radikala arbetare när spartakistupproret 1919 slogs ned och de tyska arbetarråden krossades av militära frikårer.” https://www.socialistiskapartiet.se/2011/07/29/varsta-massmordet-pa-arbetarrorelsen/

   ”Minst 34 människor dödades och omkring 80 skadades när polisen i torsdags öppnade eld mot strejkande gruvarbetare.” / Sydafrika 2012.
   https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sydafrika-utreder-blodbad-i-gruva

   Nämnas bör Haymarketmassakern, eftersom det blev upprinnelsen till firandet av 1:a maj.

   Den här listan kan göras hur lång som helst. Och massakrer på vanligt folk har skett långt innan vårt kapitalistiska samhällssystem uppstod. Timur Lenks ambitioner att bli större än Djingis Khan kostade cirka 5% av världens dåvarande befolkning livet på 14000-talet. Uppskattningsvis 15 miljoner!

   Och vilka var det som fick huka i 1:a världskrigets skyttegravar och dö på slagfälten i 2:a världskriget om inte arbetarklassen. Men kapitalisterna blev rika på kuppen.

   Bhopalkatastrofen. En realistisk bedömning är att 8 000 dog och några indiska chefer dömdes till kortare straff, men ägarna till Union Carbide gick fria.
   ”Uppskattningsvis 100 000 fick olika grader av permanenta skador, bland annat lung- och ögonskador. År 2006 fastslog regeringen antalet exponerade till 555 125 inklusive 38 478 med övergående skador och cirka 2 900 allvarliga och permanenta skador.”
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Bhopalkatastrofen

   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s