Konsekvenser för Sverige


Det hotar Kina med

 

om Amanda Lind närvarar vid kvällens prisceremoni för Gui Minhai

Kinas Sverigeambassadör Gui Congyou säger att kulturminister Amanda Lind portas från Kina om hon närvarar vid kvällens prisceremoni för Gui Minhai, enligt TT. Läs mer på SVT Nyheter.

Det är naturligtvis rent ut sagt fördjävligt. Men så är det ju så att Kina varken har demokrati eller yttrandefrihet.

Men det värsta, enligt min mening, är att man har mage att kalla landet och dess parti kommunistiskt. Omvärldens kapitalistiska länder hakar på med hull och hår. Det passar dem och borgarklassen perfekt. Man kan peka på Kina och säga ”sån är kommunismen!”

Det har ju aldrig funnits några kommunistiska länder. Bara länder som kallat sig det. Länder som slog in på den socialistiska vägen utan att komma ända fram. Snart nog tog sig de borgerliga krafterna in i de statsbärande partierna och korrumperade dem. Så någon kommunism fick vi aldrig se. Det blev ett dråpslag mot den kommunistiska idén.

Kina hotar Sverige 1.jpg

”Svenska PEN:s ordförande: ‘Obehagligt och oklart’

Publicerad 

‘Vissa människor bör inte känna sig lugna efter att ha sårat Kina’. Så säger Kinas ambassadör efter att det blev klart att Gui Minhai får Tucholskypriset av Svenska PEN. Organisationens ordförande Jesper Bengtsson utgår från att han är en av dem som pekas ut. Det är obehagligt och oklart, säger han.” Läs mer här.

”Om kulturminister Amanda Lind närvarar vid kvällens prisceremoni för Gui Minhai portas hon från Kina, säger Kinas ambassadör till TT. … Vi uppmanar svenska regeringsföreträdare att inte delta i den här prisceremonin. Om en representant för den svenska regeringen dyker upp på den här ceremonin skulle det skada vår vänskapliga relation.

Om Stefan Löfven närvarar vid ceremonin, skulle han vara välkommen till Kina? Vi har samma hållning där och samma principer, svarar ambassadören. / Aftonbladet

Tyvärr är Kina ett viktigt land för oss. Men Stefan Löfven står på sig och vägrar böja sig för hotet. Han kan ju knappast annat göra om han inte vill framstå som en marionett i Kinas våld. ”Statsminister Stefan Löfven (S) säger bestämt att den svenska regeringen ska närvara vid utdelningen av ett pris till den fängslade förläggaren Gui Minhai, och därmed ignorera Kinas hot. Kulturministern ska dela ut priset, säger han till SVT.” / SvD

 

22 tankar om “Konsekvenser för Sverige

 1. Jag ber om ursäkt till Kina och meddelar att vår statsminister förmodligen inte är vid sina sinnens full bruk, heller inte det folk som har valt honom. Han har ex. medverkat till försäljningen av drönare till diktaturen i Saudiarabien, som har begått krigsförbrytelser med dem, samt nyligen förespråkat skärandet i oskyldiga barns genitalier, samt varit med på att avskaffa värnskatten för de allra rikaste. För mig tyder det på att något är allvarligt fel i hans hjärna.

  Gillad av 1 person

   • Jag kan ha drömt det, men har för mig att han uttalade sig starkt i favör för skärandet i barns genitalier i samband med debatten, men givetvis med andra ord, förmodligen ”religionsfrihet” eller ”antisemitism” eller liknande.

    Varför finner du detta otroligt? Debatten är fylld med psykopater som vill skära i barns genitalier och för att sälja vapen till diktaturer som numera bombar och sliter barn i stycken, i dessa krigsförbrytelser. han är inte ensam om sådana åsikter och folket röstar för dessa bombliberaler.

    Att de sedan talar om ”medkänsla” eller ”öppna hjärtan” innebär i min värld att de måste vara psykopater. Sådan dubbelmoral kan inte en vanlig frisk människa uppvisa, men de kan luras av dem givetvis.

    …men Löfven har kanske kovänt? Skriv ett mail till sossarna och fråga var Löfven och sossarna står i frågan om du tvivlar!

    Gilla

    • Först och främst måste jag påpeka att kvinnlig omskärelse är en grotesk sedvänja som inte är direkt kopplad till religion, men huvudsakligen praktiseras i islamska länder.

     Till skillnad från omskärelse av pojkar kan det få förödande konsekvenser för flickorna och speciellt när de blir vuxna. Det förekommer att flickebarnen dör av ingreppet.
     På bröllopsnatten, när det gäller de som har utsatts för den grövsta stympningen (faraonisk omskärelse – infibulation) ska de skäras upp för att bli tillgängliga. Hur underbart kan det vara att bli penetrerad i ett köttsår? Och hur sjuk måste en man vara för att penetrera ett sådant underliv? Men tyvärr är det just det männen vill i dessa kulturer!

     Sen vill jag påpeka att Stefan Löfven nog är väl förtrogen med att denna grymma sedvänja inte har något med religion att göra. Att han skulle anse det vara OK för att man måste respektera religionsfriheten kan jag absolut inte tänka mig.
     https://eaqhan.wordpress.com/2018/04/07/uppforsbacke-i-integrationsfragan/

     Kanske han har uttalat sig i den riktningen i samband med att Centern vill förbjuda omskärelse på pojkar. Då gick ju det Judiska centralrådet i taket och påstod att det skulle innebära att judendomen skulle förbjudas i Sverige, vilket inte är mig emot. Men nog är det märkligt att en sådan sedvänja kan definiera en religion!
     https://eaqhan.wordpress.com/category/judendom/

     Kritiserar man judarnas omskärelse-sedvänja så är det ju självklart att judarna viftar med ”antisemitism”. Det gör de var gång man kritisera Israel och deras folkmord på palestinierna. Något som få judar ifrågasätter och har fått mig att inta en antisemitisk inställning, väl medveten om att man måste skilja på semitism och sionism. Men kan de själva inte skilj på det så varför ska jag göra det? Fast det gör jag!

     Vad gäller psykopater så vill jag hävda att det är gott om sådana. Särskilt bland makthavare. Psykopater är oftast inte sådana som beskrivs i Hollywoods fantasivärld eller i romaner. De finns runt omkring oss och få begår allvarliga brott. Men de är hänsynslösa, empatibefriade och bryter mot våra gängse sociala normer. Läs här: http://www.psykopati.se/16914064

     De som vill sälja vapen till diktaturer är folk som vill sko sig och då talar vi om borgarklassens kapitalister. Deras moral ligger på noll i skalan av empati och inte långt ifrån att liknas vid psykopati. Vissa kan rent av kvala in för diagnosen, men man måste vara restriktiv med att klassa folk för den diagnosen. Den får inte missbrukas och urvattnas, vilket folk har lätt för.

     /Skvitt

     Gilla

     • Det psykopatiska ovetenskapliga skärandet barns genitalier behöver inte relativiseras. Det ska inte förekomma alls. Punkt.

      Religiös tro kan väljas vid myndig ålder utan att pådyvlas under uppväxten. Religionskunskap där olika tro presenteras, ihop med Det Flygande Spaghettimonstret och ateism, räcker gott för eleverna.

      Jag tycker att diagnosen psykopati borde ställas oftare, samt leda till inspärrning.

      Samhället och sekterismen i Sverige har blivit allt mer psykopatisk, sannolikt för att psykopaterna går under radarn och inte avslöjas, övervakas och inte spärras in.

      Gilla

      • Psykopati är en ganska väl definierad diagnos som tyvärr saknar allmän spridning. Därför är det vanligt att folk anklagar misshagliga personer för att vara psykopater.

       Självklart måste en diagnos vara just en diagnos. Man kan inte bara anklaga folk man inte gillar för att vara psykopater.
       ”Religiös tro kan väljas vid myndig ålder utan att pådyvlas under uppväxten.” Det håller jag helt med om.

       /Skvitt

       Gilla

       • Jag anser att diagnosen måste breddas om inte psykopatiskt beteende skall bli en del av vårt samhälle och vår kultur. Det handlar om medkänsla för de som drabbas av de ”misshagliga personerna” och det allt mer psykotiska samhället, i vilket de som tar för sig gynnas, medan mentalt friska människor med medkänsla och moral missgynnas.

        Gilla

        • Man måste skilja på psykos och psykopati! Psykos är en mental sjukdom. Psykopati är en personlighetsstörning. Diagnosen psykos ställs av en psykiatriker och diagnosen psykopat ställs av en psykolog.

         Det finns psykopater som begår rent bestialiskt sjuka dåd, men de är inte sjuka i en medicinsk mening!

         Breddar man diagnosen för psykopati så urvattnas den. Och det vore en katastrof för förståelsen för störningen. Folk missbrukar dagligen diagnosen genom att kalla alla otrevliga människor för psykopater.

         Diagnosen bygger på 20 diagnostiska punkter: http://www.psykopati.se/16914075

         Rent övervidrigt grymt betedde sig Peter Madsen mot Kim Wall och jag ryser inför hennes vånda hon kände innan hon dog. Men är Peter Madsen en psykopat? Självklart får han höga poäng, men kanske inte max. Jag betraktar honom mera som ett offer för sin egen perversion.

         Många psykopater begår aldrig brott i egentlig mening. Men eftersom de saknar empati kan de fatta beslut som drabbar andra väldigt grymt. Därför passar de bra som företagsledare och kan fungera bra som högerpolitiker. Jag är inte främmande för att Anders Borg och Elisabeth Svantesson är psykopater, för att ta några exempel.

         Många åklagare finner ett nöje i att döma vanligt folk för sådant som de inte borde dömas för. Jag tänker bland annat på några fall nyligen där en person behövde hjälpa sin äktenskapliga hälft att avsluta sitt plågsamma liv. Det måste en psykopat till att driva det till åtal!

         Jag pratade med min vän (nu tyvärr avliden), som var pensionerad advokat, om det kunde vara så att åklagare ofta var personlighetsstörda. ”OM! Om du bara visste! Jo, du, lita på mig! Jag har haft att göra med många sådana!”, sa han.

         Ha en fin söndag!
         /Skvitt

         Gilla

         • Man skulle ex. kunna bredda diagnosen för psykopati utan att urvattna den, ex. genom en gradering som börjar vid 15 poäng istället, där lägre poäng inte leder till inlåsning, men uppsikt och åtgärder som ökar medvetandet och skyddar människorna och samhället på olika vis, ex. genom att vissa yrken och positioner blir förbjudna för dem, medan andra arbeten rekommenderas, där människor inte kan råka illa ut på samma sätt.

          Jag tänker på själv på alla de självmord som sannolikt skulle kunna undvikas om man fick bort psykopater från chefspositioner och HR-avdelningar, där de idag huserar relativt fritt och njuter när de utsätter människor för helt orimliga provokationer och repressalier.

          Gilla

          • Inte ens maxpoängen på 40 poäng leder till inlåsning. Det är inte så det fungerar. Visserligen kan man få två poäng för ”Överträdelse av villkorad frigivning/utskrivning”, vilket ju kräver att man har begått ett brott. Men det kan ju ligga långt tillbaka i tiden.

           Eftersom ingen psykopat vill vara annat än just en psykopat (och alla psykopater vet om att de är psykopater), så är det ingen som söker för störning och får således inte diagnosen genom att frivilligt låta sig undersökas.

           De som får diagnosen har hamnat i fängelse och där blivit diagnosticerade. Övriga saknar alltså en professionellt ställd diagnos.

           En psykopat med höga poäng kan fungera alldeles utmärkt i samhället. Det kan vara din chef! Förmodligen med hårda nypor, men inte kriminell.

           Hur hade du tänkt dig att man skulle skatta befolkningen så att de med 15 poäng och mer per automatik skulle låsas in? Skulle det vara någon form av allmän mönstring? Och var skulle vi då hitta alla psykologer för testen, som ju tar några veckor per person?

           /Skvitt

           Gilla

          • Jag är ingen expert, men tänker mig att skäligen misstänkta fall bör undersökas, där människor slår larm, ex. till polisen eller när en psykolog får in en person som funderar på självmord, p.g.a. psykopatiskt beteende mot denne.

           Hjärnskanning är idag en reell möjlighet. Ett sådant test tar INTE tre veckor. Man visar några bilder som hjärnan reagerar olika på beroende på tillståndet.

           Gilla

          • ”… misstänkta fall bör undersökas, där människor slår larm, ex. till polisen …”.
           Jag förmodar att polisen skulle hämta i personen till förhör. Det är bara det att de har inte kompetensen att avgöra om det är en psykopat eller inte.
           Det som genast skulle inträffa är att psykopaten manipulerar och duperar polisen med en övertygande svada som slutar med att anmälaren döms för förtal, eftersom även tings och hovrätt faller för psykopatens snack.

           Det är faktiskt väldigt svårt att avslöja en psykopat. Till och med Robert D. Hare har manipulerats. Googla namnet!

           De flesta psykopater begår ju faktiskt inga kriminella handlingar, så man kan ju inte låsa in alla. Det är inte olagligt att bara vara obehaglig, ojuste, otrevlig och samvetslös. Den perfekte handlaren i beg bil är både samvetslös och ojuste, samt charmig. Kanske rent av en psykopat, men sällan kriminell även om han lurar sina kunder.

           Bland kvinnliga psykopater är våldsbenägenheten betydligt lägre än bland de manliga, men de låter andra sköta jobbet. Och inte sällan är det just rättsväsendet som gör jobbet. De som de djävlas med går de helt enkelt till polisen och anmäler och så sköter domstolen resten. Deras trovärdighet är enorm, tack vare den lätthet de ljuger med.

           Det här sammantaget innebär att det inte blir fråga om en hjärnskanning. Och någon fungerande hjärnskanning finns inte. Avvikande EEG-mönster har noterats hos psykopater för många år sedan, men resultaten räcker inte för en diagnos.

           Skulle man börja tvångsundersöka misstänkta psykopater så borde man börja med politiker på högerkanten och företagsledare.

           /Skvitt

           Gilla

          • Visst. Idag har polisen ingen möjlighet att begära hjärnscanning av misstänkta psykopater.

           Självfallet ska INTE polisen avgöra nivån på psykopati.

           Det problem du beskriver kommer man runt genom att neurovetenskapare skannar hjärnan på misstänkta fall.

           Idag är det inte kriminellt att provocera någon till depression eller självmord, likväl inser du naturligtvis att det är moralfilosofiskt fel att tillåta det.

           Det handlar inte om inlåsning, men att psykopater inte ska tillåtas provocera människor till självmord eller placeras i positioner där de kan göra stor skada för samhället.

           Den perfekte försäljaren, i min värld, undersöker kundens verkliga behov och försöker informera ärligt om produkterna och försöker tillfredsställa kundens behov. Lurendrejaren får inga återbesök och det dåliga ryktet sänker hans affärer.

           Även kvinnliga psykopater kommer man åt genom hjärnskanning och då kan man avfärda deras vittnesmål som sannolikt manipulerande.

           Fungerande hjärnskanning finns även om den kanske inte 100%-ig så ser man i alla fall tendenser. Även den kan poängsättas antar jag

           Enig i att tvångsundersökning av misstänkta psykopater borde börja från höger och på företagsledare för större företag, men när V plötsligt inte kräver folkomröstning för ett utträde ur EU för att ingå i en regering så är det också ett icke-ekologiskt psykopatiskt högerparti i min mening.

           Gilla

          • Vet du varför samhället är så obenäget att faktiskt göra något åt psykopatproblemet när det gäller psykopater som inte begått brott.?
           Det är ju bara de dömda som blir föremål för psykopatiutredning och då bara vid mycket grova brott.

           Svar: Det sitter för många psykopater i samhällstoppen.

           Och det här med förtal:

           Antag att A inte är psykiskt sjuk (exempelvis inte har schizofreni). Men jag påstår det. DET är inte förtal!

           Antag istället att A faktiskt är en psykopat, har fått diagnosen och jag har lyckats komma över testet, trots att sådan handling till skillnad från vanliga journaler är HEMLIGSTÄMPLAD*!!! Antag att jag beskyller (på goda grunder) A för att vara psykopat. Då är det förtal! Dessutom döms jag antagligen för sekretessbrott.

           * Denna hemligstämpel är inte detsamma som den sekretess som vanliga journaler omfattas av!

           Du ser att psykopater särbehandlas av samhället på sätt som gagnar dem. Varför? Jo psykopati är vanligt inom samhällets toppskikt.

           Du har övertro på hjärnskanning. Skickliga psykopater klarar sig ibland till och med igenom rigorös testning, vilket kan avslöjas om de går igenom ett test på nytt.

           Vi får nog leva med dessa obehagliga personer. Och att till exempel på en arbetsplats försöka avslöja dem är ytterst farligt. Den som försöker med det ser snart psykopaten till att få alla arbetskamrater att vända sig emot den som försöker sig på något sådant och det leder till utfrysning och inte sällan sparken. Manipulationens kraft är enorm.

           /Skvitt

           Gilla

          • Läser man lagen så är det inte förtal om man lämnar uppgift för att skydda andra människor från skada eller fara, men om du lämnar uppgiften för att skada psykopaten oproportionerligt mycket, ex. publicerar uppgiften i media, inför människor som inte behöver skydd, så är det förtal.

           Uppgiften kan även hjälpa och skydda psykopaten från arbetsuppgifter eller situationer som inte passar för denne, så att denne slipper bestraffning eller ett dåligt eftermäle, vilket denne annars riskerar, p.g.a. dennes manipulativa läggning.

           Hitler, som nog de flesta anser var en psykopat, hade gynnats av att inte bli rikskansler, eftersom detta ledde till totalt nederlag, förmodligen en tidig död, massmord på oskyldiga tyskar, den totala förstörelsen av Tyskland, dess delning, samt ett mycket dåligt eftermäle.

           Hade Hitler kunnat hjärnskannas och förbjudits att vara ledare, hade tyskarna kanske aldrig blivit så extremt manipulerade och det hade sannolikt gynnat alla tyskar, inkl. Hitler.

           En av de ”medkännande” ”öppna hjärtats” politiker som samverkat med krigsförbrytelse i land efter land, samt massimporten av reaktionär sekterism, är ex. idag ”senior rådgivare” för Bank of America Merril Lynch.

           Det kanske är bra betalt, men jag tror INTE att det gynnar dennes rykte eller eftermäle. Jag har hört många kalla honom ”landsförrädare”, vilket kanske är förtal. Jag anser att tillmälet förmodligen kan anses vara korrekt, eller att man ev. bör använda ”folkförrädare”, och att det gäller för många svenska politiker som stöttat samma slags politik, i hela det politiska spektrumet. Men det är faktiskt inte särskilt trevligt för dessa politiker att det är så här.

           Det är ju inget ärbart mål att förstöra för Sveriges folk, att förstöra vårt land. Det ger ju alls inget trevligt eftermäle för dem. Det ytliga är tillfredsställt. Bilen, båten, huset, ev. ludren, ev. barnsexhandeln och ev. drogerna i USA, men fy fan vad hemskt att ligga där på dödsbädden som en förrädare. Det ytliga försvinner, men eftermälet blir kvar.

           Gilla

 2. Om man med länder menar stater så har det aldrig funnits någon stat som kallat sig kommunistisk (eftersom kommunism enligt klassisk marxism betyder att staten i form av klassherravälde inte längre finns kvar).

  Någon skämtare (?) påtalade att Kina kan väl ge pris till någon bråkig författare i Sverige, så jämnar väl det hela ut sig.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s