Borgerligheten bör skippa särintressena


Håkan Boström

 

i en debattartikel i GP,  en del jag håller med om

Men givetvis inte allt. Jag har ju inte borgarklassens ideal på min näthinna. Tvärt om. Ändå vill jag citera honom, eftersom det ligger en hel del i vad han skriver på GP:s ledarsida. Och det är just det jag lyfter fram i citaten nedan.

”Väljarna vill … att den som kommer som nyanländ till Sverige ska bidra till samhället och anpassa sig. … sociala normer. 

Men så var det det här med särintressena, lobbyisterna och de allt smalare nätverken i huvudstaden. De som gett oss mångmiljardfiaskot Nya Karolinska i Stockholm och durkdrivna skolkoncerner som delar ut datorer istället för att anställa lärare. De som gett grönt ljus för allehanda skojare, riskkapitalister och kriminella att dyka upp som ‘lotsar’ i arbetsförmedlingen, dyra konsulter i kommunerna eller oseriösa ägare av HVB-hem – för att bara nämna några exempel.

Dessa organiserade särintressen har helt enkelt haft ett oproportionerligt och skadligt stort inflytande över svensk borgerlighet. Förklaringen är inte bara bristande förankring i de egna leden utan även brist på egna intellektuella och ekonomiska resurser hos partierna.

Borgerligheten bör göra slut med särintressena

Idag förväntas gamla människor, som knappt kan klara sig själva, kunna jämföra äldreboenden, och byta utförare om det inte blev bra. Föräldrar till skolelever förväntas se igenom den glättiga reklamen när de ska köpa en tjänst som sträcker sig flera år framåt i tiden. Helst ska de också ha koll på skolans ekonomi, ägare och hyreskontrakt – annars kan det gå som för eleverna på Cybergymnasiet i Göteborg, där verksamheten nyligen lades ned abrupt för att ‘hyreskontraktet blev uppsagt’. Det är ett världsunikt system. Okänt i mer borgerliga länder.

 I ett läge när många kommuner går med stora underskott – inte minst Göteborgs Stad – så föreslår näringslivets tankesmedja skattesänkningar på 250 miljarder med tyngdpunkten av skattesänkningarna till de som tjänar bäst.

Sverige har en integrationsskuld av guds nåde med kroniskt underpresterande skolor, en skyhög arbetslöshet bland utrikesfödda och en, på sikt, allvarligt försämrad försörjningskvot som innebär att en allt mindre andel ekonomiskt måste bära en, i större utsträckning, både åldrande och mer heterogen befolkning?” / GP

 

8 tankar om “Borgerligheten bör skippa särintressena

   • Nazi-sionisterna på GP släpper bara in artiklar som följer deras egen agenda om att skapa konflikt i vårt samhälle.

    Det tycks vara en medveten sekteristisk plan för att utrota folkgruppen arier (nordeuropéer), efter folkmordet på judar i Hitlertyskland.

    Motivationen tycks bygga på blint hat och argumentationsfelet nazistargumentet och tycks kretsa kring det psykopatiska Sion vises protokoll.

    Så fort någon pekar på sambanden dyker det upp ett troll med kontrollordet ”konspirationsteorier!”

    Att nazi-sionisterna samtidigt rensar Palestina etniskt från palestinska kristna, ateister och muslimer skriver aldrig GP om. orsaken är uppenbar och hänger på ägarnas bakgrund och sekttillhörighet.

    Föreställ dig sanning och inga religioner!

    Gilla

    • En del i debattartikeln tyckte jag var bra för att komma från borgerligt håll, men inte allt. Men det som var bra citerade jag. Därför länkade jag till artikeln.

     /Skvitt

     Gilla

      • Får la tänka på det 😉
       Proletären är ju ett bättre alternativ. Men då flyr väl folk min blogg. Kommunism är ju något som pga våldsam borgerlig propaganda skrämmer folk, främst de som skulle ha nytta av det.

       /Skvitt

       Gilla

       • Jag tror det börjar förändras. Jag ser många olika tecken på det, ex. kommunister som inte talar illa om SD och nationella som läser Proletären och uttrycker att de älskar den. Såg även en debatt mellan Joe Nilsson och Jeff Ahl, där de är eniga i massvis med saker.

        Sanningen är alltid tilltalande, oavsett hur mycket lögnmedierna än attackerar den och försöker smutskasta den.

        Framtiden ser vänsternationell ut. Det är bara det att väldigt få har fattat galoppen. Jag har själv alltid fattat det. Palme fattade det också.

        Sionist-agenterna, globalisterna, EU-vurmarna och imperialisterna, som lever på konflikt, stretar dock emot vänsternationalismen på alla möjliga vis. Självfallet gör de det. Det är deras jobb. Skit i dem! Riktiga och äkta vänner kommer inte överge dig.

        Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s