Gud är död!


Religion är ovetenskapligt

 

men fyllde ett behov när vi inte visste bättre

Vem styrde vädret om det inte var gudarna? Vem styrde våra liv om det inte var gudarna?

Sen uppstod klassamhället när det jämställda jägarsamhället avlöstes av jordbrukssamhället och vissa blev rika och krävde arbetskraft i form av slavar. Då trädde en ny klass in på arenan, prästerskapet!

Prästerskapet förkunnade och legitimerade det nya samhällssystemet; att vissa var av gudarna utsedda att styra över andra och de övriga hade bara att inordna sig under de som åtnjöt de av underklassen skapade rikedomarna i samhället. Och så är det än i dag, även om det inte är gudar som upprätthåller ordningen. Idag är det lagen som fyller den funktionen och gör att det är olagligt i vissa fall att strejka. Situationen ser olika ut i olika länder.

Lindström - Gud är död

I de muslimska länderna är folk i allmänhet helt uppslukade av tron på Allah och Muhammeds påbud som går ut på att underkasta sig. Eget tänkande bestraffas!

Det tragiska är att dessa personer som underkastar sig och ber fem gånger varje dag flyr från sina hemländer på grund av förtryck, men kommer hit och fortsätter att tro på sin satansprofet, Muhammed! Att man ska underkasta sig.

Hur ställer de sig till den svenska så kallade demokratin? Hur ställer de sig till den kamp som står mellan kapitalistiska företags intressen och de som jobbar där? Nöjer de sig med att be fem gånger om dagen? Förmodligen!

Och vilken kunskap har de om den svenska historien om klasskampen mellan kapitalet och den svenska arbetarklassen? Självklart ingen som helst!

I vår moderna värld har de flesta av oss lagt religionen bakom oss. Men nu får vi in många nya invånare i Sverige som fortfarande är förslavade i tron på gudar. Det är skrämmande!

Det är skrämmande just för att de inte ställer krav på företagen. De engagerar sig inte i fackföreningsrörelsen! De ber hellre till Gud om ett bättre liv!

Nu när asylrätten diskuteras anser jag att de som flyr hellre borde stanna kvar i sina hemländer och ta upp kampen mot de som har makten där. De som utövar repression och förtryck. Vem ska annars göra det?

Säg nej till religionen! Res er! Ta kampen! Kom inte hit! Det är er kamp! Inte vår!

Säg nej till fler asylsökande! Kräv att de tar kampen hemmavid!

6 tankar om “Gud är död!

 1. Självklart!
  Var och en ska bygga sitt eget land. Trivs man inte måste man påverka, inte fly! Men folk från tredje världen vill hellre komma till oss för här kan de få det bättre. Det är deras genväg!

  Jag blir så förbannad för att de inte tar itu med sina egna problem på hemmaplan utan pyser iväg till oss, men ändå behåller sin inställning som skapar problemen hemmavid.Så vad ska de hos oss att göra?

  Gillad av 1 person

  • Vi är absolut eniga. Vill de behålla sin religion och sina sedvänjor bör de också behålla sitt fosterland. Där kan de välja status quo eller förändra. Det är upp till dem själva.

   /Skvitt

   Gilla

   • Ingen vill ha sekteristerna. Inget samhälle gynnas av deras existens. Enligt exponentialfunktionens logik kommer de förstöra allting, genom att en population som tillväxer på en begränsad yta, med begränsade resurser, givetvis alltid kommer bli fattigare. De kommer även förstöra yttrandefrihet och demokrati. Det är som spelet Svarte Petter/Maja och Sverige tycks vara på väg att förlora det spelet, p.g.a. falsk känsloargumentation från kortsiktiga ekonomister som tjänar på asylbaronsindustrin.

    Gilla

    • Nu skrev jag ju om muslimer. Det finns alldeles för många av dem för att man ska kalla dem sekterister. Men bortsett från det så kan jag inte se någon fördel med teokratiska samhällen. Särskilt inte islamistiska samhällen där kreativiteten får vika för påbud som har mer än tusen år på nacken. När sådana påbud är lag hindras framstegen. Och om kvinnan inte tillåts arbeta blir ju produktiviteten lidande. Många islamistiska länder i arabvärlden löser problemet med gästarbetare. Utan oljan hade de inte haft råd.

     /Skvitt

     Gilla

     • Visst. Sekterister gillar inte det ordet alls, men likväl kan det vara den evidenta sanningen i olika hög grad och ett utmärkt ord eftersom sekteristerna då inte känner sig specifikt angripna. Ordet är upplysande OCH garanterat lagligt, kanske t.o.m. lagligt i de allra mest sekteristiska nationerna i världen.

      Jag använder ordet främst för jag upplever det som den evidenta sanningen. Ordet angriper alla sekter.

      När du pratar med sekterister så kommer du inse att de allra oftast fast i eländet p.g.a. just sekterism. I toppen sitter de ekonomister som håvar in alla pengar på sektmedlemmarna, men de är inte motiverade att se fenomenet.

      Du finner flera andra olika delar som ingår i sekterismen. Rädsla för sekten om de går ur. Rädsla vad mamma, pappa, bröder, systrar och släkten skall tycka om de går ur. Utfrysning av apostater. Rädsla för guden, oavsett vem ”guden” är eller dennes karaktär. Förbjudet att kritisera sektens heliga böcker, ledare och profet. Vissa sekter kan t.o.m. döda apostater.

      Morden/balkongflygningarna har s.a.s. ökat i Sverige i takt med ökad segregering, som sannolikt beror på korruption, extrem högerpolitik i syfte att gynna asylbaronsindustri, höja arbetslöshet och ställa arbetare mot arbetare, i syfte att krossa välfärden, vilket sannolikt kommer stärka sekterismen ytterligare, för vart skall människor ty sig när välfärden är krossad?

      Du finner ovetenskapliga eller ohållbara argumentationsfel i sekteristernas resonemang.

      När det ser ut som sekterism, går som sekterism och luktar sekterism så är det sannolikt sekterism.

      När människor inte tillåts tänka självständigt och är rädda blir givetvis kreativiteten lidande.

      Jo. Det har varit fel av Sverige att göra sig så pass oljeberoende och frihandelsberoende. Det är inte bra för beredskapen med EU och globalismen.

      Vi borde ha satsat på hållbar energi och en population som matchar den energiproduktion vi kan uppnå utan att rubba balansen med naturen alltför mycket. Vi borde även ha haft svenska datorer med öppen fri hårdvara och mjukvara. Det hade kunnat vara en stor exportsuccé trots tullmur, för kolla vad som finns i butikerna idag! Helt förfärligt. Enbart totalitär skit som inte respekterar användarna.

      Gilla

      • Om man beaktar att en sekt kräver en total underkastelse och ett tvångsmässigt kontrollerat religiöst utövande av medlemmarna så passar detta hundraprocentigt in på troende muslimer och islam, som ju har en mängd olika undergrupper med olika tolkningar av koranen, så kan man förvisso säga att islam är en mångfasetterad religiös megasekt, alltså på grund av storleken på de olika fraktionerna.

       /Skvitt

       Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s