Brittisk militär storsatsning


Största satsningen på 30 år

försvarsbudget utökas med motsvarande 200 miljarder kronor 

Inte lär det gagna freden. Läs mer på SvD.

Och för att sälja in denna miljardsatsning så säger man också att det kommer att skapa nya jobb. Jo, det är nog så sant. Men tänk hur mycket mer nytta det skulle göra om alla i Storbritannien fick någon stans att bo!

”Antalet hemlösa barn i Storbritannien har ökat med 51 procent på fem år enligt en ny rapport från organisationen Shelter. Inte sedan 2006 har det funnits lika många hemlösa barn i landet,” Läs mer.

”Den brittiska hemlösa välgörenhetsorganisationen Shelter uppskattade 2017 att antalet personer i Storbritannien som var helt hemlösa eller i tillfälligt boende var 300.000.” Läs mer. Så pengarna för det militära skulle räcka till mycket mer av sociala satsningar.

Länder som rustar upp beter sig de gängkriminella. De beväpnar sig och skjuter mot andra. Just nu är vi befriade från storkrig. Men vem vet hur länge det består.

I Sverige vill alla avväpna de kriminella nätverken, men vem vill avväpna länderna. Effekten skulle ju bli densamma. Mindre våld, mindre krig och mer pengar till sociala insatser i dessa länder.

Men med den militära budgeten gynnas bara kapitalisterna som sysslar med spekulation i ond bråd död!

De 10 största militärmakterna i världen (2018)

I Costa-Rica firade man att det var 1 december 1948 som presidenten José Figureres Ferrer upplöste landets armé. Militärbudgeten skulle istället användas bland annat till utbildning och kultur. Hur länge höll det då? Ja, hittills har det hållit i 70 år. / Sydöstran.

4 tankar om “Brittisk militär storsatsning

  • Mycket bra förslag. Men tyvärr har det en hake. Militären vill inte ha med dem att göra.

   Jag framförde en tanke till en god vän som är militär. Låt militären ta hand om de gängkriminella och få hys på dem. Tjänstgöringen skulle inte vara tidsbegränsad utan avslutas när de hade lärt sig hyfs och disciplin. Utöver militär utbildning skulle de tvingas att ta igen allt de har förlorat i den ordinarie skolan.
   ”Jo, jo”, sa han men vi vill inte ha dem i det militära.

   Annat tänkte Hitler. Särskilt var psykopaterna användbara i SS dödspatruller. Och vanliga kriminella hade som fångar i dödslägren en hög status och höll ordning på de övriga. Det funkade bra!

   Så kanske ditt förslag trots allt inte är så dumt. Det kräver bara att militären tänker om.

   Sen tänker jag på barnen som de kriminella rekryterar redan när de är kring 8 år. De får en mobil och ska hålla vakt i förorterna och tipsa de äldre i gängen om polisen kommer. Ibland får de även agera containers. Alltså att ha knarklager i fickorna och/eller förvara hemma hos sig. De kan ju inte straffas. Så vad bryr de sig om ett kortare samtal hos polisen. Inte ett dugg!

   Men ge dem fem elstötar på genitalierna och efter en kvart fem till. Upprepa fyra gånger under en timme. Ångesten det väcker i väntan på nästa ”kur” kommer att för lång tid avhålla dem från all kontakt med killarna de nu ser upp till.

   Grymt? Javisst! Men svåra samhällsproblem kräver radikala lösningar. Dalt funkar inte!

   /Skvitt

   Gillad av 1 person

   • Du och jag skulle kunna klassificeras som två själar och en tanke. Jag har tänkt i de banorna som du beskriver – delsvis på grund arv min bakgrund – en del av mitt liv medförde att jag blev utbildad till officer, blev bara fänrik, men ändå.
    Jag har en start känsla av att den mänskliga tillvaron håller på att rasa ihop. Om det nu finns ärliga människor med empati, så blir de färre och färre. Många av de barn som du hänvisar till kommer nog från instabila hem, där hittills både man och kvinna jobbat båda två och misslyckats med att styra barnen åt rätt håll. När sedan mannen och kvinnan inte blir sams längre och kanske skiljs då rasar ju barnens tillvaro, trygghet, samman. Den tryggheten finner de olyckligtvis i grupperna utanför hemmet etc.etc.
    Jag har tänkt på – att när dessa kriminella ungdomar kommer upp i s.k. mogen ålder med arbetslöshet och ingen inkomst – vad händer då. Vi får så småningom ett laglöst samhälle. Min pappa, som är död sedan länge, sade ofta på slutet att han var glad för att dö för att det ”barkade åt helvete med mänskligheten”. Jag lutar åt att instämma i hans ord. Man kan undra hur samhället kommer fungera den dag, då man kanske till sist får slut på genom den här pandemin genom att alla vaccineras liksom nu för vinterinfluensan?????

    Gillad av 1 person

    • De här barnen kommer från fattiga hem. Oftast med invandrade föräldrar som i bästa fall har ett lågavlönat jobb. Och så ser de äldre ungdomar med tjocka guldkedjor kring halsen och dyra bilar. Det är kriminell verksamhet som finansierar detta. Inte jobb. Då blir det en inspirationskälla. Om deras föräldrar lever på bidrag och är fattiga ska de minsann inte själva leva på bidrag och vara fattiga. De ska leva på brott och bli rika.

     Det är en enkel logik med katastrofala följder på sikt. Men att tänka framåt är inte en ungdoms starkaste sida, generellt sett. Och så blir det som det blir.
     För ca 10 år sedan rånade fyra ungdomar en guldsmedsaffär och flydde med en vass bil som de hade stulit några dagar innan.
     I hög fart voltade bilen i en rondell. Att någon alls överlevde är ett under. Men dog. Han kastades ut genom framrutan och landade 25 meter längre fram. Han var den ende som var etniskt svensk. Ska det sägas att hans pappa inte var särskilt välanpassad? Modern vet jag inget om, men det var väl samma med henne.

     /Skvitt

     Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s