Covid -19 och naturen


Hysteri

och ett hårt slag mot vissa näringar

I ett naturprogram (kan ses till ons 22 dec 2021) häromdagen visas en supersvärm fladdermöss flyga ut ur sin grotta på kvällen. Det väntar en del rovfåglar på. Och fast att de äter sig mätta på fladdermöss så påverkar det inte fladdermuspopulationen eftersom de är så många.

Sak samma med covid-19. Fast att vissa dör så påverkar det inte människopopulationen eftersom vi är så många. Virus och baciller är i stort sett de enda fiender människan har numera, bortsett från henne själv! Låt naturen ha sin gång, även bland homo sapiens! Vi har ju trots allt överbefolkat jorden!

Vi behöver en fiende! Precis som till exempel zebror och gnuer på Serengetis slätter. Utan rovdjuren skulle de kaläta allt tills det bara var en öken och de fick svälta ihjäl. Och detsamma gäller oss. Vi är en del av naturen, vare sig vi vill tro det eller ej. Och nu är vi så många att vi håller på att förgöra hela planeten; såga av den kvist vi sitter på.

En vän till mig skrev i ett mail bland annat detta: ”Vad det gäller politikerna och Covid är jag inte heller förvånad, verkar vara en förutsättning för politiker att vara korta om huvudet!! Trängseln ÖKAR på spårvagnar och bussar om man minskar serveringstiden!! Både Morgan Johansson och Svetsloppan har ju varit ute och handlat på Gallerian i Stockholm, tvärt emot sina egna förmaningar! Hur korkad får man vara och ändå vara Statsråd???”

Statsministern och justitieministern har synts i julhandeln.Aftonbladet kan nu avslöja att finansminister Magdalena Andersson besökte en skiduthyrning i Sälen den 20 december.

Tvärtemot rekommendationerna var justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) ut och shoppade på mellandagsrean.

MSB:s generaldirektör Dan Eliasson flög till Kanarieöarna fem dagar innan jul, enligt uppgifter till Expressen. Det trots att regeringen och Folkhälsomyndigheten anser att bara nödvändiga resor ska genomföras.

8 tankar om “Covid -19 och naturen

 1. Pingback: Nu går fan på torra land! – eaqhan

 2. Pingback: Om Sverige skulle stoppa elefantjakt – eaqhan

 3. Pingback: Krogslaktar-SteFAN – eaqhan

  • Den hypotesen (om gud finns) kan vi helt avvisa. Ingenting talar för det. Tvärt om.

   Skulle jag har fel på den punkten kan vi i alla fall avfärda att guden är god. Annars hade han inte släppt loss all världens elände, vare sig människoskapat eller naturens härjningar.
   Den invändningen tar sig de religiösa ledarna förvisso lätt förbi genom att säga ”Outgrundliga äro Guds vägar!”.

   Jag kan inte begripa att så många ännu i dag tror på religion!


   /Skvitt

   Gillad av 2 personer

   • Nej du, det förstår inte jag heller. Min pappa var precis som jag, ateist. Han och jag hade samma uppfattning om allt det som präster och bibeln eller koranen påstår. Jag minns förresten när jag hade börjat gå på konfirmationen, som min dessvärre ”kristna” mamma krävde. På en av ”lektionerna” uttryckte sig prästen som så att de som inte vill tro på Jesus och gud de skulle säkert hamna i helvetet. Det var hans stora misstag, det ordvalet. Jag reste mig upp och sade hej då och cyklade hem. När jag var hemma igen fick jag förklara att jag definitivt inte trodde på varken helvete eller himmel, så jag vägrade gå till kyrkan igen. Fy bubblan. I verkligheten, när vi dör, det är ju på samma sätt som med bladen på träden, de ramlar ned och förmultnar.
    Själen då undrade mamma. Jaha, var finns alla dessa själar (tomma blåsor utan kropp) i universum? Sedan har vi inte pratat om detta ämne. Både pappa och mamma är förmultnade i sina kistor sedan länge.

    Gillad av 1 person

    • Låt oss anta att gud finns. Låt oss dessutom anta att det är sant att han (brukar ju anses som man – inget könsneutralt där inte!) är allsmäktig.
     Vad bra! Då kan han skapa en sten som är så stor och tung att inte ens han kan lyfta den! Men då är han ju inte allsmäktig! Så var det med den saken!

     Om nu gud är man kan man ju undra varför han ska vara man. Han har ju ingen att ha coitus med eftersom det väl i så fall borde vara en gudinna. Men ”Du skall inga andra gudar hava jämte mig!” säger budordet. Så vem ska han göka då? Med oss, Adam och Evas ättlingar? Blir det inte lite perverst.

     Synar man religionerna ser man att de är fulla med motsägelser och orimligheter. Läser man mellan raderna inser man snart att religion är till för maktelitens behov att kontrollera gemene man.

     /Skvitt

     Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s