Krogslaktar-SteFAN


Ni vet han Löfven

som vill visa sig handlingskraftig

Det gör han bland annat på krogarnas bekostnad. Det är ofta små företag med endast en ägare och ett antal anställda. Sådana kan han ge sig på. Men de stora företagen, när fick de restriktioner? När hörde du talas om det. T. ex. att man på verkstadsgolven inte får vara fler än si och så många och hålla ett avstånd om två meter? Har man sagt det till Volvo? Eller till Ericsson?

Naturligtvis inte! Sveriges två största industrier rör man inte. Förvisso kan många kontorsanställda jobba hemifrån, men knappast ”gubbarna” på golvet. Är det inte så noga med dem?

Men som sagt, de små enskilda krögarna kan man gärna rycka undan mattan för! Någon ersättning får de icke!

Än bankas det i kastruller utanför danspalatset

Hur är det då med smittorisken på krogen? Och hur är det med smittorisken kopplad till alkoholförtäring? Faktum är att det inte finns något som tyder på att smittan sprids på krogen. Det kan jag själv intyga. Av de minst femtio personer som jag känner mer eller mindre väl från min stamkrog har ingen smittats trots att en del av dem går på krogen nästan varje dag!

Och så har vi ju personalen. Alla jobbar fem dagar i veckan. De kommer hela tiden i kontakt med gästerna, konstigt vore det ju annars. Under ett års tid har de jobbat med servering. Ingen har blivit sjuk! Så vad är problemet SteFAN Löfven? Det skulle jag vilja att han svarade på! Men det lär ju inte ske!

Det går an att visa handlingskraft mot det små. Tänk så modigt!

Läs också Krögar-ilska och Covid -19 och naturen, samt Om pandemin.

4 tankar om “Krogslaktar-SteFAN

 1. Pingback: Nu går fan på torra land! – eaqhan

 2. Pingback: Om Sverige skulle stoppa elefantjakt – eaqhan

 3. Du har kanske funderat på hur det är för de bönder, som levererar basen för vår livsmedelsproduktion. Och alla de som jobbar med socker, mjöl och bröd och allt annat som vi måste ha tillgång till för att överleva. Jag fasar för den situationen när vissa livsmedel är slut eftersom producenterna är utslagna av pandemin. Vad har du tänkt i det fallet eller sett på media om detta?

  Gillad av 2 personer

  • Kan det bli så illa? 😉
   Men allvarligt talat, blir det så, så beror det inte på om krogarna fick ha öppet som vanligt.

   Innan restriktionerna, som i våras t. ex. då smittspridningen var hög, var det inte heller någon som smittades på min krog. Hade någon jag inte känner smittats så hade jag hört talas om det ändå.

   Många som jag känner och som går på min stamkrog går även på andra ställen. Sannolikt hade jag hört om smitta på dessa krogar också. Men ingen pratade om det.
   Alltså smittades ingen!

   /Skvitt

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s