Kampen mot kvinnlig könsstympning i Somalia


Hon heter Wilo Abdulle

och flydde från Somalia på 90-talet och utbildade sig till socionom 

”I dag stödjer hon personalen på departmentet för jämställdhet och mänskliga rättigheter. Hon har bland annat varit med och arbetat fram ett socionomprogram i landet, för att få fram personer inom yrket. Dessutom har hon varit med och utformat förslag till lag om kvinnlig könsstympning.” Läs mer här.

Kvinnlig könsstympning har jag skrivit om många gånger. Vitsen med denna vidriga kulturella vansinnigheten är att kontrollera kvinnans sexualitet, allt för att mannen ska vara säker på att hon inte är otrogen och att barnen är hans. Men för kvinnorna innebär det ett livslångt lidande.

# En del flickebarn dör under ingreppet.

# På bröllopsnatten skär man upp kvinnan så att hon kan penetreras! Och hur kul kan det vara för mannen att göka i ett köttsår? Sen ska hon sys ihop igen!

# När kvinnan ska föda måste hon åter igen skäras upp och sys ihop igen.

# Många kvinnor får en ruptur mellan vagina och ändtarmen så att avföringen rinner ut genom vaginan. Och det kan hon inte kontrollera. Det sippar ut hela tiden. Då är hon inte särskilt attraktiv, som du ju förstår. Och då lämnar mannen henne. Och ingen försörjer henne! Tänk den omständigheten!

Mer+pil.jpg
könsstympning – eaqhan

https://eaqhan.wordpress.com/2019/01/06/krafttag-mot-konsstympning/

https://eaqhan.wordpress.com/2018/04/07/uppforsbacke-i-integrationsfragan/

könsstympning – eaqhan

Det är viktigt att påpeka att detta vansinne inte handlar om islam, men imamerna protesterar icke och förkunnar inte att denna hemska sedvänja ska få förekomma längre. Det är såldes inte islam som påbjuder det, men inte heller förbjuder det. Det är en kulturell sedvänja.

Extrem kvinnosyn

”Vi vill inte ha skiten!”

https://nt.se/nyheter/norrkoping/alla-30-flickor-i-klassen-var-konsstympade-9908656.aspx

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/fa-domda-for-brott-mot-konsstympningslag

4 tankar om “Kampen mot kvinnlig könsstympning i Somalia

 1. Pingback: Det vi inte vill ha i Sverige – eaqhan

 2. Ännu en gång får jag läsa det jag hatar. Att kvinnor världen runt plågas! Religion är bra, eller? Jämför denna bild med alla kvinnor som jobbar på sjukhusen med att rädda pandemi-patienter.

  Gillad av 1 person

  • Visst är det hemskt, men det har inte med religion att göra. Det handlar om en kultur som går ut på att mannen ska kontrollera kvinnans sexualitet för att garantera att barnen är hans. Och det har med ekonomi att göra eftersom han inte vill att hans ekonomiska intressen och arvet efter honom tillfaller någon annans barn.

   Religion borde i vårt moderna tidevarv vara förpassat till historiens skrotupplag, men tyvärr existerar den även till och med bland i övrigt bildat folk.
   Det bör i sammanhanget påpekas att islam hittills bara vagt och delvis tagit avstånd från könsstympningen. Hade alla imamer i moskéerna sagt att gud inte tillåter detta vidriga oskick hade nog företeelsen inte längre förekommit.

   Ha en fin söndag.
   /Skvitt

   Gillad av 1 person

 3. Pingback: Brottet som inte beivras – eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s