Rånare omsatte 7 mille, lagligt


Gick in i kiosk

och roffade åt sig varor för 5000

Eftersom han tillhör ett kriminellt nätverk räknade han med att personalen inte vågade anmäla.

Han kom tillsammans med flera kumpaner över snus och cigaretter, drycker, chokladkakor och godis till ett värde av cirka 5000 kronor (= en dryg tusenlapp per man!), efter att ha drag ut ut en sladd till en skärm. För detta döms han till ett års fängelse i tingsrätten då man bedömt att rånet begåtts under hot då han har kopplingar till ett kriminellt nätverk med högt våldskapital.

[Det handlar om rapparen  Salah ”Dree low” Abdulle, som de senaste åren varit en av landets mest streamade artister med flera hundratals miljoner streams på Spotify. Han driver Top Class Music Europe AB. Eftersom han har eget skivbolag behöver han inte dela med sig till någon producent. 2020 omsatte Dree Lows bolag cirka sju miljoner kronor. Så ekonomiskt går det storartat för ”artisten”*.] Källa: Nyheter24 

”Vi har bedömt att det var två gärningsmän som var kopplade till ett kriminellt nätverk. Poliser har vittnat om vilken betydelse det här kriminella nätverket får i området, att folk blir rädda, säger Patrik Alm.” /AFTONBLADET.

Nog är det infantilt så det förslår.

* ”Artist”. ”Vid Grammisgalan 2020 nominerades Dree Low till Årets hiphop.[4] Vid P3 Guld-galan 2020 utsågs Dree Low till Framtidens artist”. Wikipedia. Det är något jag inte kan begripa av två skäl. Rap är inte musik och har man koppling till kriminella nätverk och förhärligar kriminalitet och våld så ska en sådan ”artist” icke få mer uppmärksamhet än den själv kan skaffa på egen hand. Med andra ord ska det inte delas ut några priser. Det är som att belöna artister inom vit-makt-musiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s