Gaza, 2 bananer!


Ja, inte just bananer men …

det motsvarar 245 kalorier som Gazaborna får i sig per dag

Det är ju inte en naturkatastrof som har inträffat. Det som har hänt är att den judiska staten Israel har stoppat nästan alla förnödenheter att komma in i Gaza.

Det har nu gått ett halvt år sedan Hamas attackerade Israel som en hämd för de judiska övergreppen som har pågått sedan långt innan den judiska staten Israel bildades på palestinsk mark. Under detta halvår har judarnas Israel visat världen vad det går för och vad det står för! Något som borde ha varit uppenbart under alla år. Nakba 1948 borde ha öppnat ögonen på alla!

Under detta halvår har Gaza nästan jämnats med marken. 35.000 har dödats, mestadels civila inkusive kvinnor och barn. Många har svultit ihjäl, även spädbarn. Och i allt detta har sjukvården i stort sett upphört att existera när den behövs som mest. Omvärden protesterar allt högljuddare och kallar det folkmord, vilket det förvisso är.

Vissa experter på folkmord säger att för att det ska vara fråga om folmord måste det finnas ett uppsåt att begå ett folkmord. Är det inte uppenbart att uppsåtet finns?

Jag har deltagit i ganska många demonstrationståg mot det judiska Israels folkmord i Gaza. Jag har frågat runt bland deltagarna om någon av dem är jude. Hittills har ingen sagt sig vara jude. De har helt enkelt lyst med sin frånvaro! De bryr sig inte. Men i Israel har det förekommit många protestaktioner. De har riktat sig mot regeringen och nethanyahu. Inte mot kriget utan mot försämringar i landet och för att man inte lyckats att få gisslan släppt. DET retar upp Israels judar, inte folkmordet!

Vad säger då Judiska Församlingen i Göteborg om det som sker i Gaza? På deras hemsida – inte ett endaste ord! Nedan skärmdumpar därifrån. Läsa texten på dessa bilder går knappast, men rubrikerna kan ni se i mina inlagda pilar.

Hela rubriken längst ned lyder: ”Personliga vittnesmål från Förintelsen hos skolor – nu erbjuds även digitala föreläsningar -”

I denna skärmdump redovisas Judiska Församlingens nyhetsbrev. Den första rubriken lyder i sin helhet: ”Judiska Församlingen i Göteborg erbjuder skolor personliga vittnesmål från Förintelsen”

Den nedersta rubriken lyder: ”Västra Götalandsregionen stöttar upprustning av judisk begravningsplats”.

Judiska Församlingen i Göteborg berör inte Gaza med ett endaste ord! Det är väl bäst så, för annars hade de antagligen bara hejat på folkmordet och sagt att ”Israel har rätt att fösvara sig!”. Så säger man ju i Israel, trots att det är Israels egna judar som hela tiden attackerar palestinerna, och så har gjort enligt vad som finns dokumenterat, sedan mitten av 1800-talet. Så vem är det som försvarar sig egentligen? Fundera på det!

Tusentals hem i Gaza skadas eller förstörs. Se förstörelsen.

Läs också:

”Motsvarande två till tre dödade skolklasser varje dag, vecka ut och vecka in, i ett halvår. Antalet barn som mist livet är bara en av många nästan ofattbara siffror i Gazakriget.” / AFTONBLADET

”Israels krig i Gaza slår mot ung som gammal – ingen kan fly det isolerade territoriet. Men den sjukvård som så desperat behövs finns snart inte kvar.” / AFTONBLADET

”På grund av bomber och brist på viktiga förnödenheter är det över 13 000 barn som har dödats i Gaza …” / AFTONBLADET

”Det har varit kraftfulla reaktioner från omvärlden sedan sju utländska hjälparbetare från World central kitchen dödades i Gaza i måndags. Hjälporganisationens grundare menar att flygräden var riktad och avsiktlig.” / svt NYHETER

”Det finns rimliga skäl att anta att Israel begår folkmord i Gaza. Det visar en ny rapport till FN:s råd om situationen för mänskliga rättigheter i de palestinska områdena som har ockuperats sedan 1967.” / AMNESTY INTERNATIONAL

”FN-rapport: Israel begår folkmord i Gaza” / SvD

Allt från eaqhan:

I mitt förra inlägg finns länkar till alla andra inlägg som berör detta folkmord.

En tanke på “Gaza, 2 bananer!

  1. Pingback: Svälten som strategi – eaqhan

Lämna en kommentar