Taxichaufför frihetsberövade kund


Kunden var jag

på väg hem med färdtjänst efter olycksfall

Benet gick av. Snabb transport till akuten. Operation. Sex dagars sjukhusvistelse. Sen hem med färdtjänst som avdelningen beställde till min bostad. Allt gott så långt.

Kruxet var att jag bara fick med mig mediciner över helgen. Sen var det dags att hämta ut mera på apoteket. Och det är inte det lättaste när man har kryckor och förbannat ont att gå. Så vad gör man?

Jo, jag bad taxichauffören att släppa av mig på halva vägen så jag kunde ta mig till apoteket och därifrån med en egen taxi. Men se det gick inte! Han hade order att släppa mig vid min port hemma!, sa han. Och det gick inte att rubba på. Fan så förbannad jag blev!

Halvvägs mellan sjukhuset och hemmet var jag alltså olovligt frihetsberövad av chauffören eftersom jag ju inte kunde hoppa ur bilden utan transporterades mot min vilja till adress jag just då inte skulle. I mina ögon är det ett grovt brott. Det sa jag till chauffören när jag var hemma, men det verkar inte som att det gick in i skallen på honom. Jag hoppas nu på ett åtal. Det är ju trots allt ett allvarligt brott även om de flesta brott av detta slag är betydligt allvarligare.

I bilden nedan lägger jag ut signalement på mannen som gjorde sig skyldig till olovligt frihetsberövande, vilket jag kommer att polisanmäla när jag har lite lättare att förflytta mig. Att det kommer att leda till åtal betvivlar jag dock.

Jag får återkomma med hur det sedan gick med min polisanmälan. Ett förhandstips om jag känner polisen rätt: ”nedlagt i brist på bevis”, eller: ”brott kan ej styrkas”.

Hur som helst så menar jag att man bör vara på sin vakt om man tar en taxi från bolaget CABONLINE och chauffören stämmer in på signalementet.

4 tankar om “Taxichaufför frihetsberövade kund

 1. Så tråkigt med benet! Och i en tid då man ska ut och njuta! Beklagar!
  Hoppas du har bank-ID. Har du det så kan du lätt få hemleverans av dina mediciner till dörren – eller innanför om du vill att chauffören ringer på. Apotea.se Tandborstar, hårschampo och älsklingstvålen kan du passa på och beställa samtidigt.

  Som tiderna blivit så förstår jag faktiskt chauffören – det vimlar av provokatörer som för egen vinning skull – eller bara för att jävlas – vill sätta dit folk, få dem att förlora jobbet eller få leverantören av tjänster att förlora kontraktet. Så moraliskt fruktansvärt skitigt har det blivit. Så chauffören höll sig till de förhållningsorder han fått. Klokt av honom men besvärligt för dig!

  Gillad av 1 person

 2. Stackars dig, i dubbel bemärkelse (som jag själv skrev – en olycka kommer sällan ensam). Men hur har det gått till ”benet gick av”? Det var väl en s.k sjuktransport, som du fick hjälp med? Vad jag vet så är deras instruktion som sjuktransport bara att köra patienten hem eftersom det annars inte räknas som sjukresa. Chauffören anser nog att han gjort rätt – dessvärre. Om du kunde klara dig själv – även på vägen hem – så fick han inte räkna det som sjuktransport-hemresa.

  Gillad av 2 personer

  • Jo, men jag hade rätt till sjukresa, vilket jag menar inte måste genomföras hela vägen. Jag har rätt att gå av var jag vill UTEFTER vägen annars är jag frihetsberövad. Det handlade aldrig om att köra en annan väg!

   /Skvitt

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s