SVT om Kuba


Kändes som en krystning

 

och förstoppningen var total

I Korrespondenterna (”Svenskt utrikesmagasin från 2015. Vart är Kuba på väg? Korrespondenterna Bengt Norborg och Linda Hörnqvist följer exilkubanen Vladimir som nu återvänder hem. Det blir en personlig hemresa genom tid och historia i ett Kuba som står och väntar på förändringens vindar. Ett program av Bengt Norborg och Linda Hörnqvist.”) försöker man smutskasta Kuba. Undertonen är kritisk och man väljer att följa en exilkuban som har återvänt. Programmet tycks anstränga sig för att få fram en negativ bild av landet utan resultat. Så hur är det egentligen i Kuba?

Vi kikar på programmet och vad det kunde få fram.

Inte en enda gång ser man någon misär, som ju är så rikligt förekommande i hela Latinamerika och även utbredd i USA och Kanada. Ja, i hela världen kan man finna misär, även i Sverige, men inte i Kuba. Man finner å andra sidan heller ingen överdådig lyx. Med andra ord, landet har inga klassklyftor att tala om. Det är väl det som stör västvärldens makthavare och dess överklass. Landet är inget för dem. Där har de inget att hämta. Låt oss hoppas att det består.

Kuba SVT

Programmet kan ses fram till 17 april 2016.

Kuba SVT 2

Kuba SVT 3

Läs Kuba-fakta här.

 

17 tankar om “SVT om Kuba

 1. Pingback: Effektivisering in absurdum – eaqhan

   • Du har rätt. Din bild av Cuba stämmer. Det enda är att folk inte vill prata politik…
    Men jag såg inte en enda person som man kan kalla fattig vid första anblicken. Inte heller någon som verkade ha mer än andra medborgare. Sen vet jag inte hur politikerna där lever. I t.ex Nicaragua har vänsterledarna tyvärr tappat huvudet och börjat omge sej med oanständig lyx.

    Huset där Castro bor åkte jag förbi. Det ser inte särskilt märkvärdigt ut. Det ligger mitt i Havanna.

    Kao

    Gilla

    • Kanske du skulle skriva ett längre inlägg om Kuba.

     Jag kan ju tillägga att jag är helt övertygad om att Castro aldrig varit ute efter makt och rikedom utan snarare velat skapa ett rättvist och drägligt Kuba, vilket USA har gjort allt för att sabba.

     Nu sker en normalisering mellan USA och Kuba, men det innebär samtidigt en stor risk att USA kommer att lyckas med det som blockaden misslyckades med.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s