Telenor – En bild säger mer än …


tusen ord

 

Telenor

Munväder!

Så när jag köpte luren ville jag ha kvar gamla abonnemanget och absolut inte Telenor. Jag kunde ju välja själv för jag betalade kontant och luren var inte operatörslåst.

När försäljaren sa Telenor var jag på väg att protestera, för dem har jag fått nog av, men det var många år sedan. Kanske inte relevant längre.

Hur blev det då?

Jo mycket svada och rätt vad det var så hade jag ett kontrakt med Telenor! Han kollrade bort mig, helt enkelt. När det var dags att skriva under hade jag liksom glömt det där med Telenor.

Nu vill jag bara se hur länge det dröjer innan jag får en fungerande telefon. Det är inte bara Internet som inte funkar. Jag kan inte ringa heller. Av nyfikenhet tänker jag vänta. Och det har jag nu gjort i fem dagar!

Som sagt, en bild säger mer än 1000 ord.

Telenor

När ska Telenor uppfylla sin del av kontraktet?

Jag väntar!

Jag är nyfiken, liksom.

Och till mina läsare: tänk er för innan ni tecknar kontrakt med Telenor.

Läs också Mina erfarenheter av Telenor.


Nu ser jag också fram emot att se hur länge det dröjer innan Telenor får mig avstängd från min blogg. Jag tror nämligen att det kan ha varit företag som jag kritiserade som stängde av mig från Skvitts-bloggen. Alternativt var det högerkrafterna, om det nu kan vara någon skillnad.

 

4 tankar om “Telenor – En bild säger mer än …

  • Jasså? Men inte mig!
   Nä, ser’u, jag bara väntar för att se hur lång tid det tar för dem att se till att jag får en uppkoppling. Och dröjer det för länge så måste de annullera vårt kontrakt och det är jag bara nöjd med. För jag vill inte ha med dem att göra. Det var ett misstag att acceptera och hur det gick till framgår ju av inlägget.

   Jag var bland de första som hade mobilt bredband. Då fanns inte de här USB-modemen. Däremot fanns det ett PCMCIA-modem. Sådana portar finns inte längre till datorer vad jag vet. Jag tror dock att Dell har det fortfarande.
   Det modemet fungerade inte efter att jag hade gjort en systemåterställning. Det var lögn att få det att funka och på Telenor kunde inte hjälpa mig heller! Men i den vevan dök USB-modemen upp och jag skaffade ett sådant på 3. Det har sen alltid funkat.

   Men redan innan mitt PCMCIA-modem inte gick att använda hade jag en annan inte så trevlig erfarenhet av Telenor.
   I modemet fanns det en liten guldkontakt. En gänga. Något måste ju passa där. En extra antenn? Kanske skulle jag kunna få en bättre anslutning. Jag gick till Telenor och frågade. På den tiden hette det Vodafone. Och i butiken visste de inget om detta! ”Men”, sa försäljaren, ”gå upp till vår butik på Kungsportsplatsen. De har antennen!” Och det gjorde jag ju. Men där hade varken antenn eller visste vad denna guldgänga var bra för!

   Vid den här tiden var det bara laptopen som jag hade Internetanslutning till. Den fasta datorn hade jag ingen Internetuppkoppling på. När den pajade köpte jag en ny. På den kunde man skruva på en antenn och plötsligt hade jag en svajig uppkoppling på grannens oskyddade trådlösa nätverk och på det surfade jag i cirka 8 månader. Sen beslutade jag mig för att ha ett eget bredband. Jag förhörde mig med en granne vilket vi hade i huset eftersom jag visste att det fanns ett som vi anlitade. Det var ”NetAtOnce”. Jag anmälde mitt intresse, men fick inget svar!
   Nix!
   Inget svar!

   ”OK!”, tänkte jag. Kan jag inte nå dem när jag vill boka mig som kund, hur lätt får jag då kontakt med dem om jag har något fel?” Så jag slog dem ur hågen och när jag berättade för folk hur kass de var så kallade jag dem ”Not At Once”!

   Så tog jag kontakt med Bredbandsbolaget. Sicket pris! 468 kronor per månad! Och vilka ligger bakom det? Jo, Telenor/Vodafone!
   I abonnemanget ingick en mailbox. Efter flera år gjorde de om denna mailbox så att det blev rena katastrofen. För som väl alla vet så förkommer det mail som innehåller skadlig kod och virus och man ska ju inte öppna sådana mail. Men för att kasta dem var man tvungen att öppna dem först! Så vad gjorde jag? Jo, jag skaffade en ny mailadress och lät den på Bredbandsbolaget bara vara utan att använda den.

   Efter långt om länge sa jag upp avtalet med Bredbandsbolaget. Då ville de ha tillbaka sitt modem som vid det laget var ganska gammalt. Vad tänkte de göra med det? Låta någon ny kund ta över det?
   Tja, vad vet jag.
   Men om de inte fick tillbaka det så skulle jag få betala för det. Summan minns jag inte. Kanske 500 kronor.

   Den nya Internetleverantören var 200 kronor billigare och minst lika bra.

   Nu är frågan:
   Hur kunde jag vara så korkad att jag tecknade ett 24-månaders abonnemang med Telenor? Svaret är Elgigantens försäljarsvada. Och nu ser vi resultatet. Ingen anslutning på en hel vecka!
   Jodå, det är Telenor i ett nötskal!

   /Skvitt

   Gilla

  • Jag också!

   Dela gärna mitt inlägg.

   Alltså om man inte sköter sina åliggande får man ju skylla sig själv att bli uthängd på nätet. Ifall det det handlar om företag, så klart.

   Och jag kan vänta. Jag har en telefon till, så jag har inte bråttom. Sen kan vi ju se vilken ersättning de vill ge mig
   😉

   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s