Mina erfarenheter av Telenor


Inget bra!

 

Låt mig berätta!

Ingen uppkoppling till nätet. Ingen surf och ingen telefoni på en hel vecka med abonnemang hos Telenor. Klart de ska hängas ut på nätet för sådan usel verksamhet!

Texten nedan bygger på ett svar till Kao i ett tidigare inlägg.

Nu väntar jag bara på att få veta hur lång tid det tar för Telenor att se till att jag får en uppkoppling på min nya mobiltelefon. Och dröjer det för länge så måste de annullera vårt kontrakt och det är jag bara nöjd med. För jag vill inte ha med det företaget mera att göra. Jag har fått nog. Det är både kass och dyrt. Det var ett misstag att acceptera avtalet med dem och hur det gick till framgår ju av inlägget (klicka på länken ovan eller här till tidigare inlägg).

Varför är jag så avogt inställd till Telenor? Jo det ger sig snart.

Men bilden borde säga allt. Och efter en hel vecka ser det fortfarande ut så som visas i bilden.

Telenor

Jag var bland de första som hade mobilt bredband. På den tiden fanns inte de här USB-modemen som alla nu har. Däremot fanns det ett PCMCIA-modem. Sådana portar finns inte längre till datorer vad jag vet. Jag tror dock att Dell har det fortfarande.
Det modemet fungerade inte efter att jag hade gjort en systemåterställning på datorn. Det var lögn i helvete att få det att funka! På Telenor, som på den tiden hette Vodafone, kunde de inte hjälpa mig heller! De var helt okunniga och jag fick gå därifrån med ogjort ärende och med ett modem som jag inte kunde koppla upp mot Internet! Men jag blev erbjuden att köpa ett nytt modem för en större summa som jag inte längre minns beloppet på!

Jag sa upp mig som kund, så klart. Ett sådant skitföretag ville jag inte ha med att göra.

PCMCIA-modem

I den vevan dök USB-modemen från Huawei upp och jag skaffade ett sådant med abonnemang hos operatören ”3”. Det har sedan dess alltid fungerat.

Men redan innan mitt PCMCIA-modem inte gick att använda hade jag en annan inte så trevlig erfarenhet av Telenor (=Vodafone).
I modemet fanns det en liten guldkontakt. En liten gänga för någonting och något måste ju passa där. En extra antenn? Kanske skulle jag kunna få en bättre anslutning. Jag gick till Telenor och frågade. På den tiden hette det som sagt Vodafone.

Men i butiken visste de inget, inget, inget om detta! Ändå sålde de ju modemen!

”Men”, sa försäljaren, ”gå upp till vår butik på Kungsportsplatsen. De har antennen!” Ja, han sa så utan att veta vad man skulle ha den där guldgängan till. Men han gick på mitt antagande om att det var en extern antenn som skulle skruvas in där. Och han kollade på sin interna uppkoppling med butiken på Kungsportsplatsen att de hade en antenn. Sa han i alla fall! Utan att veta! Och jag knatade ju dit. Men där hade de varken antenn eller minsta aning om vad denna guldgänga var bra för! Tack för det, Vodafone/Telenor! Sådan inkompetens är ju strålande! Eller annorlunda uttryckt: jag har aldrig varit med om något liknande!

Vid den här tiden var det bara laptopen som jag hade Internetanslutning till. Den fasta datorn hade jag ingen Internetuppkoppling på. När den pajade köpte jag en ny. På den kunde man skruva på en antenn på baksidan och plötsligt hade jag en svajig uppkoppling på grannens oskyddade trådlösa nätverk och på det surfade jag i cirka 8 månader. Sen beslutade jag mig för att ha ett eget bredband. Men jag hade ju ringa kunskaper på den tiden om sådana saker så först visste jag inte vart jag skulle vänd mig. Därför förhörde jag mig med en granne vilken uppkoppling vi hade i huset eftersom jag visste att det fanns ett som vi anlitade. Det var ”NetAtOnce”, sa han. Och jag anmälde mitt intresse via nätet, men jag fick inget svar! De hörde aldrig av sig!
Nix!
Inget svar!

NetAtOnce

”OK!”, tänkte jag. ”Kan jag inte nå dem när jag vill boka mig som kund, hur lätt får jag då kontakt med dem om jag har något fel?” Så jag slog dem ur hågen och när jag berättade för folk hur kass de var så kallade jag dem ”Not At Once”! Det passade ju utmärkt som omdöme för dem. Kanske är de bättre i dag, vad vet jag?

Nästa steg

Så tog jag kontakt med Bredbandsbolaget. Sicket pris! 468 kronor per månad! Men det hade jag ju inte kläm på då och kanske låg konkurrenterna på liknande nivå, vad vet jag? Men vilka låg bakom Bredbandsbolaget? Jo, Telenor/Vodafone!
I abonnemanget ingick en mailbox. Den fungerade tillfredsställande, men efter flera år gjorde de om denna mailbox så att det blev rena katastrofen. För som väl alla vet så förkommer det mail som innehåller skadlig kod och virus och man ska ju inte öppna sådana mail. Bredbandsbolaget lyckades ändra mailboxen så att för att kasta mail som jag inte litade på var jag tvungen att öppna dem först! Så vad gjorde jag? Jo, jag skaffade en ny mailadress och lät den på Bredbandsbolaget bara vara utan att använda den. Alltså betalade jag för något som jag inte vågade använda! Tack för det, Bredbandsbolaget/Telenor!

Telenor 3

Efter långt om länge sa jag upp avtalet med Bredbandsbolaget. Då ville de ha tillbaka sitt modem som vid det laget var ganska gammalt. Vad tänkte de göra med det? Låta någon ny kund ta över det?
Tja, vad vet jag. Men visst är det sniket och korkat.
Men om de inte fick tillbaka det så skulle jag få betala för det. Summan minns jag inte. Kanske 500 kronor.

Jag skulle få tillbaka portot för modemet, men det kom aldrig. Åttio kronor kostade det mig. Och jag fick till och med en påminnelse om att skicka tillbaka modemet eller betala för det. Klart jag ringde upp dem och då kunde de faktiskt konstatera att de redan hade fått tillbaka modemet! Min fråga är ju självklart att ”har de inte ens ruiner att kolla sin post på Bredbandsbolaget/Telenor?”

Den nya Internetleverantören var 200 kronor billigare och minst lika bra.

Nu är frågan:
Hur kunde jag vara så korkad att jag tecknade ett 24-månaders abonnemang med Telenor? Svaret är Elgigantens försäljarsvada. Och nu ser vi resultatet. Ingen anslutning på en hel vecka!
Jodå, det är Telenor i ett nötskal!

Fan vad jag ångrar mig!

Telenor 2Men jag har ju en telefon till. Så jag sitter inte sjön. Nu är jag bara nyfiken på hur lång tid det kommer att ta för Telenor att uppfylla sin del av avtalet.

Jag kan vänta! Nyfiken som jag är.

 

11 tankar om “Mina erfarenheter av Telenor

 1. Pingback: En eloge till 3 – eaqhan

 2. Fy tusan vilket strul!

  Nu kanske du förstår bättre hur en tekniskt ointresserad och okunnig person som jag kan gå upp i limningen av installationer och annat skit.

  Jag är en sån som bara vill skriva, men skulle allt fungera perfekt skulle jag tvingas lägga ner mer tid och kraft på själva datorns teknik än på det den är avsedd för, för mej.

  Fattar att t.o.m du tycker det blir för mycket ibland. 😉

  Kram
  Kao

  Gilla

   • Vad jag minns så var det inte så här förut. Rätta mej om jag har fel. Då fanns det också VDN-märkning.

    Men nu får lurendrejarna fritt spelrum. Inte minst på nätet.

    Kram
    Kao

    Gilla

       • Fattar. Men jag kommer ALDRIG övertygas om att underhåll och installationer ska ta mer tid än själva syftet att inneha en dator. Du förstår vad jag menar. Tror jag.

        När nästa lusiga pension kommer, ska jag personligen övervaka hur mitt företag tvärs över gatan kurerar min sega dator. Jag vet ju vad jag vill denna gång och de ska fixa det för en billigare penning än förra gången.

        Virusskydd har jag och betalar för. Men andra installationer, som jag just nu inte minns vad de kallas, ska de fixa så de blir gratisvarianter. Om de garanterar att fixa dettta kan jag tänka mej att betala max 500:-

        Kram
        Kao

        Gilla

        • Du behöver ingen betalversion för virusprogram. Det finns fullgoda gratisversioner. Avast! och AVG har mycket bra betyg i alla PC-tidningar.
         Med Avast! kan du också på ett mycket enkelt sätt låta någon du känner väl och litar på fjärr-fixa din dator. Har jag inte skrivit det förr?

         Kolla också att brandväggen är på!

         Och så vet du ju att jag rekommenderar Glarysoft Utility. Pröva även Malwarebytes’ Anti-Malware!

         Med dessa program (antivirusprogrammen och brandväggen sköter sig själva i bakgrunden) kan du på några minuter få en bra dator.

         Kram!
         /Skvitt

         Gilla

       • Jag kan inte skaffa mej en annan uppfattning, eftersom jag inte är intresserad av att lära mej sånt. Det fungerar inte. Jag är för gammal för att lära mej kanske viktiga saker, men som för mej bara är plågsamt. Ju mer upplysningar jag får desto värre blir det.

        Dels har jag aldrig fått en datautbildning (har sysslat med annat i mitt liv och är helt självlärd på det lilla jag kan), dels skapar länkar och klickanden bara kaos i min hjärna och hindrar mej från att må bra och tänka klart..

        Så försök inte övertala mej att sätta mej in i sånt. Jag blir bara tvärförvirrad. Så vill jag inte må!!! Jag vill hellre ägna mej åt sånt jag kan och tror på – och diskussioner om sånt. Försök respektera det!

        Så nu är det slutsnackat om såna grejor här. Sen får du tycka att jag är obildbar i ämnet, eller en idiot som inte kan eller vill lära mej datorteknik och olika företag och deras varianter för att lura folk.

        Det struntar jag i.

        Jag är glad bara min dator överlever ett tag till och jag vill bara blogga. Inget annat. OK?

        Kram
        Kao

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s