Åkesson tillfrisknar


Hoppas kan man ju alltid

 

Så här ligger det till

Och så här resonerar han:

1. Han mår väldigt dåligt

”Nu när valet är över har jag getts möjlighet att landa och känna efter. Det känns inte riktigt så bra som det borde göra efter alla mina kränkningar mot invandrare. Tvärtom, jag mår dåligt.”

2. Det är media och meningsmotståndarnas fel

”Våra motståndares ihärdiga avslöjanden av min politik, mediernas uppriktiga journalistik och demokraternas omåttliga kärlek till landets alla minoriteter och tillresta hjälpbehövande är några exempel.”

3. Han hade bara två val

”Med lite distans och bättre insikt förstår jag nu att jag har två val. Antingen kör jag på som vanligt, med stor risk för att avslöjas på riktigt för min fascistoida idé, eller så försöker jag gå till botten med mig själv, städa upp mitt inre och hitta verktyg för att komma vidare som en demokrat istället.”

4. Fast egentligen var det inget val

”Egentligen är det inget val. Jag vet att jag måste göra avbön från allt förakt och hat för att stå väl rustad med den här nya insikten och mognaden”

5. Han tänker på sin familj

”Jag har också ett ansvar för mig själv och, inte minst, för min familj. Att vara en bra pappa kräver såväl ärlighet som kärlek till nästan oavsett ursprung. Det är viktigt för mig att fundera och tänka till om medmänskligheten. Jag måste sluta hata de olika.”

6. Han har fått rådet från läkare

”Läkaren benämner det ‘fascist-ångersyndrom’, vilket i dagligt tal brukar kallas ‘insikt’.”

7. Han litar på sitt parti

”Jag har haft samtal med gruppledningen i riksdagen och övriga partiledningen, och jag hyser inga tvivel om att det hemska hatet och det politiska söndringsarbetet kommer att fungera utan min närvaro. Alla idioter kan ju inte bättra sig. De kan fortsätta med sin obskyra hemska politik utan mig.”

Nåja, det där var satir.

Den verklige Jimmie Åkesson har knappast ändrat sig. Han är lika hatisk mot alla minoriteter och utsatta som förut. Tyvärr. Man ändrar inte på en knäppgök! Den oförvanskade texten kan du läsa här.

Men sjuk är han. Sjuk i nerverna. Psyksjuk alltså. De flesta psyksjuka är dock mycket friskare. Få har vanföreställningar i hans klass.

Åkesson sjuk

 

”Jimmie Åkesson är utbränd. Sverigedemokraternas framgångar under året har tagit så pass hårt på Jimmie att han valt att sjukskriva sig. Psykisk ohälsa är aldrig kul oavsett vem det drabbar.

”Nu när valet är över har jag getts möjlighet att landa och känna efter. Det känns inte riktigt så bra som det borde göra efter en sådan succé. Tvärtom, jag mår dåligt” skriver Jimmie i sitt öppna brev på Facebook. Han hävdar att Sverigedemokraternas framgångar har fått honom att må dåligt. Det är han inte ensam om.

Jag tror inte att alla de människor i Sverige med invandrarbakgrund mår så bra heller, Jimmie. Jag tror att de människor ni exkluderar från samhället och hotar på gatan med järnrör också tycker att det är rätt så tufft nu efter valet. 

Ja, Jimmie. Visst är det viktigt att ta hand om sin familj? Visst är det skönt att kunna vända sig till sin familj när man mår dåligt och behöver stöd? Tänk dig då de tusentals flyktingar som har förlorat sin familjer och flytt hit i krig. Föreställ dig hur de mår när de kommer till ett främmande land där de inte har sina föräldrar som stöd och därmed blir utan både fysisk som känslomässig närvaro.

Hur tror du att de mår?

Tänk på det här Jimmie. Använd din lediga tid till att reflektera över hur pass dåligt resten av Sveriges befolkning mår. Så får vi hoppas att du kommer tillbaka med mer medmänsklighet.”

” / 

2 tankar om “Åkesson tillfrisknar

Lämna en kommentar