USA äger hela världen


I sin egen tro

 

Och Ryssarna blir så klart irriterade

När en amerikansk jagare befinner sig i Östersjön, visserligen på internationellt vatten men ändå inte långt ifrån Kaliningrad, kan det förvisso uppfattas som en provokation. Detta var antagligen orsaken att Ryssarna lät ett par stridsflyg braka förbi på låg höjd och med kort avstånd till jagaren. Det är ju inget annat än ett sätt att tala om för jänkarna att de är observerad och att de ska hålla sig på sin kant och inte hålla på att provocera.USA-kränkning

Jag har full förståelse för den Ryska reaktionen. Men i våra media pekas Ryssland ut som den kränkande. Östersjön är trots allt Rysslands närområde och absolut inte USA:s! Ingen har kränkt någon, men frågan är vem som provocerar!

Omni

”Händelserna har väckt stark ilska från amerikanskt håll och uppfattats som en tydlig provokation. ‘Vi fördömer den här typen av beteende. Det är oansvarigt, provokativt och farligt. Och enligt gällande spelregler kunde vi skjutit ned planen’, sade utrikesminister John Kerry i en intervju med Miami Herald och CNN Espanol enligt BBC.” /Svd

” ‘Vi är djupt oroade över den osäkra och oprofessionella ryska manövern’, heter det i ett uttalande från Natos europeiska ledning. Också Vita huset riktade kritik mot överflygningen. … Men den ryska nyhetsbyrån Tass rapporterar att det amerikanska örlogsfartyget befann sig betydligt närmare den ryska kusten, sju mil.” / DN

USA-kränkning 2

5 tankar om “USA äger hela världen

 1. Pingback: USA:s underrättelsetjänster är inga idioter – eaqhan

 2. USA har definitivt ingenting här att göra, men ryssarna är ju på hemmaplan. De gjorde vad som krävdes: markerade för hangarfartyget att det inte har ett dugg här att göra. Jag vill inte ha USAs krigsmaskineri inpå knutarna!!!
  Har själv nyss skrivit ett kort inlägg om det under rubriken ”Propaganda”.
  Kram
  Kao

  Gilla

 3. Nja, den där typen av lek sker ju hela tiden, alla försvarstwittrare sitter och önskar de var med.

  Kommer det framgå att NATO-båten som blev så vårdslöst överflygen riktat vapen emot planet? Vad hände först, NATO vapen riktade emot Ryssen eller Ryssens överflygning? Av militärer får man aldrig en hel sanning och vad är det man brukar säga om en halv sanning?

  Men det är en lek och bägge är med på det. Inget mer med det. Anledningen till att vår militär skvallrar om det är ju för att de vill få mer anslag.

  Gilla

  • Visst, det är samma lek hela tiden, men nu passar man på att klandra ryssen, som vanligt. Det var för att ge en motbild för de lättpåverkade som jag skrev inlägget. Det är ju USA som hela tiden är den fula fisken, men ryssen får alltid bära hundhuvudet.

   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s