Tjo faderittan – limbo


Ja

 

ett rejält lågvattenmärke

Ett rymligt samvete är bra för privatekonomin. Det visade den liberala riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl prov på genom att på skattebetalarnas bekostnad kvittera ut över 460 000 kronor genom att hon hyr sin makes bostadsrätt (sic!) för 13.000 kronor i månaden, trots att månadsavgiften ligger på ynka 2.500 kronor.

Det är ingen slump att hon till sin make betalar 13.000 kronor*. Det ger henne nämligen den maximala ersättningen från riksdagen, alltså från oss skattebetalare, om 8.600 kronor i månaden. Envar sin egen lyckas smed, en typisk filosofi bland borgarklassen.

L-politiker skor sig.jpg

Nu ska det utredas om detta är ett brott i juridisk mening. Ur moralisk synvinkel råder det väl ingen tvekan, vilket klart visar hur långt ifrån den allmänna uppfattningen om moral Emma Carlsson Löfdahl står.

Undra vad hennes partiledning tycker om hennes tilltag. Om L låter henne sitta kvar som suppleant i Civilutskottet och Socialförsäkringsutskottet måste det i så fall betyda att partiet inte har någon erinran mot hennes tvivelaktiga och eventuellt kriminella beteende.

Efter avslöjandet skriver hon på Facebook: Jag … ändra min ersättning till enbart den summa som motsvarar avgiften till bostadsrättsföreningen”. Uppenbarligen har hon begripit att girigheten gick för långt.

Knapp Skvitt Liten * Skvitt gissar att makarna delade på den vinst upplägget gav och finansieras av oss skattebetalare.

8 tankar om “Tjo faderittan – limbo

 1. Jösses, det finns visst ingen gräns pâ vad vissa s.k. moderata figurers girighet kan ta sig för (h)ut-tryck. Läste häromdan om slutklämmen i John Bergers bok ”Ways of Seeing” och vart imponerad av hans syn pâ kapitalism 1972 och hur den via reklam och annat manipulerar o exploaterar folk men det du beskriver här är om möjligt ännu mer tröstlöst sorgligt!

  Gillad av 1 person

 2. Vaddâ girighet, rövarmetoder och förakt för vanligt folk o skattebetalare. Och sâ vill de i L dra ner pâ all behövlig social verksamhet. Verkligen ruskigt lâgt vattenmärke!

  Gillad av 1 person

  • Tyvärr finns det många av den sorten.

   Ex.:
   ”En moderat politiker som påstod att hon blivit rånad av en tiggare i Göteborg åtalas nu för falsklarm och falsk angivelse.

   Kvinnan åtalas även för urkundsförfalskning. Den manlige tiggaren var frihetsberövad i två dygn innan polisen kom fram till att kvinnans berättelse inte stämde. Kvinnan påstod att mannen varit aggressiv och rånat henne på bland annat 7 000 kronor och en läsplatta i centrala Göteborg.

   Kvinnan är medlem i Moderaterna och kandiderade i provvalet till Moderaterna i Göteborg.

   Enligt Göteborgs-Posten har kvinnan inte lämnat partiet trots uppmaningar och hon står fortfarande kvar som medlem. Moderaterna utreder nu möjligheten att utesluta henne på något annat sätt.” (https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/politiker-anklade-tiggare-for-ran-atalas)

   ”Den 48-årige moderatpolitikern, som enligt hovrätten var en av ligans huvudmän, döms för att ha hanterat sammanlagt 22 kilo högkoncentrerad kokain. ” (https://www.metro.se/artikel/moderat-d%C3%B6md-till-maxstraff-f%C3%B6r-smuggling-av-kokain-xr)

   ”Moderat topp åtalas för snatteri
   Charlotte Zethelius (M), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, åtalas för snatteri.” (https://www.hd.se/2012-03-06/moderat-topp-atalas-for-snatteri)

   ”Den värmländske M-politikern ringde banken, förställde rösten och låtsades vara sin fru.

   ”Förra veckan dömdes han för 27 fall av bedrägeri” (https://www.nwt.se/2018/12/13/politiker-domd-for-forskingring-lurade-banken-med-forstalld-rost/)

   Det var bara ett axplock. Men det intressanta är att det mestadels är moderater som dyker upp vid sökning på dömda politiker. Inte så konstigt egentligen eftersom moderat politik mest handlar om att sko sig själv och skita i andra (eller snarare att låta mindre bemedlade stå för fiolerna.

   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s