Som i Babij Jar


Fast i Israel

 

och nu är det palestinier som avrättas med skott i huvudet

Runt om står en hel drös med judar. Ingen reagerar! Det är tydligen helt legitimt att avrätta en palestinier på öppen gata i  Israel.

Se på den sammansatta bilden nedan. I den övre bilden ses i bakgrunden en redan mördad palestinier. Och i förgrunden ligger en skadad palestinier. Runt om står det judar, såväl soldater som civila.

I bildens nedre del har den skadade palestiniern avrättats med ett skott i huvudet. Precis som judar behandlades av nazister i bland annat Babij Jar.

Som i Babij Jar

Vad är skillnaden? 

”Två palestinska män i 20-årsåldern misstänks på torsdagsmorgonen ha knivhuggit en israelisk soldat i området Tel Rumeida i staden Hebron på Västbanken.

En av palestinierna uppges ha skjutits ihjäl direkt efteråt medan den andre skottskadades och föll till marken. I ett videoklipp, som enligt The Guardian filmats av en volontär på israeliska människorättsorganisationen B’Tselem, syns den palestinske mannen röra på sitt huvud medan sjukvårdspersonal tar hand om den knivskadade israeliske soldaten som sitter upp på en bår när han lyfts in i ambulansen.” Se videon på AFTONBLADET.

Läs om Baij Jar.

Citat från EXPRESSEN: ”Utrikesminister Margot Wallström efterlyser en grundlig och trovärdig undersökning av om utomrättsligt dödande använts av Israel i samband med de senaste månadernas våldsdåd, knivattacker och sammandrabbningar mellan israeler och palestinier.

… det väckte också starka reaktioner från den israeliska regeringen.

Sveriges utrikesminister Margot Wallström stöder terrorism och uppmuntrar våld, anser Israels utrikesdepartement, rapporterar Jerusalem Post.

Enligt det israeliska utrikesdepartementet är hennes uttalanden ‘oansvariga och förvirrade’.

Israels forskningsminister Ofir Akunis föreslår enligt Jerusalem Post en utredning om ‘hur en kvinna som så utan omsvep hatar Israel valdes och fortfarande har posten som Sveriges utrikesminister’.”

Läs också

Slaktar-regim tar ett steg till

Dra Israel till Haag

Bojkotta Israel

Glada judemördare

12 tankar om “Som i Babij Jar

 1. Pingback: Bojkotta ESC-finalen i Israel – eaqhan

 2. Pingback: I Hitlers anda – eaqhan

 3. Pingback: Men där har han rätt! – eaqhan

 4. Margot Wallström hade helt rätt i sina uttalanden om utomrättsliga avrättningar. Hon har ju rätt! Sen får israelerna bli hur sura de vill. De har väl aldrig brytt sej om vad andra tycker.
  ——-
  Märkligt också att Daesh aldrig attackerat Israel. Varför skrivs det aldrig om detta faktum i tidningarna/hörs i pressen? Eller så här: INTE konstigt att det inte har hörts ett pip om det. En av anledningarna kan jag ju se i din text….

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Jag lyssnade på en rättegång som handlade om ett guldrån mot en butik. Jag har gått på en hel del rättegångar, men sällan har jag sett åklagaren rada upp många helt vattentäta bevis som i det fallet. Särskilt mot den ene. Men han nekade och nekade och nekade. Det spelade ingen roll vad åklagaren lade fram, han nekade.
   Det påminner om Israel!

   Och inte heller har de gett sig på US, Turkiet, Saudiarabien heller. Just de länder som utpekas som stödländer åt Daesh. Det gör ju bara att man stärks i sin övertygelse om att de påståendena är sanna.

   Och så har vi ju det starkaste beviset mot USA:s roll. Eller i vart fall ett av de starkaste. För ingen kan ju förneka att USA:s ”insatser” mot Daesh inte ledde till annat än att Daesh stärktes. Och USA:s mål var att störta al-Assad så de behövde terrorister som skulle göra det. Att Daesh aldrig har varit så starka märks ju på att det räckte med fem månaders ryska attacker för att få dem på reträtten. Det hade USA också kunnat fixa på fem månader om de verkligen hade velat.

   Och så påminner jag dig helt i onödan att Turkiet, Saudiarabien och Israel är de såtaste vänner för de har samma intressen.

   Det finns alltså inget att undra över!

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

 5. Igår satt jag och funderade på om jag visste Israels officiella hållning till IS. Kom fram till att jag inte läst något om den i svensk press. Jag kunde en stor radda med länders inställning till IS, men Israels inställning visste jag inte. Jag tyckte det var konstigt att jag inte visste vad Israel ansåg om saken, de är ju grannland. Jag vet Libanons, Jordaniens, Syriens osv, men Israels hållning vet vi inget om. Varför är det så?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s