Hon är inte den enda


men hon är typisk

 

för så gör de högerextrema

Efter att ha varit aktiv på politiska facebooksidor har jag en klar bild av de högerextrema sätt att agera där (se också tidigare inlägg).

När de inte kan styrka sina påståenden för att det de påstår är fel, fullständiga påhitt och rena lögner, då går de ofta till infantila personangrepp. Men i det här fallet valde tråduppläggaren en annan metod. När hon hävdade att marxismen i sin ideologi förespråkade folkmord så var det ju lätt att bemöta det. Påståendet, som ju är fullständigt horribelt och totalt lögnaktigt, var lätt att avfärda eftersom det i de marxistiska texterna inte står ett enda ord om folkmord.

Påstår man något så måste man ju kunna bevisa det. Och inget är ju lättare att bevisa än vad någon låtit nedskriva i en publicerad text. Då står det ju svart på vitt och det är bara att hänvisa till det. Men om det då inte finns någon sådan text som man påstår är det ju lika uppenbart att påståendet var fel. Det är självklart lätt att avfärda sådana lögner. Det är bara att be personen att bevisa sitt påstående genom tala om var det står skrivet, vilket ju inte låter sig göras om det aldrig har skrivits! Så enkelt är det ju. Men Bodil kanske aldrig räknade med att det skulle dyka upp personer som hade läst marxismens klassiker och kommentera i tråden.

Men där tog hon fel, så när Bodil Sandberg lade tråden med påståendet att marxismen i sin ideologi förespråkar folkmord var det ju bara att be henne ta fram de texter som styrker hennes påstående. Och det kunde hon ju inte, så klart.

Jag vet inte vem Bodil Sandberg är. Men att hon ideologiskt står någon stans längst ut på den mest extrema högerkanten är alldeles uppenbart. Om hon är medlem i någon av dessa organisationer eller bara sympatiserar är mer än jag vet, men engagerad är hon ju uppenbarligen eftersom hon är så aktiv i dessa politiska diskussioner på facebook. Och jag vet inte heller om hon har lurats att tro på marxistiska folkmord eller om hon medvetet ljuger. Det är lika illa vilket som eftersom det är ytterst allvarliga anklagelser mot hela vänsterrörelsens historia och nutida verksamhet för ett bättre samhälle. Och därför är det en absolut plikt att säga ifrån, men också att lyfta fram för att visa vilka metoder den yttersta högen använder sig av för att attackera vänstern. Det är alltså inte Bodil personligen som jag vill åt utan hela den obskyra rasismens fascistiska och nazistiska organisationer, inklusive Sverigedemokraternas ständiga lögner.

Marxistlägn fb 1

 

Så vad hade hon för val?

Det rimligaste hade ju varit att hon hade sagt att det var vad andra hade påstått och att det var vad hon trodde, men inte visste eftersom hon aldrig har läst marxismens klassiker.

Men det hade varit att krypa till korset. Istället valde hon att ta bort tråden (se längst ned i bilden ovan) och låtsas som att inget hade hänt. Men här är skärmdumpen som bevisar att det faktiskt har hänt. Tråden är borta, men beviset på hennes påstående om folkmord finns kvar i skärmdumpsbilderna.

Marxistlägn fb 2

Marxistlägn fb 3

Med lögner kan man komma långt. SD fick 12,9%! Men man kan inte komma hur långt som helst. Det fick hon erfara.

Avslutningsvis ett par kommentarer av mig, vilka nu också är borttagna.

Först citerar jag Bodil. Hon skrev: ”Finns en dokumentär ‘berättelsen om sovjet’ du kan se om du betalar på Axess TV.”


Och jag svarar henne: ”MARXISMENS KLASSIKER TALAR VI OM! Det är ju tänkbart attTV-programmet tar upp saken, men har man hänvisat till någon källa?
Har du hört talas om Erich von Däniken? Han skrev åtskilliga böcker om utomjordingars,många besök på vår lilla planet och levererade ”bevis”
på ”bevis”. Och ändå finns det inga bevis! Just därför måste man vara källkritisk!
Som jag nu förstår dig så har du alltså inte gått till källorna. Du förlitar dig på vad andra påstår. Och om jag förstår dig rätt så skulle det här vara något från Sovjetunionen och inte ifrån Marx och Engels. Då blir det ju en annan sak. Men inte mera sant för det”

I en annan kommentar skriver hon: ”Du menar förintelse av klassfienden?”

Och jag svarar: ”Inte ens det skriver marxismen. Vad de skriver att borgarklassen försvinner och att borgarklassens ideal dör bort i takt med den. Att borgarklassens människor skulle förintas är det inte tal om. Men om deras kapital socialiseras har de ju inga arbetare att leva på. Borgarklassen är ju inte självförsörjande. Den lever ju på de värden som arbetarklassen skapar. Detta beskrivs tydligt i mervärdesteorin och det finns inte en enda borgerlig ekonom som har försökt sig på att motbevisa den teorin eftersom de begriper att det är helt kört från början och därmed kan vi väl enas om att teorin äger giltighet. Du kan läsa om teorin i Marxistiskt arkiv. Men ännu enklare är ju att ta en liten titt på bilden som jag har skapat:”

Och det är denna bilden jag visar för henne:

Mervärde

Som sagt, hon gjorde sorti med svansen mellan benen, stukad och föga ärofullt. Men hon kommer tillbaka i en annan tråd med andra falska påståenden, lita på det! Och hon är inget undantag. Så gör dessa extremister på den yttersta högerkanten. De ljuger med enda mål att någon ska vara så okunnig att den tar till sig vad som helst som sanningens sanning. Och tyvärr finns ju sådana och med lögner värvar de både sympatisörer och anhängare till fascismens fasansfulla ideologi.

Bodil är varken unik eller den värsta extremisten. Enda anledningen att det är hon som jag hänger ut är att hon tog bort tråden, men jag hade kvar den i webbläsaren. Hade jag stängt fliken hade allt varit borta och jag hade förlorat möjligheten att visa en av de metoder extremisterna använder sig av, att när deras lögner är avslöjade så sopar de undan spåren efter sig istället för att erkänna att de faktiskt hade fel. De censurerar sina egna misstag!


Fler idioter:

fb snurrigt

Inte marxist

 

6 tankar om “Hon är inte den enda

  1. …Jag var ju i Kambodja för några år sen. I norra landet. Såg bland annat tempelstaden Angkor Wat. Har några bilder därifrån, som tyvärr inte ger platsen rättvisa.

    Inte långt därifrån ligger en by där alla är gamla Pol Pot-anhängare och som fortfarande tycker att han gjorde rätt. Det är skrämmande!

    Det kambodjanska folket i övrigt är inte hatiska, men de är ledsna. Det märker man när man talar med dem. De är ju buddhister numera och religionen ger inte utrymme för hat och hämnd.

    .När Angkor Wat byggdes var statsreligionen hinduism, så tempelstaden är hinduisk. Det ändrades på 1700- eller om det var 1800-talet.

    Oj! Nu snöade jag in på något helt annat än vad inlägget handlade om. 🙂

    Kram
    Kao

    Gilla

  2. Det enda sanna i påståendet om kommunismens utrensingar är Stalins terror i Sovjet, som tog över två miljoner människors liv. Och Pol Pot i Kambodja som lät döda lika många. Det ska vi vänstermänniskor aldrig förneka.
    ————–
    Men denna kvinna är precis som övriga SD-are; de läser något någonstans och om uttalandet passar deras egna syften tar de det till sej. Att de sen inte kan försvara sitt uttalande märks genom att de avslutar diskussionen när man ber dem komma med bevis och utveckla sin ståndpunkt.

    Kram
    Kao

    Gilla

Lämna en kommentar