93 000 svenskar är dollarmiljonärer


15,4 procent fler än året innan

 

och fyra gånger större ökning än resten av Europa

”Sverige är ett av de länder i världen där de rikaste blir rikare i snabbast takt. Samtidigt har vi brist på vårdplatser, äldre som inte får hjälp hemma och en socialtjänst med stora problem.

I många andra länder gör ökande klyftor att man har börjat prata om högre skatter och jämlikhet. I Sverige har vi i stället avskaffat förmögenhetsskatten, arvsskatten och fastighetsskatten. Jobbskatteavdragen har gjort att de som tjänar mest har fått det ännu bättre.” Det skriver Karin Pettersson i Ledarkröninkan, AB

Ledare-skatten mste upp

Hon skriver också: ”Arbetarrörelsens kanske viktigaste uppgift nu är att visa att konfliktlinjen inte går mellan dem längst ner på samhällsstegen. Bara genom att föra en politik som tydligt gynnar vård­biträdet, hemtjänstpersonalen och de som är rädda för att förlora jobbet kan det här landet hållas ihop.

Högern kan inte göra detta. För dem är ökade klyftor något positivt.” Visst är det så.

Ta dig en minut och läs hela krönikan!

16 tankar om “93 000 svenskar är dollarmiljonärer

   • Det finns runt 7-8 bra krönikörer på AB
    , kanske fler. De är oftast i yngre och äldre medelåldern. Tyvärr är de som skriver om nyhetsskeenden inte alls så bra. Många av dem är pinsamt dåliga på svenska språket. Korrekturläsaryrket tycks ha avvecklats.

    Kao

    Gilla

    • Ja, det yrket är borta nu. Sättare också eftersom man inte trycker på det viset längre. Men när de fanns så var det inte sällan som de upptäckte fel som hade slunkit igenom. Men bara stavfel. Meningsbyggnadsfel, syftningsfel och sånt kunde de ju inte ge sig på. Då hade de ju inte hunnit med sin egentliga uppgift.

     Jag tror folk läser för lite i dag och då sjunker standarden på språket alltmer. Jag har till exempel märkt att det snart är lika vanligt att en en person får fel genus som att den får rätt. 50/50 alltså, vilket till och med en apa klarar av att uppå. Exempel: ”Den gamla mannen …”. Han måste vara så gammal att apparaten har trillat av. Det är ännu mera synd om den ”unga mannen” 😉

     Nu för tiden blir man viktlös i rymden till och med i populärvetenskapliga magasin. Kroppsmassan bara försvinner liksom. Undra hur de bär sig åt för att samla ihop all sin massa inför återinträdet i atmosfären.

     Och så har vi ju det växande problemet med ”de” och ”dem”, tycker ju ”mig” som inte har några större problem med det.

     Det verkar som att det kapitalistiska samhället inte förmår att bevara kulturarv, upprätthålla god bildning och givetvis aldrig har och aldrig kommer att kunna åstadkomma demokrati, men är dess bättre på att skapa krig, fattigdom, miljöförstöring och propagandaapparater.

     Kram!
     /Skvitt

     Gillad av 1 person

     • Man hade en övertro på datorer när man införde dessa i skolorna. Men att kunna läsa och förstå det man läser, samt att skriva för hand är underskattat.

      Gilla

      • Teknik ska användas med förnuft och när det underlättar, men inte ersätta helt. Ta sjön som exempel. Trots all avancerad elektronisk navigationsutrustning och GPS så måste kaptener än i dag kunna navigera med sextant, papperssjökort och bestick.

       /Skvitt

       Gilla

        • Ja, men inte kniv och gaffel utan nav-bestick. Det är passare, transportör och kurslinjal. Med dem kan man ta ut kursen i sjökortet, alltså kartan. Om båten har ett djupgående på 2 meter letar man upp ett grund som ligger på 1,5 meter ute på öppet vatten som man styr mot.
         Säger det ”bonk2 i båten efter beräknad distans så vet man att man kan navigera. Fast det finns andra sätt också 😉

         Kram!
         /Skvitt

         Gilla

         • Jag föredrar dessa gamla metoder. Man kan inte alltid lita på tekniken ute på sjön, tror jag. Sen finns det folk som i sina bilar litar så blint på sin GPS att de hamnar i skogen….

          Gilla

          • Taxichaufförer från välmeriterade bolag kör inte fel.

           Jag hade ett riktigt otäckt bråk med en friåkare för en del år sen. först låste han in min dotter i bilen, sen vårt bagage. Tack och lov fick jag hjälp av grannarna.Med de trogna bolagen skulle aldrig göra så.

           Kao

           Gilla

          • Skillnad på bolag, ja. Men de nya chaufförerna hittar inte som de gamla och de lär sig inte på samma sätt heller för de kör efter sin GPS. I fallet med fel taxificka så ligger den fel i GPS:en av nån anledning. Men det finns skyltar, fast de kör ju inte efter dem. De kör efter GPS! Det är som att de inte behöver titta på nåt annat.

           Kram!
           /Skvitt

           Gilla

       • Vet inte varför, men det finns ingen ”skicka kommentar”-knapp på din sida. Skrev ett långt svar på inlägget med Hans Roslingvideon, men kunde alltså inte skicka det. Men han är en skimrande pärla i en oförstående värld och han är en mycket bra pedagog.

        Kram
        Kao

        Gilla

        • Jodå, det finns en sån knapp. Men den kan ha varit borta tillfälligt, dvs inte hämtad. Jag ska förklara. Kanske du redan vet hur det funkar med Internet, men fall du inte vet så …

         Alltså, allt som du tar emot från Internet på din dator kommer i små fristående paket. När det kommer till din dator sätts det samman till en komplett bild och med ljud om sådant också finns på den hämtade sidan.

         Alla paketen kommer inte fram samtidigt, men för det mesta går det så fort att man inte märker av att det är olika ankomsttider.

         Det som antagligen har hänt är att knappen inte kom fram utan fastnade på vägen av någon anledning.

         En bild på datorn är alltså inte som en bild på TV:n utan sammansatt av en massa paket som kan ha tagit olika vägar från, i det här fallet, min site till din dator.

         Kram!
         /Skvitt

         Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s