I samma båt – kungen och Putin


Fy på dig!

 

Fy dig Putin, så gör man inte!

Det är fel att känna skatteflyktingar. Det går inte för sig! Men de kom kanske inte till dig och berättade om saken.

Media hänger ut Putin just för att folk i hans vänkrets smitit undan med skatten med hjälp av den panamanska advokatbyrån Mossack Fonseca. Propagandaministeriet tar alla chanser att sänka hans rykte med vetskapen att det påverkar folk vars kritiska tankeförmåga inte är på topp. Skatteskandalen Putin

Svensk media borde hellre rikta motsvarande anklagelser mot vår egen kung om det är så att det är en skandal att känna eller än värre vara släkt med en skattesmitare, och på något vis göra kungen ansvarig för vad släktingar sysslar med, antagligen utan att berätta om det.

Uppdrag granskning kunde i avsnitt 7, den sextonde säsongen, avslöja att Marianne Bernadotte har undanhållit staten 44 miljoner kronor i obeskattad förmögenhet. Vad kungen har gjort åt det lär vi inte få veta, men antagligen inget alls. Ändå lever han på statens skatteintäkter, vilket borde göra honom angelägen att stävja sådan brottslighet, särskilt inom släkten. Skatteflykting kungafamilj 2

Och media borde i första hand fokusera på våra egna skatteflyktingar. Men de har inte vågat hänga ut dem med namn i den här härvan. Istället namnges personer från andra länder.

Skatteflykting kungafamilj

Med sina enorma kontaktnät bland betydelsefulla personer inom etablissemanget kan säkert både Fredrik Reinfeldt och Anders Borg tillsammans med de flesta som satt i Alliansregeringen de senaste åtta åren anklagas för samma sak som media nu anklagar Putin för, att de känner skatteflyktingar. Men det ligger inte i propagandaministeriets uppdrag.

 

 

 

4 tankar om “I samma båt – kungen och Putin

 1. Pingback: Antagligen bättre som skattesmitare – eaqhan

 2. Det är både irriterande och skrattretande att man hela tiden vänder sej mot Putin. Tror inte han har insyn i de affärer som folk i hans närhet gör. Men ändå skriver man så här, som om han vore personligt ansvarig för allt som även andra gör. Propagandan är så uppenbar så vilken barnunge som helst kan upptäcka den. Det är fult.
  Kao

  Gilla

  • Och genom att fokusera på Putin vänds fokus bort från det som är angeläget för oss medborgare i Sverige, nämligen alla de som undanhåller mångmiljardbelopp i skatt, vilket leder till att välfärden inte får de resurser den behöver. Tack vare dem ska det hela tiden sparas och skäras ned över allt i den offentliga sektorn.

   En annan sak som media gott kunde göra en större sak av är att skatteverkets högsta chefer är emot skatter. De var ju aktivt delaktiga i Alliansregeringen! Då är det ju inte så konstigt att de håller skattesmitare bakom ryggen!

   Men det är Putin som fokus ska liga på!

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s