Medan skutan sjunker


Kapten står på torra land

 

alltmedan besättningen slukas i avgrunden våta grav

Ja, så kan man ju uttrycka det för att fatta sig kort. Tre tusen riskerar att förlora jobben, men kapten Hjörne har sin förmögenhet ograverad. Det brukar vara så i vårt samhälle att när den vanlige löneslaven kastas ut i arbetslöshet flyter livet vidare utan större förändringar för företagens ägare. För Hjörnes del kan han ju i värsta fall, om så skulle vara nödvändigt, sälja en fastighet och leva på pengarna livet ut. Men så illa lär det inte sluta för hans del. GT: ”Bara för åren 2006-2013 tog han aktieutdelningar på drygt 70 miljoner kronor och löner på drygt 50 miljoner.” Det är pengar han knappast hunnit bränna redan, men kanske investerat i något lönsamt. Eller, vem vet, placerat i något skatteparadis.

Hjörne och stampen

”Huvudägaren Peter Hjörne, 63, köpte konst, lyxvillor i Marstrand – och bor i dag i en 50-miljonersvilla i Lorensbergs villastad i Göteborg. Samtidigt riskerar nu 3 000 personer att mista sina jobb i en eventuell miljardkonkurs.

Om aktieutdelningarna säger Hjörne: De större mediebolagen delade ut mer.// Peter Hjörne har genom åren plockat ut mångmiljonlöner och stora aktieutdelningar.

För 2012 delades det ut 48 miljoner kronor till ägarna – detta samtidigt som det påbörjades stora neddragningar i koncernen.

Expressen har kartlagt Peter Hjörne som även under de senaste tuffa åren har levt på en mycket hög standard.” Länk som ovan.


”Tidningsägarna berikar sig – arbetarna pressas”Fredrik Virtanen

2 tankar om “Medan skutan sjunker

  1. Det är inte konstigt att företag brakar samman då A-aktieägarna och direktörerna ska ha sin orättmätiga del av kakan.
    Karln såg så glad ut i teveintervjun, så jag fattade direkt att han själv hade skott sej. Han skiter väl i Stampen och de som arbetar där! HAN SJÄLV har ju gått ur smeten som en vinnare och det är väl det som är viktigt för honom 😦
    Kram
    Kao

    Gilla

Lämna en kommentar