Taktiken som lurar så många


Samma taktik varje gång

 

Så fort frågorna blir känsliga, svara inte, säg något annat

Är det någon av alla dessa som gillar Åkesson och Sverigedemokraterna som har genomskådat denna taktik? Det tvivlar jag faktiskt på.

I Godmorgon Sverige drabbar Jimmie Åkesson och Jonas Sjöstedt samman, inte utan att det stundtals hettar till ordentligt. Faktiskt mycket intressant. Ta dig tid, se det och läs sen mina kommentarer nedan!

Först en liten inledande presentation av Åkesson och partiet

Sedan allra första stund som politiskt intresserad har Åkesson varit invandrarfientlig, med många hätska uttalanden framför allt mot muslimer, vilket väl alla vet. Som partiledare har han dock försökt tona ner rasismen och det främlingsfientliga klär han i andra termer, inte för att partiet har ändrat inställning utan för att få det att framstå i bättre dager och därmed locka fler anhängare. Han har också försökt att framhålla att partiet värnar om svenska svaga grupper, välfärd för dessa och att stå upp för pensionärerna, samt vara ett arbetarparti. Sett till hur partiet har röstat i olika frågor i riksdagen visar det dock att partipolitiken istället är extremt högerinriktad och allt tal om välfärd är inget annat än ren demagogi, med en direkt arbetarfientlig politik. Därför gör det så ont i mig att många som ger sitt stöd till partiet är de som drabbas värst av partiets politik.SD nazimöte

Se video här.

SD nazimöte 2

I verkligheten står partiet på kapitalets sida och låter sig påverkas av företagslobbyisterna i de hemliga möten och överläggningar som de har med Sverigedemokraterna. ”Det svenska näringslivet har i det tysta byggt upp allt tätare kontakter med Sverigedemokraterna. Tjänstemän på Svenskt Näringsliv har vid flera tillfällen försett SD med rapporter och policydokument och ibland har dessa mer eller mindre ordagrant blivit partiets politik.” / Di

Det kan inte uteslutas att partiet vid nästa val gör gemensam sak med ett eller flera av Allianspartierna och då vet vi hur det går. Det är bara att se på diagrammet nedan för att förstå varför våra skatter inte räcker till en ordentlig välfärd, något som SD icke lyfter fram utan istället skyller allt på invandring och asylsökande. De ställer helt enkelt de sämre lottade svenskarna mot invandrare istället för att ställa dem mot kapitalet och de riktigt rika i samhället.

Vad gäller alla flyktingar som nu kommer och som fått regeringen och oppositionspartierna att enas om att försöka begränsa strömmen måste ju poängteras att det inte handlar om brist på pengar i det svenska samhället. Men vi har inte bostäder, SFI-lärare och annat så det räcker. Sådant skaffas ju inte fram i en handvändning. Och den hastigt ökande vågen av flyktingar har tömt ut just sådana tillgångar. Då hjälper det ju inte att vi har pengar till att ta emot flyktingar. Detta utnyttjar ju nu SD genom att säga ”Vad var det vi sa!”. Men det är bullshit! Det har ju enligt deras tramsande alltid pågått en ”massinvasion” till Sverige eftersom en invandrare är en för mycket.

Sanningen är alltså att vi har råd, det gäller bara att se till ett pengarna används på ett ansvarsfullt sätt och det gjorde aldrig Alliansen, som bilden nedan visar. Sanningen är också att på kort sikt är invandring en kostnad, men sett över tid är det en vinst för Sverige.

Uteblivna skatter

Jimmie Åkesson är absolut inget dumhuvud, tvärt om är han en slug och intelligent person, vilket inte hindrar att man kan äcklas av hans politiska ståndpunkter. När han såldes svarar på hur han ser på beslutet i EU under deras toppmöte där man bestämde att ge mera pengar till FN:s flyktingorgan och att man ska skärpa gränskontrollen så säger han att detta är bra. ”Ja, just dom två punkterna är det som är positivt med den här uppgörelsen, att dels fokusera i högre grad på att hjälpa på plats i närområdet.” Och så kommer det sluga tillägget: ”Även om vi ser väldigt stora flyktingströmmar till Europa idag så är det ju ändå förhållandevis få människor jämfört med alla dom miljoner som finns kvar i sina egna hemländer inte minst, men också i närområdet och då är det FN vi ska fokusera på.”

Vad är det sluga med detta? Jo, han låter som många andra politiker och debattörer som faktiskt är för att vi ska ta emot asylsökande. Men när han indirekt säger att vi ska hjälpa dem (bara de inte kommer hit), menar han i verkligheten att han inte vill lägga en enda krona i budgeten för att hjälpa dessa människor i nöd ens där långt borta. Det avslöjar han dock inte, trots att det är precis så hans politik ser ut.

Därefter talar han om eländet i flyktinglägren, där det mest basala saknas, som om han närde någon forma av empati för dessa människor. Men alla som har tagit del av Åkessons olika uttalanden genom åren visar ju att han knappast tillmäter vissa människor något som helst människovärde. Han är och förblir en rasist, men av ren opportunism har han påkallat nolltolerans i den frågan för att framstå i en mindre ljusskygg dager.

I inslaget säger Åkesson ”Vi ser ju hur det ser ut i Sverige idag. Hur splittrat det svenska samhället är, hur välfärden går på knäna …” Men Sverige är inte splittrat på grund av invandring. Splittringen står mellan kapitalet och arbetarna, vilket han aldrig har sagt ett ord om. Och den splittringen är orsaken bakom bristande resurser i välfärden. Att plocka bort 248 miljarder i skatteintäkter, som ju Alliansen gjorde, sätter sina spår och den politiken fick Alliansen stöd för av Sverigedemokraterna. Ändå skyller SD på invandringen.

Se videon och hör hur Åkesson vägrar svara på en del frågor som Jonas Sjöstedt ställer till honom.

Och till sist om taktik

En annan återkommande taktik från SD är de notoriska lögnerna. ”Enligt Jimmie Åkessons egen historieskrivning har han aldrig varit med i Sverigedemokraterna under partiets öppet rasistiska period.” Läs mer.

En av lögnerna är att SD inte är rasister. Ändå har den fascistiska och rasistiska siten”Avpixlat” (ansvarig utgivare och chefredaktör, Mats Dagerlind) och Kent Ekeroth mycket nära band till varandra. Han är ju en av de Sverigedemokrater som är känd för järnrörs-skandalen, där rasism och kvinnoförnedring är fullständigt uppenbar. Det är för övrigt en händelse som enligt Björn Söder aldrig har ägt rum! (sic!), vilket han alltså påstod i Svt:s ”Gomorron Sverige” när han konfronterades med Rossanna Dinamarca. Ändå finns det på film och de flesta har ju sett den!

De flesta minns säkert också Åkesson när han påstod att när han var i tonåren var sölvesborgarna rädda för invandrargängen, när det knappt fanns en enda invandrare i kommunen. ”Det fanns knappt några invandrare i området. Kanske var det någon enstaka i någon klass”, säger Inga Wallnäs, hans lärare under mellanstadiet på Falkviksskolan i Sölvesborg. Läs mer.

”SD toppen Mattias Karlsson ljög för partiets medlemmar när han förnekade att han personligen hade något att göra med den kritiserade höjningen av hans redan tidigare höga inkomster från partiet. Det visar sig nu att höjningen genomfördes på hans egen begäran trots att han tidigare förnekat all egen påverkan. // Mattias Karlsson … skrivit anonymt för rasistsajten Avpixlat. Detta är samma sajt som den andra SD:aren Kent Ekeroth hjälper till med finansieringen av. // Sverigedemokraterna undertecknat Sverigefientliga annonser i Sydeuropa med ‘Moderaterna’. Man berättar också att man planerar att även underteckna med andra partiers namn.” Läs mer.

Och så vill partiet framställa sig som ett arbetarparti, samtidigt som det har hemliga möten med framstående ledare för näringslivet och vars politiska mål SD gärna vill realisera. Det är att tala med kluven tunga och att ha en dold agenda!

Lögner i flygblad som delas ut i Sydeuropa till flyktingar.

Det må vara en sak

att ett parti har en politik som man inte gillar

och en helt annan sak

att dess företrädare ljuger folket rakt upp i ansiktet

utan att ens blinka!

Läs också ”Vem sa vad?

Allmän kritik

Det man kan kritisera båda partiledarna för, liksom alla övriga partiledare, myndigheter, media och alla andra som kommer till tals i flyktingfrågan är att ingen nämner bakgrunden och orsaken till flyktingkatastrofen. Vill man veta är det bloggar som tycks vara det enda alternativet. Här samlar jag några särskilt läsvärda inlägg:

Vilka stater ligger bakom blodbaden och flyktingströmmarna?

Vem ligger bakom terrorn i världen! Must see movie! Biljetterna tar aldrig slut!

USAs IS-bombningar var ett spel för galleriet. Obama tvingas nu bomba egna posteringar. Totalfiasko!

Sverige, flyktingarna och ”skitstöveleffekten”.

Bara en hjärtlös jublar åt dagens verklighet…….” (”I början av 90-talet visste jag själv med säkerhet vad Sverigedemokrater var för några.
Man gjorde på intet sätt det till någon hemlighet att de stod den nazistiska ideologin nära.
1995 när Åkesson själv – enligt egen utsago – valde att ansluta sig till detta parti var de fortfarande ett utpräglat nazistiskt parti – detta visste människor i allmänhet men inte Åkesson.)

Missa inte: LO:s filmer om SD

Åkesson fast i gamla spår” (”Hela idén om att ­staten eller politiken skulle kartlägga oönskade tankar hos vissa befolkningsgrupper är faktiskt skrämmande.”)

Ut med Ekeroth

 

 

 

22 tankar om “Taktiken som lurar så många

 1. Tror inte det fungerar så bra med anklagelser av typen ”X sa Y för Z år sen, och det är väl ruskigt!”. Eller att hävda att sonen Ekeroth skall utvisas för att modern var ekonomisk brottsling. Håller inte. Inte så länge de andra partierna är i stort sett värdelösa.

  Däremot är ju namnet SverigeDEMOKRATerna intressant pga den uppenbara och skriande bristen på demokrati inom partiet som kom fram under senaste landsdagarna. Ett parti där ledningen blockerar frågor som medlemmar vill ta upp i dess högsta beslutande församling har definitivt problem med interndemokratin. Medlemmar som verkar smartare än ledningen riskerar att åka ut – hela ungdomsförbundet försvann ju genom en fallucka. Ur det kan man sedan ställa frågan hur det här partiet skulle uppträda om dess nuvarande ledare (handlar kanske mer om Mattias Karlsson än Åkesson) fick verklig makt i samhället. Det kan vara oroande.

  Utan migrationsfrågan skulle sd knappast finnas. Och där har ju övriga partier målat in sig i ett hörn och gjort så att sd har haft mer rätt (ingen har mest rätt i allt, men det finns gradskillnader, och där vinner sd just vad det handlar om migrationen).

  Gilla

 2. Pingback: …pöbeln har hittat hem, SD växer. | Grå toner.

 3. Otroligt bra och uttömmande inlägg i SD-problematiken som jag genast ger fem stjärnor.

  Om folk ändå kunde se bakom SD:s politik och inte låta sej luras! Om SD skulle få en större beslutande makt så skulle det lilla vi har kvar av demokrati försvinna i ett nafs. Behövs bara två riksdagsval – sen är man där. Grundlagarna skulle vara i stor fara att ändras till något som SD:s sympatisörer inte alls hade räknat med. Det är ytterst allvarligt.

  Åkezzon har en förmåga att se helt ovetande och frågande ut. Som om alla andra partier är dumma mot stackars honom, att han är missförstådd. Den taktiken tycks tyvärr gå hem i stugorna.

  kao

  Gilla

  • Det är ju just det. Vem i SD-toppen sa att målsättningen som SD har är att bli det enda partiet, precis som Adolf Hitler sa att nazisterna skulle bli det enda tyska partiet och genomförde det också. Det är säkert precis det man vill inom kärnan i SD, men att säga det offentligt insåg man var ett misstag. Jag har bara hört det en gång och tyvärr glömt vem som sa det. Kanske du eller någon annan minns det.

   Kram!
   /Skvitt

   Gillad av 1 person

   • SD:s mål är ju helt klart att bli ensamma herren på täppan. Det är vad vi kan förvänta oss av framtiden, om inte folk får upp ögonen inför faktum. Gräver man djupare i deras politiska historia så begriper man det.

    Det var länge sen partiet var så rakt på sak att de sa det rent ut. Nu agerar de i stället på ett lömskt sätt och existerar pga folks dumhet och intolerans.SD framställer sej själva som offer för intolerans från andra partier och möjligen är den taktiken som övriga partier har, av ondo.

    Kao

    Gilla

      • Låt mig låtsas att jag var emot fredning av den sällsynta havsängeln som är akut hotad art av bottenlevande haj. Den är alla vanligast förekommande runt Kanarieöarna, men även där akut hotad. Den är fredad över allt utom än så länge runt dessa öar och utanför Portugal.
       Antag nu att jag propagerade mot fredning. Antag att jag då sa att fredning visar att det medför att arten blir ännu mera sällsynt eftersom där den är fredad har den utrotats eller är på randen till utrotning, men där den inte är fredad är just de områden där den förekommer som mest. Jag ger mig fan på att folk skulle tycka att jag resonerade logiskt. Så korkade är folk och och de går på det mest korkade inom politiken. Tyvärr.

       Jag avstod medvetet från konkreta exempel från politiken av själ som du säkert förstår.

       Kram!
       /Skvitt

       Gillad av 1 person

       • 😀 Mycket bra.
        Ja, så är det ju. Det är så man lurar och förvillar folk även i politiken.
        ——-
        Post Scriptum: Kolla mitt senaste inlägg.

        Kram
        kao

        Gilla

        • Jag ska kolla. Hoppas jag kan kommentera också. Jag har datorstrul igen. Min laptop är seg som fan. Det är den jag skriver på just nu.

         Till den fasta burken har till slut tangentbordet lagt av. Kanske inte så konstigt efter 11 år. PC-tidningen beskrev det tangentbordet, strax efter att jag hade köpt det, som tangentbordens Rolls Royce. Jag har verkligen älskat det och det var värt alla pengarna, nästan 1500:- . Nu måste jag hitta något som kan göra mig nöjd igen.

         Kram!
         /Skvitt

         Gilla

         • Det hoppas jag att du fixar snarast. Själv kör jag, ovetande om det mesta tekniska, med min 6-7 år gamla pc-burk och den fungerar. (Liksom min gamla fet-teve och min uråldriga mobil).
          Fortfarande, om än lite segt ibland, fungerar datorn så fungerar den, 🙂

          Såg du ”Om Våld” TV1 nyss på 1an? 30/11-15. Det programmet SKA du se. Ett mycket bra program. Om orsaker till våld och kolonialismen. Gamla filmer från den tiden då det äntligen började röra på sej för afrikanerna.

          Kram
          Kao

          Gilla

          • Det här skriver jag med skärmtangentbordet. Tar tid, men funkar. Ska skaffa nytt tangentbord och hoppas att det är där felet ligger.

           JO jag såg det mesta av det.
           Det skrämmande är att det skedde för bara 50 år sedan, men också att det sker än idag. Och kommer att fortsätta så länge kapitalismen består.

           Kram!
           Skvitt

           Gillad av 1 person

          • Javisst är det så.
           Och nu kallas Afrika och deras befolkning för ”underutvecklade och okunniga”. Vilket hån! Det är enbart vårat fel, vi europeer, som har satt dem i den sitsen.

           Kao

           Gillad av 1 person

          • Klart det är vårt fel, men även arabernas. De ödelade hela landsändar i jakten på slavar. Sen var det lätt för européerna att ta vid efter dem. Afrika hämtade sig aldrig efter det och blev ätt lätt byte under kolonialtiden eftersom de i sviterna efter slavjakten aldrig förmådde att göra motsvarande tekniska framsteg.

           Afrika har ju inte alltid varit efterblivet. När vi hade feodalism hade Afrika i vissa länder ett motsvarande system och världshistoriens allra rikaste person var en kung i Mali.Han var så rik att han på sin resa till Mecka tog med sig gul och gav bort i så stora mängder att guldvärdet störtdök!

           Kram!
           Skvitt

           Gilla

          • Visst. Så var det ju.
           Jag var på James Island i Gambiafloden (som delas av Gambia och Senegal, allmänt kallas länderna Senegambia där) för ca 8 år sen. Där finns ett slavmuseum. Har bilder därifrån nånstans i min fotoröra. Det var fruktansvärt- Det bodde 2 stammar på ön och en av dessa (båda matriarkat) sålde sina egna till kolonisatörerna….
           Så visst finns det afrikaner som gått europeernas ärenden och motverkat det uppror som senare kom i de olika länderna. På den tiden var t.ex Mugabe en trevlig karl som ville sina landsmän allt gott, men sen urartade han och blev en diktator i stället….Finns mycket att skriva om detta läge, som höll afrikanerna tillbaks från allt vad utbildning och framåtskridande..

           Kao

           Gilla

          • Nu fäster du uppmärksamheten på korruptionen som i vissa länder är ofattbart utbredd. Korruption är faktiskt en av orsakerna till flyktingströmmar från olika länder, inte bara afrikanska. Korrumperade afrikanska länders regeringar hålls under armarna av stora internationella företag och vissa västländer såsom USA, Frankrike och GB.

           Skvitt

           Gilla

          • Javisst är det så. Jag kanske kommer skriva snart om korruption och hur detta krossar stater och individer. Kanske vi tror att vi är förskonade från detta här i landet, men så är ju inte fallet.

           Kram
           Kao

           Gillad av 1 person

 4. Pingback: Sverige, flyktingarna och ”skitstövelseffekten”. | Grå toner.

 5. Hej min vän!

  Då jag uppskattar ditt oförtröttliga engagemang i allt som oftast samma värderingar som jag själv har – har jag idag beslutat mig för att enrollera din blogg som en av ett fåtal av mig betraktad som läsvärda bloggar.
  Själv brukar jag göra en hårdgranskning av de bloggar jag länkar till – betyder på intet sätt att man behöver vara – som jag själv är Socialdemokrat – utan snarare mer av kloka samhällsförbättrande åtgärder i en anda av och grundläggande syn på mänskliga värderingar främst för att belysa orättvisor för de som normalt inte själv har den möjligheten.
  Då jag läst många av dina välformulerade texter och följt ditt engagemang väljer jag nu att knyta din blogg till min egen.
  Det betyder att jag kan komma att referera till din blogg alternativt hänvisa till den som ett komplement till mina egna texter – vilket jag hoppas du inte har något emot.

  Jag uppskattar ditt engagemang och hoppas att du aldrig ger upp.

  MVH//Björn

  Gillad av 1 person

  • Tack, det var en värmande och uppmuntrande kommentar. Som du säkert vet så uppskattar jag din blogg väldigt mycket och att du är sosse bekymrar mig inte särskilt mycket. Partiet som sådant ger jag dock inte mycket för. Men i dagens läge med en ultrahöger på frammarsch tonar jag gärna ned min kritik mot S även om jag anser att historiskt sett bär S ett stort ansvar för dessa högerkrafters frammarsch.

   /Skvitt

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s