Klimatmötet får kritik


Parisavatalet är uselt

 

Det anser många

Men i våra medier rosas det. Och på sin hemsida skriver Regeringen: ”Ett globalt klimatavtal är en milstolpe för världen och samarbetet för hållbar utveckling. Sverige har länge drivit på för ett avtal som stärker klimatarbetet. För första gången har vi ett globalt klimatavtal där alla bidrar och det är oerhört viktigt, säger klimat- och miljöminister Åsa Romson.”

I förra inlägget finns en länk till FRÖJDHPUNKTSE som visar intressanta siffror på vad avtalet handlar om: ”För trots 100-tals timmar av liverapportering från till synes halvtomma mässhallar, fick vi aldrig svar på frågorna om hur mycket utsläppen ska minska, vem som ska betala, vad det kostar och vilka effekter det kommer att få.

Detta är i sig ganska anmärkningsvärt, eftersom journalister och politiska kommentatorer i vanliga fall brukar vara närmast fixerade vid siffror. Så jag gör ett försök att sammanfatta balunsen istället. Håll till godo.”

Fler kritiska röster presenterar Natursidan.se:Att tala om avtalet som om det vore lyckat är vilseledande. Det finns inga bindande årtal eller procentsatser för minskade utsläpp i avtalet. De frivilliga minskningar länderna åtagit sig ska följas upp först om åtta år. Katastrofen för vår planet och vår framtid fortsätter, menar de.” 

COP21-CMP11 2

 

4 tankar om “Klimatmötet får kritik

 1. Detta är politiken i ett nötskal. Man säljer sin själ för att få vara kvar på toppen – och kanske får bestämma. Om än så lite så lite. På Åsa Romson litar jag inte ett enda dugg.

  Kao

  Gillad av 1 person

  • Och alla hyllar världens politiker för att de äntligen har lyckats ena sig i klimatfrågan! Ändå har de bara enats om att varje land gör som de själva vill för att nå klimatmålet man enades om.
   Det enda länderna har åtagit sig är att föra sin egen politik, vilket kan innebära att göra ingenting.

   Tänk dig en analog situation:
   En stor buse håller på att slå ihjäl en annan person och runtikring står en stor folkmassa.
   Sen kommer polisen och frågar folkmassan varför de inte stoppade busen.
   Alla säger att de visst gjorde något. De beslutade sig för att de skulle ingripa i den mån var och en kunde och ville. ”Det var vi eniga om och sen skulle vi utvärdera var femte minut!”
   Under tiden blev personen ihjälslagen medan en heroisk folkmassa såg på och var och en i folkmassan undrade varför ingen i gruppen ingrep.

   Klimatmötet i ett nötskal.
   Skulle någon hylla denna folkmassa?
   Knappast, men i fallet med klimatmötet hyllar hela etablissemanget förstås våra ”heroiska” politiker och alla som lyssnar på maktens megafoner.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s