Terrorism, USA:s nya krigsstrategi


USA

 

Världsmakten som driver dubbelspel

USA basunerar ut att man försöker bomba bort IS, eller Daesh som det kanske rättare bör kallas. Men i själva verket bedriver Daesh ett krig i USA:s intresse. USA:s insatser mot terrororganisationen blir därför mer ett spel för galleriet. Ju mer USA ”bekämpar” Daesh dess starkare blir de. Det är ett farligt dubbelspel med för USA kortsiktiga vinster, men på sikt en värld i totalt kaos. Den starka vapenindustrin som dikterar stora delar av USA:s politik, såväl inrikes som utrikes, jublar. Medan det amerikanska folket kunde fått mycket bättre social trygghet för sina skattepengar går dessa istället till militära utgifter. Målet är inte bara att berika ägarna till vapenindustrin utan även att ta det totala världsherraväldet.

Idag härjar som bekant terrorismen i Mellanöstern och destabiliserar hela regionen och USA stärker hela tiden sina positioner där. Men denna terrorism hotar nu att även sprida sig till Europa och kanske destabilisera europeiska länder, men även Ryssland. Det kan bara gagna USA och det är i det ljuset man ska se USA:s dolda stöd till terrorismen, inklusive Daesh/IS. Det handlar om en långsiktig politik, ett utnötningskrig som USA bedriver med hjälp av Daesh och andra terroristorganisationer. Det är ett spel under mattan, så som USA har gjort många gånger förr.

Nu tänker Ryssland ta upp Turkiets dolda stöd till IS. Det hela kommer att bli pinsamt för USA, eftersom Turkiet är ett Nato-land. Ryssland kommer även att använda mötet för att utröna var säkerhetsrådet står i dessa frågor och hur USAs motstånd kommer att ta sig ut. Det blir spännande att se vad som kommer ut av detta. Kommer Ryssland att avslöja USA:s roll i terrorismen?

världsherravälde 2I en tid med kärnvapen måste krigen mellan stormakterna utföras med andra medel än de konventionella konfrontationerna som vi såg i 1900-talets förödande världskrig, krig som alltså skulle bli mer förödande i dag än vad världen tål. Det behövs alltså andra medel, andra lösningar, andra metoder. Terrorism är ett sådant medel.

USA är den i dag mest aggressiva makten och den makt som driver den mest skoningslösa expansionspolitiken. Kina kommer på andra plats, men bedriver sin expansionspolitik med ekonomiska medel. Främst genom att investera i Afrika, men även i resten av världen. Ryssland nöjer sig huvudsakligen med att kontrollera sitt närområde. Så ser världspolitiken ut just nu. USA, däremot, har tagit terrorismen under sina armar för att undvika konfrontationer som inte är möjliga i en kärnvapentid som vår, för att undvika att skapa nya totala världskrig, men ändå flytta fram positionerna rent militärt och destruktivt för alla utom för de skoningslösa kapitalintressena i vår tids största imperium.

USA-terrorismen

USA-terrorismen 2

Vi står inför en ödestid. Ända trösten är att även romarriket föll.

Rom USA


Mer om IS skapare

USA sponsrar IS

IS, olja och USA

En fis i Paris

Blair erkänner skapandet av IS

USA står bakom terrorismen

Hälsosam skepsis

Den gordiska knuten

Israel råkade erkänna stödet till IS

Terroristnationen

Facit: skattefinansierad kriminalitet och rekrytering till IS 

2 tankar om “Terrorism, USA:s nya krigsstrategi

  1. Pingback: Tack, Tulsi Gabbard! – eaqhan

  2. Pingback: USA:s underrättelsetjänster är inga idioter – eaqhan

Lämna en kommentar