Inte ett knäpp från PRO


Facken avslöjade

 

den stora skandalen med sänkta pensioner, inte pensionärsorganisationerna 

Och när det inte gick att hålla det hemligt längre, då försökte PRO ta åt sig äran på hemsidan. Allt för att få medlemmarna att tro att de driver deras ekonomiska frågor.

”I början av januari fick runt 150 000 pensionärer över 80 år som tidigare jobbat i kommuner och landsting beskedet att deras tjänstepension blir lägre i år än tidigare år. Avtalet innebar 1 500 kronor mindre i månaden.” Det skriver AFTONBLADET. Se länk nedan!

Allvarligt talat kan jag inte begripa hur någon kan vara medlem i PRO. Efter drygt två år med deras medlemstidning kan jag bara konstatera att PRO tar upp allt annan än medlemmarnas usla pensioner.

PRO omslagssida.jpg

Att driva frågor om pensionärers dåliga pensioner tycks inte ligga i PRO:s uppdrag av tidningen och hemsidan att döma. Därför gick jag ur PRO.

Samtliga fack i den kommunala sektorn kräver omedelbara förändringar när det visar sig att avtalen de har slutit innebär att pensionärer kan bli av med 1500 kronor varje månad. Det är ju en skandal bara det, att de inte insåg det från början. Men nu vill de i alla fall rätta till det hela. Det är ett krav som borde ha kommit från PRO från början! PRO är ju trots allt en organisation vars huvuduppgift borde vara att bevaka och strida för pensionärernas intressen!

Men nu blev det inte så. Istället var det facken som tog upp saken för sina före detta och nu sedan länge pensionerade medlemmar!

Facket men inte PRO.jpg

Och då, som sista vagnen på tåget, hänger PRO på och låtsas vara loket!

PRO bromsar.jpg

När nu väl facken har visat sig ta ansvar för sina pensionerade medlemmar hotar SKPF och SPF att gå till domstol för att få till en förändring. PRO nöjer sig med att på sin hemsida bombastiskt deklarerar att de kommer att pressa SKL och Pacta, vilket ju inte behövs när andra redan har börjat agera. Men det är ju typiskt PRO. De snackar, men vi ser ingen verkstad. Att många pensionärer lever under fattigdomsgränsen står det inget om i medlemstidningen! Ej heller på hemsidan.

PRO tar åt sig äran.jpg

SKPF:s och SPF:s hot om att gå till domstol tog skruv! ”Nu backar alltså arbetsgivaren Sveriges kommuner och landsting. SKL beslutade under förmiddagen på fredagen att de pensionärer som fått sänkt tjänstepension ska kompenseras. De som fått sin pension reducerad 2018 kommer därmed att få en tillfällig kompensation som motsvarar nivån för 2017.

Det här innebär att man gått med på fackets krav om att de som fått sänkt tjänstepension kommer att kompenseras.” / AFTONBLADET

”Tillfällig kompensation”, undra vad det kan betyda!

Facket men inte PRO 2.jpg

På sin hemsida försöker nu PRO framstå som pådrivande när de ju inte har gjort ett smack för att uppmärksamma saken och än mindre för att få en förändring till stånd. När facken redan har agerat skriver PRO: ”PRO:s samtliga distriktsordförande samt PRO:s styrelse för riksorganisationen uppmanar nu parterna bakom tjänstepensionsavtalet PA-KL att ta sig samman för att hitta en snabb lösning för de som drabbats av kraftigt sänkt tjänstepension.”

”Uppmanar”! Jo, det går ju ann! Mycket stridbart!

Hur illa ställt det verkligen blev för pensionärerna genom avtalet, innan arbetsgivarna ändrade sig, förminskar PRO med nästan hälften. 1500 kronors försämring reduceras till 800 kronor! Allt för att det inte ska se fullt så illa ut. Det blir liksom inte lika mycket att ta ”strid” för!: ”Många PRO-medlemmar och även andra pensionärer hör av sig till PRO på grund av att de fått besked från KPA Pension eller Skandia att deras tjänstepension sänks. I vissa fall med c:a 800 kronor per månad. Orsaken är att det är ett äldre tjänstepensionsavtal som ingicks när ATP-systemet fortfarande gällde.”

Det här är ju något som PRO måste ha känt till redan innan medlemmarna hörde av sig, annars har ju PRO inget att göra på banan! Men det var alltså facken som slog larm!

På PRO avhänder man sig allt ansvar och konstaterar att man inget kan göra: ”Det är bara fackliga organisationer och arbetsgivare som kan ändra i avtalet och det uppmanar PRO dem att göra.” 

Inget vi kan göra! Inte vårt bord!

PRO- stridsskriften.jpg

Jag upprepar: ”Allvarligt talat kan jag inte begripa hur någon kan vara medlem i PRO.”


Mer+pil.jpg om pensioner:

Dagens pensionssystem är ohållbart

Miljardregn över pensionärerna?

Pensionssmällen: 150 000 drabbas

Pension – en svältens tillvaro

PRO och storsvindlarna

SvD vs PRO pensionären

PRO erbjuder

PRO-ordförande har ordet

AB skriver, men PRO:s tidning tiger

Enkätundersökning om PRO:s tidning

Pensionssystemet en vinstmaskin

Lägre pension

50.000 kr / mån i pension

”Skvitt, du har ju skrivit om pension”

Pension i bilder

LO larmar om usla pensioner

Vad ska pensionärerna göra med alla sina pengar?

Vad ska pensionärerna göra med alla sina pengar?

Vad ska pensionärerna göra med alla sina pengar?

Pensionsnytt

Skvitt synar pension, Pensionsmyndigheten, mm

Pension en skållhet överraskning

Fattigpension­ärer ökar kraftigt

Den skandalösa pensionen

S och pensionerna

Pensionärer bjuds på hamburgare + fler korta påsknyheter

Pensionärerna

Sverige: äldre svälter

PRO-ordförande har ordet

Svält förnöjd!

Det är ju söndag

Ännu inget svar

Tala är silver …

Fler äldre, färre äldreboenden

Enkätundersökning om PRO:s tidning

Pensionspropaganda

Nu djävlar får det vara nog

Vi har råd

Jag gick ur PRO

2 tankar om “Inte ett knäpp från PRO

  1. Pingback: Lev på 2000 spänn! – eaqhan

  2. Pingback: LO om pensionerna – eaqhan

Lämna en kommentar