Demokratiska fri- och rättigheter


Något som alltid måste försvaras

 

Något man måste strida för.

Det är inget självklart. Den striden måste man alltid ta. Och i den striden måste man tysta de röster som vill ta dessa friheter i från oss. Det är absurt att tro att dessa fri- och rättigheter även ska kunna gälla dem!

I förra inlägger fick jag denna kommentar:Men demokratiska fri- & rättigheter innebär ju att alla ska få säga sitt… Höger som vänster… annars är det ju diktatur oavsett…”. Det är faktiskt ett mycket stort och vida spritt missförstånd. Tillåter man ultrahögern att komma till tals kommer man förr eller senare att inte längre ha några demokratiska fri- och rättigheter. Det visar historien. 

Missförståndet

Pershuvud (som bland annat har skrivit detta inlägg) lämnade som kommentar i förra inlägget ett tips på en artikel, vilket jag tackar för. Då svarade jag: ”När nazisterna begär tillstånd att demonstrera på första maj är det en skändlig provokation mot hela arbetarklassen och det vet polisen. Det är arbetarklassens helgdag och måste fredas från attacker. Ändå ger polisen tillstånd!

Det finns 364 andra dagar att låta fascister och nazister att demonstrera. Men polisen tar ställning för bråkmakande odemokratiska krafter att störa fredliga demonstrationer. Det är ett politiskt ställningstagande från en starkt högerorienterad och arbetarfientlig polisledning.

Det kommer att bli konfrontation och det kommer att gripas vänsterfolk. Frågan är om ens någon nazist kommer att gripas. Vi kommer att få facit. Jag tippar på 10-1 som resultat. Alltså att det kommer att gå minst 10 gripanden av vänsterfolk på varje gripen nazist.”

Svp-polis

Den svenska polisens försvar av de demokratiska fri- och rättigheterna är tämligen selektiv!

4 tankar om “Demokratiska fri- och rättigheter

  1. Måste medge att det är helt åt skogen att de ska få demonstrera på 1:a maj. Det bådar sannerligen inte gott. Jag tänker själv demonstrera första maj och vill sannerligen inte se dessa bråkstakar med sina nasseflaggor! Så visst, jag har tagit ställning en gång för alla. Inga rasister på våra gator!

    Gilla

    • Det är det enda ställningstagande som man kan ta om man är för frihet och demokrati.

      Nu tillåter alltså polisen motdemonstranter att få demonstrera! Det gör man aldrig annars.
      Förstamajdemonstranterna blir alltså både demonstranter och mot-mot-demonstranter på samma gång. Men som mot-mot-demonstranter har de inget tillstånd, däremot som demonstranter. Hur ska man se juridiskt på detta?

      Polisen vet säkert och jag gissar att de drar sina batonger åt vänster som vanligt.

      Kram!
      /Skvitt

      Gilla

Lämna en kommentar