Håll Sverige rent


Det är viktigt att bekämpa rasismen

 

det var nämligen så det började i Tyskland

Efter första världskriget var nöden bottenlös i Tyskland. De hårda skadeståndskraven som krigets vinnare ställde på Tyskland skapade förutsättningar för de högerextrema politiska krafterna att återuppta kriget. Andra världskriget var ju inget annat än en fortsättning på det första efter två decenniers paus, vilket dock sällan lyfts fram av borgarklassens historieskildring. Europas vänster varnade för fortsättningskriget redan när det var dags att skriva freden i första världskriget, men högern lyssnade inte. Vänstern påpekade att de hårda villkoren för Tyskland bäddade för tysk revansch. Och vänstern fick rätt, som bekant.

Den fruktansvärda nöd som rådde i Tyskland åren efter Versaillesfreden utnyttjade nazisterna och skyllde allt på judar och även på samhällets andra minoriteter såsom till exempel romer och på svaga grupper.

Nazisternas politiska fiender var, precis som för SD idag, socialister, kommunister och anarkister och fiendskapen var ömsesidig. De sistnämnda tog då som nu parti för arbetarklassen med ett tydligt klassperspektiv. NSDAP (liksom i Sverige i dag SD) förnekar klassmotsättningar och att klasserna har motsatta och oförenliga intressen.

Nazisterna utmålade sig också som ett nationalistiskt arbetarparti, Nationalsocialistiska tyska arbetarpartiet (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei), förkortat NSDAP. Det var mer än lovligt ologiskt att torgföra sig som arbetarparti när partiet samtidigt ansåg att arbetarklassen skulle göra gemensam sak med borgarklassen och deras kapitalister. Men alltför många inom arbetarklassen insåg av politisk okunnighet aldrig denna absurda retorik. Och precis detsamma gäller i Sverige i dag, men partiet heter SD istället. Dock var det en högst medveten logisk kullerbytta i avsikt att locka över den breda massan från vänsterflygelns socialistiska och klassinriktade ideologier. Och precis detsamma kan sägas om Sveriges SD idag. De vet exakt vad de gör och folk begriper det i stor utsträckning inte, nu som då.

Samma strategi

Det vi faktiskt ser i dag är att precis denna strategi använder sig Sverigedemokraterna av. Vi har visserligen inte sjunkit ned i något armod motsvarande det i tjugotalets Tyskland, men vi har sett en urholkning av social välfärd, sämre skola, sämre sjukvård, sämre bidragssystem till arbetslösa, fattiga och sjuka, vilket pågått länge men som satte extra fart under den arbetarfientliga Alliansens åtta år i regeringsställning, allt medan samhällets bättre bemedlade och företagen gynnats och fått det än bättre.

Precis som NSDAP vill Sverigedemokraterna dölja sin sanna politiska hemvist och natur, som ett ytterst reaktionärt arbetarfientligt parti (med rötter i nazismen och samma ideologiska bas fortfarande intakt, dock alltså förnekad). Liksom NSDAP (och för övrigt även Moderaterna) vill SD göra anspråk på att vara ett arbetarparti. Att det är ett extremhögerparti ljuger SD också om och påstår sig ligga i mitten på den politiska skalan. Inför valet 2014 placerade SVT till och med partiet längst till vänster i partiledarraden, trots att de skulle ha stått i den andra sidan i studion!

SD V-placerad

Precis som NSDAP har SD hittat syndabockar till de sociala försämringar som vanligt folk har drabbats av under främst Alliansens sociala åtstramningspolitik. Det är alltså inte Alliansen som SD kritiserar för människors sämre levnadsvillkor. Istället har SD utmålat invandringen som det stora skälet till folks försämrad levnadsvillkor. Framför allt är det muslimer som hotar oss om man ska tro SD:s retorik och propaganda, Jämför det med nazisterna i Tyskland där det som bekant var judarna som fick agera syndabockar.

Liksom NSDAP visar man total intolerans mot homosexuella och hela spektrat av sexuella minoriteter. Liksom NSDAP värderar SD människor efter deras hudfärg, religion och etnicitet. Vare sig judar, som har bott i Sverige i århundraden, eller samer betraktas som riktiga svenskar. Och precis som NSDAP värderas inte kvinnan likvärdigt mannen. Allt detta styrks med citat.

Några citat av ledande politiker i SD:

Intoleransen mot sexuella minoriteter: ”Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala”

Angreppen på muslimer: ”Våldtäkt uttryck för islamisk kultur”

 ”Muslimerna är vårt största utländska hot sedan andra världskriget”

”Araber drivs av ett hat, en önskan om döden”

”Nu visar araberna sitt verkliga ansikte, som råa, primitiva halvmänniskor”

”Islam är ingen religion utan en sjuk sekt”

Förakt och hat mot invandrare, generellt och ospecifikt: 

”Flyktingar kallas de, men sanningen är den att nittio procent av dem är snyltare och parasiter”

”Jag blir så förbannad, när man slår på TV:n så är det en ickesvensk som leder programmet”

”Nej, det är inte ditt land land. Det är mitt land”

”Gruppvåldtäkter är ett fenomen som följt invandringen”

”Det sker en massimport av subtila våldtäktsmän”

”Sverige tar emot mena-folk, blir gång på gång belönade med; våld, hot och otacksamhet” 

”Satans jävla aphelveten”

Kvinnofientligheten, även det ett gemensamt tema med NSDAP (som ju ansåg att kvinnan skulle vara hemma och föda och fostra ariska barn, hennes enda uppgift i det nazistiska samhället)

”Feminism är nog det mest vansinniga som den svenska politiken spytt upp. Denna avskumsvidriga ideologi måste bort!”

”Män har ofta bättre åsikter än kvinnor”

”Skit i den där lilla horan!”

Syndabockarna:

”Sveriges ekonomi skulle se radikalt annorlunda ut om vi skulle återsända 500 000 av de mest uppenbara och värsta parasiterna”

Vem som har sagt vad kan du läsa här.

Hot och våld kännetecknade NSDAP. 

De tyska nazisterna växte sig starka genom att med hot, våld, attentat och mord stärka sina positioner gentemot sina socialistiska och kommunistiska motståndare och precis detsamma gör idag Sverigedemokraterna.

Ge Breivik asyl i Sverige

Dödshot mot professor

Nyligen greps en nazist med över ett halvt ton dynamit. Det har ännu inte framkommit vad han skulle ha det till, men det är knappast otänkbart att han skulle ha det till ett attentat. Särskilt inte mot bakgrund av hans uttalande: ”Jag skulle kunna bli större än Breivik”. Hans vän har haft något med saken att göra, men han släpptes direkt av skäl som inte har framkommit. Inte heller har det framkommit vem denne vän är, mer än att han är en Sverigedemokratisk kommunpolitiker. Den ideologiska kopplingen är inte svår att se.

Hemma hos SD-politiker 2

Håll Sverige rent!

När Tysklands nazistiska parti NSDAP förföljde judarna var det ett sätt att kanalisera socialt missnöje i en riktning bort från de verkliga orsakerna och utmåla helt oskyldiga människor till syndabockar för en politik som hade dikterats av storfinansen och militarismen och som genom kriget hade kastat ut det tyska folket i extrem fattigdom.

När Sverigedemokraterna förföljer romer, muslimer, asylsökande och invandrare är det för att kanalisera ett liknande socialt missnöje (om än inte av samma dignitet) som har sina rötter i borgarklassens kamp för sina egna villkor på bekostnad av det vanliga folket i den svenska arbetarklassen. Det sociala missnöjet ska inte i den sverigedemokratiska demagogin riktas mot den kapitalism som är orsaken utan mot människor i samma situation, men med annan religion, etnicitet och hudfärg och mot minoriteter som till exempel de homosexuella.

Håll Sverige rent

Sverigedemokraternas egentliga huvudfienden finns, precis som för NSDAP, på den politiska kartans vänsterflygel där de politiskt medvetna socialisterna tar parti för vanligt folks intressen. SD står för motsatsen och försvarar istället borgarklassens intressen.

Fascismen är borgerlig(Läs ledarbloggen och mitt tidigare inlägg)

Det är alltså oerhört viktigt att bekämpa föraktet och det förföljande av människor som SD står för därför att det var med just sådana metoder som nazisterna växte sig starka och just med sådana metoder som nu systerpartiet Sverigedemokraterna också växer i styrka! De kan sin historia. De har studerat metoderna och de använder dem på samma sätt. Därför måste vi ta SD på yttersta allvar! De är ett hot mot demokratin och just därför måste vi solidarisera oss med just dem som SD förföljer!

SD o nazismen 2

Det handlar alltså inte om ifall man är för eller emot invandring, för eller emot muslimer eller för eller emot homosexuella. Det handlar om ifall man är för eller emot en nazistisk diktatur i Sverige! Det är den frågan det gäller.

Ta ställning!

Håll Sverige rent!

Tradition - SD

10 tankar om “Håll Sverige rent

  1. Pingback: De är få – eaqhan

  2. Pingback: Det relativa | eaqhan

Lämna en kommentar