Insändare i pensionärstidning


Hur vore det

 

om PRO-pensionären gjorde reportage om saken 

Alltså om det som Hans Karlsson, Gammelstad, skriver i en insändare i PRO pensionären (bläddra till sidan 69) om pensionärers ekonomiska situation.  Han inledde med att hänvisa till LO:s välfärdsutredare Kjell Rautio som 23/8 i Norrländska Socialdemokraten skrev om ökade klasskillnader i Sverige och pensionärernas utsatta läge. Det var ju vackert så, att insändaren kom in alltså, men man kan ju tycka att Pensionärernas RiksOrganisation i sin tidning ”pensionären” själva skriver mer om sådana här frågor.

Pensionärssex.jpg

Hans Karlsson påpekar att Kell Rautio refererade till internationell statistik, vilken visar att ojämlikheten har ökat särskilt snabbt just i Sverige. Och Rautio menade bland annat att ekonomin för pensionärer, sjuka och arbetslösa måste stärkas och att alla politiska partier försöker få oss att glömma den unikt orättvisa beskattningen av pensionen och undviker att beröra ämnet.

Hans Karlsson påminner också att frågan om beskattningen av pensionen ställdes till Stefan Löfven i SVT:s Almedalsintervju och menar att svaret blev ett värdelöst och tomt löfte om att en skattesänkning eventuellt kunde bli aktuellt om och när det finns utrymme!

Mot detta ställer Hans Karlsson jobbskatteavdragen, som inte kan tas bort därför att de som vant sig vid dessa skulle drabbas ekonomiskt. Jag ställer då osökt frågan om statsministern menar att pensionärerna också har vant sig, fast på sitt sätt, nämligen vant sig vid att hela tiden få det allt sämre?

PRO-p insändare.jpg

Hans Karlsson: ”I sammanhanget bör då nämnas, att sedan mitten av 1990-talet har antalet svenska pensionärer med en inkomst under EU:s fattigdomsgräns tredubblats, av dem flest kvinnor. Hur ekonomiskt besvärande är det inte för den gruppen?”

Jag håller med Hans Karlsson om att orättvisan kan tas bort på bekostnad av de som tjänar mest på jobbskatteavdraget. Och han har också rätt i påpekandet att ”beskatta inkomster olika beroende på när i tid de plockas ut strider mot den likformighetsprincip som i övrigt kännetecknar skattesystemet. Vi är ett stort antal som drabbas av orättvis beskattning.”

Vad gör PRO? Jo, de skriver i sin tidning ibland, men väl sällan, om skatteorättvisan. Än mer sällan skriver de något om att hela pensionssystemet måste ses över. Översta bilden ger en ganska represenativ bild av tidningens innehåll, men långt ifrån allt. Till exempel inget om fyra sidor korsord + en sida med med korsordlösningarna, eller sidan om vin, flera sidor om resmål som den normalpensionären bara kan drömma om och pensionärer med hobbies som många inte ens hade råd med när de arbetade.

Vi måste få tillbaka ett pensionssystem som är likvärdigt med det gamla ATP-systemet, men den frågan tycks inte vara aktuell att driva för en organisation som utger sig för att vara pensionärernas egen intresseorganisation. Det är en stor skam!

Medlemstidningen är en stor skandal, men den ger en bra bild av en organisation som har en hemlig agenda att ge sken av att driva pensionärers intressen medan den i grund och botten bara är en lukrativ födkrok för gamla avdankade sossar inom partiet och fackföreningsvärlden.

pro-propaganda



merpil

Den största stölden i svensk historia

Pensionssystemet-en-vinstmaskin

Lägre pension

50.000 kr / mån i pension

”Skvitt, du har ju skrivit om pension”

LO larmar om usla pensioner

Vad ska pensionärerna göra med alla sina pengar?

Bevisat – vi har råd med högre pensioner

Pensionsnytt

Skvitt synar pension, Pensionsmyndigheten, mm

Pension en skållhet överraskning

Fattigpension­ärer ökar kraftigt

Den skandalösa pensionen

S och pensionerna

Pensionärer bjuds på hamburgare + fler korta påsknyheter

Pensionärerna

PRO erbjuder

Sverige: äldre svälter

PRO-ordförande har ordet

AB skriver, men PRO:s tidning tiger

Svält förnöjd!

Ännu inget svar

Tala är silver …

Fler äldre, färre äldreboenden


Den som nu har blivit helt uttröttad av allt jag skrivit kan ju inför helgen njuta av denna lilla video:

5 tankar om “Insändare i pensionärstidning

  1. Håller helt med dig. BORT MED ORÄTTVISAN! Detta är bedrövligt och man hade i alla fall förväntat sig en förändring med nuvarande regering. Politiker av alla slag verkar att svika de svaga. Tråkigt.

    Gilla

    • Man ska inte förvänta sig något alls. S var ju med i pensionsuppgörelsen tillsammans med borgerliga partierna som då satt i riksdagen. V fick inte vara med, antagligen för att de hade avslöjat gela den lömska planen för oss, vanligt folk.

      Den här uppgörelsen gäller än i dag och inget ändras om inte trojkan får annat i huvudet, vilket inte kommer att ske med mindre än att pensionärerna gör uppror, ett uppror som t.ex. PRO skulle kunna organisera om de bara hade velat, vilket de inte gör. Snacka om ”intresseorganisation”!

      /Skvitt

      Gilla

  2. Pingback: Det blev i alla fall en insändare | Se Eaqhan

Lämna en kommentar