Alla ser det


Ingen bryr sig

 

inte ens Pensionärernas RiksOrganisation, PRO

De som lever på svältgränsen har ingen talan. Ändå är ju just deras talan som PRO ska föra. Men även Socialdemokraternas plikt är att lyfta fram och förbättra pensionärernas ekonomiska situation. I alla fall om de fortfarande vill hävda att de är ett socialistiskt arbetarparti. Och det får man ju tro. Vad gör de annars att göra på första maj?

Nu skriver Eva Franchell i AFTONBLADETs ledarkrönika om de usla pensionerna. Det vore ju inte fel om PRO pensionären, tidningen för PRO-medlemmar och organ för pensionärsorganisationen PRO, också kunde lyfta fram de fattiga pensionärernas svåra situation. Eva Franchell skriver: ”Det går aldrig ihop, säger 83-åriga Maili Backlund till SVT. Det blir alltid några räkningar kvar som jag måste vänta med att betala till nästa månad. Det har hänt att jag lånat pengar av mina barn för att gå till läkaren eller tandläkaren. Många gånger försöker jag att inte berätta för dem hur jobbigt jag har det.

Det har gått så långt att barnen numera oroar sig för hur de ska kunna försörja sina föräldrar. De unga undrar hur de ska klara sin egen ålderdom, Sveriges usla pensionssystem har blivit ett problem som angår alla.”

Tyvärr upprepar Eva Franchell en sak som sägs allt oftare: ”Om 20 år kommer våra pensionärer inte ens få ut halva slutlönen …” Faktum är att redan i dag är vi där! Och med dagens pensionssystem är det om 20 år ännu värre. Då får vi nog se mer av det som redan har börjat ske, pensionärer tigga på gatan.Pension o PRO

Alla med normal hälsa i normala inkomstlägen och som inte förväntar sig att dö i förtid måste ju oroa sig för pensionssystemet för alla ska en dag leva på pension. Därför är pensionsfrågan lika viktig för gammal som för ung. En kvarts miljon svenska pensionärer lever under EU:s fattigdomsgräns. Det är skandal!

Nu gick Annika Strandhäll, socialförsäkringsministern, ut i en debattartikel i AFTONBLADET med rubriken: ”Ökade klyftor är dåligt- för alla”. Inte ett ord hade hon till övers för pensionärerna, de som är bland de fattigaste av alla i samhället. Det tycks som att de inte existerar i hennes värld.

Mer av Skvitt

Lägre pension

PRO-ordförande har ordet

”Skvitt, du har ju skrivit om pension”

LO larmar om usla pensioner

Vad ska pensionärerna göra med alla sina pengar?

Naivism

3 gånger fler fattiga på 8 år

Ska jag verkligen drabbas av fattigdom?

Skvitt synar pension, Pensionsmyndighet, mm.

Fattigpensionärer ökar kraftigt

Oj, så mycket bättre!

S och pensionerna

När Skvitt klantade sig

Den skandalösa pensionen

Pensionärerna

Inte fan ska man stjäla andras texter

Pensionsmyndigheten och propagandaministeriet

Bevisat – vi har råd med högre pensioner

Pensionsnytt

Pension – en skållhet överraskning

Fattigpensionärer ökar kraftigt

Enkätundersökning om PRO:s tidning


Andra om pensionerna

Först ut, PRO: krav på skattefritt privat pensionssparande, med andra ord; vars och ens egen börda, och alltså inte en omfördelning från rika till låginkomsttagare!

Kort sagt, PRO står för en klar högerpolitik, trots att organisationen ska företräda sina pensionerade medlemmar! Och det hjälper inte de pensionärer som i dag inte kan betala sina räkningar, inte har råd med tandläkare eller mediciner och de som idag blir vräkta!

PRO pensionssparande

Senioren: ”Allt fler pensionärer vräks

Dagens samhälle: ”Allvarliga brister gör allt fler äldre hemlösa

Arbetet: ”Trots helt arbetsliv med heltid blir LO-medlemmen fattigpensionär

Sydsvenskan: ”Varannan 70-talist blir fattigpensionär

15 tankar om “Alla ser det

 1. Ungefär 75% av svenska folket vill ha välfärdsstaten kvar. S är fullständigt ointresserat av att utforma en politik enligt de förutsättningarna, trots att det kunde ge partiet egen majoritet i Riksdagen. Varför? Kan det bero av att de medlemmar som ännu är kvar är så kuschade att de inte vågar/klarar av att utmana de korrupta och rent fientliga element som de tillåtit komma in i partiets ledning? S-ledningen svävar helt fritt, den verkar mest vara upptagen av att fixa framtida luckrativa karriärer. S-ledare som tänker sig fortsätta in i bansfären kommer ju inte att angripa bankväldet (och de kommer inte att intressera sig för pensionärerna heller).

  Gillad av 2 personer

 2. En helt annan sak, innan jag tappar bort denna youtubevideo. Det handlar om det gränslösa rysshatet från media. I det här fallet från ryssofoben Wolfgang Hansson krönikör på AB.Han säger ”vad alla vet”. Helt otroligt:

  Gilla

 3. Jo, jag vet ju själv hur det är att vara fattigpensionär, så jag kan inte åka till Kina och ”köpa siden och pärlor i basarerna”…
  Kram
  Kao

  Gilla

  • Jag har ju tidigare skrivit att jag inte skriver i egen sak, men att jag är fly förbannad för att många inte kan reda sig ekonomiskt på sin pension borde ju vara uppenbart.

   Jag har skrivit tidigare att jag klarar mig bra, men det beror inte på att jag har pensionssparat. Istället har jag sparat på vanligt kapitalkonto i banken. Och därmed finns det ingen som kan lägga sig hur jag tar ut mina pengar.

   När de pengarna är slut är det lika bra för mig att lägga mig ned och dö, för då har jag inget att leva på eftersom pensionen är alldeles för skral
   .
   Så det gäller ju att synkronisera det, för dör jag med pengar på banken så är jag ju en loser 😉 och lever jag längre är jag också en loser 😉 för då blir jag en fattigpensionär.

   Det gäller att synka, som sagt! 😉

   Fan för vårt pensionssystem!
   Det är en skam för Sverige att inte värdesätta oss som byggde upp välståndet i landet!

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Du gör naturligtvis helt rätt!
    Jag har en mindre summa på ett sparkonto, men tyvärr räcker inte min lusiga pension, så jag måste tulla lite på ‘kapitalet’ varje månad. Annars skulle det inte fungera. Men när de pengarna är slut blir det kärvt….
    Men idag orkar jag inte ens tänka på det.
    Egentligen skulle jag ha haft skadestånd för arbetsplatsolycka då 1998, men då kunde jag inte kämpa som jag är beredd på att göra nu.
    Ja. Jag har varit med om att bygga upp och upprätthålla en bra vård under nästan 35 år av mitt liv. Idag kastar de mej på soptippen. MEN: Jag vägrar att känna mej kastad. Jag kommer att ta strid och har byggt upp en rad med papper som jag kommer strida med.
    Kram
    Kao

    Gilla

    • Jodå! Vi vet att samhället skiter i pensionärerna, trots att alla blir pensionärer om de lever till dess. Men politikerna som styr över våra pensioner lever ju i annan värld och slipper att gnaga på skosulorna.

     Men tänk dig att till exempel sossarna sa att de ville återskapa det pensionssystem som gav 80% av lönen. Då skulle de flesta pensionärerna rösta på dem och då skulle de kunna bilda en majoritetsregering!

     /Skvitt

     Gilla

      • Åttahundra tusen? Men tänk alla andra som också känner sig svikna av S! Då får du nog dubbla den siffran.
       Om S tog ett par kliv åt vänster skulle de ta över minst halva väljarkåren från SD.

       Konstigt är ju faktiskt att de som är missnöjda med S kan välja SD istället. Det visar bara hur pucko en del kan vara. Det finns ju ett alternativ till vänster om S.

       Kram!
       /Skvitt

       Gilla

       • Jag vet inte om man inte har begripit detta inom partiet. Eller vad som annars ligger bakom (S):s mjäkiga politik.Rädsla? För vad?

        Kram
        Kao

        Gilla

         • Ja inte har man direkt gått arbetarklassens ärenden. Genom lagstiftning och feghet och därmed förräderi har man gått de rikas ärenden.
          Kao

          Gilla

          • När Hjalmar Branting tog kontrollen över S så var arbetarklassen revolutionär men han såg till att rörelsen slog in på en reformistisk linje som i grunden betydde att kapitalismen kunde bestå, men de värsta orättvisorna skulle motarbetas för att förhindra att arbetarklassen tog makten, vilket vid den tiden hade varit fullt möjligt.

           I brev efter brev manade Kata Dalström Hjalmar Branting att inte välja högervägen, men han lyssnade inte på henne när hon skrev ”Jag ber dig Hjalmar, sök hålla kursen åt venster [man stavade det ju så på den tiden] och gör inga försök att drifva åt höger”. Men hon talade för döva öron.

           Hjalmar Branting hade en högborgerlig bakgrund som den ende sonen till Lars Gabriel Branting och Emma af Georgii. Fadern var professor och överlärare, som det då kallades, och denne var även föreståndare för det Gymnastiska centralinstitutet. Det tror fan att med en sådan borgerlig bakgrund att han värnade om borgarklassens intressen.
           Han skulle aldrig ha släppts in i det socialdemokratiska partiet som den femtekolonnare han var! Han omintetgjorde den svenska kommunistiska revolution som då faktiskt var möjlig. Djävla fascist!

           Men han hyllas av dagens socialdemokrater och har ärats med en plats i Göteborg, Hjalmar Brantingsplatsen, den mest olycksdrabbade och felkonstruerade knutpunkten för kollektivtrafiken i hela Göteborg. Det ger ju syn för sägen, om man säger!

           Kram!
           /Skvitt

           Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s