Om mediarapportering


Jag har sagt det förut

 

media rapporterar sällan sakligt numera

Och de kanske viktigaste nyheterna får man söka sig till på annat håll än de vanliga mainstreammedia.

En olycka händer så lätt, skulle man kunna säga. Nu var det ett sjukhus som USA råkade bomba i Afghanistan. ”Enligt ett pressmeddelande från organisationen fortsatte den amerikanska bombningen en halvtimme efter att de fått information om sjukhusets placering.” / AB 

Skolor och bröllop har tidigare bombats ett antal gånger. Och helt oskyldiga har dödats av drönarattacker snart sagt hur många gånger som helst.

Jag kan nästan tänka mig de upprörda artiklar man hade kunnat läsa ifall det hade varit ryssarna som hade begått alla dessa fatala misstag. USA bombade sjukhusUSA är en aggressiv makt, men det är ryssen vi ska vara rädd för! Det är ju horribelt!

USA ska stationera 20 atombomber i Tyskland. Bomberna motsvarar 80 Hiroshimabomber. Samtidigt som  Ryssland har minskat sina icke-strategiska kärnvapen med tre fjärdedelar sedan 1990-talet, är USA:s arsenaler i Europa kvar.” Det skriver Nyhetsbanken.

USA-kärnvapen ingen nyhet

Det är skrämmande att medan USA hotar världsfreden är det Ryssland som vi ska skydda oss från, enligt flera genom att gå med i NATO. Om vi gör det så blir vi en naturlig fiende till Ryssland och dess naturliga mål i händelse av konflikt (som mest troligt provoceras fram av det aggressiva USA). Vad har vi att vinna på det? Och USA kommer med all sannolikhet att placera baser på svenskt territorium. Redan nu har USA över åttahundra baser utanför sitt territorium. Alla kan inte visas i denna video.

världsherravälde 2Jag skull gärna se att media tog upp de faktiska sakförhållandena och inte bara vad makten vill basunera ut. Den undersökande journalistiken är numera satt på undantag.

Ett av de stora problemen idag i världen är den USA-skapade terrorismen.  Det är ytterst sällan media skriver om det. SVT Text råkade dock nämna det i förbifarten, som synes i bilderna nedan.USA-terrorismen

USA-terrorismen 2

Det är denna USA-skapade terrorism som nu genererar enorma flyktingströmmar, men media framställer det som att det är president al-Assad som är boven i dramat. Han blev president för femton år sedan. Borde man inte fundera över varför människorna inte började fly från Syrien förrän terroristerna med USA:s stöd började härja skoningslöst i landet? Borde inte pressen skriva om det? Borde inte det egentliga problemet diskuteras av våra politiker både här och i EU när flyktingfrågan nu har blivit ett så betungade problem? Jag upplever det som ren censur!

11 tankar om “Om mediarapportering

 1. Pingback: Tack, Tulsi Gabbard! – eaqhan

 2. Pingback: Putin bor inte på Donsö | eaqhan

 3. Pingback: Syrien också vårt problem | eaqhan

 4. Media talar helst tyst om att Syriens president faktiskt bett Ryssland om hjälp att få bort IS. Men man har inte bjudit in USA att strida där. Det måste reta USA till vansinne. De vill ju helst själva bestämma vilka som ska leda Syrien.

  Men att USA bombade ett sjukhus i Afghanistan som Läkare Utan Gränser drev, det bör bli svårt att komma undan med. Men jag ger mej tusan på att detta faktum ändå kommer slutas in i dimridåer. Precis som all annan skit detta land ställt till med.

  Går vi med i NATO är vi sålda. Vi utsätts för stora risker. Nu hetsar man fram ett JA till NATO här hemma. Om svenska folket tar sej samman och begriper vad det innebär så kommer man helt enkelt köra över oss i frågan och ansluta oss ändå.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Att Syrien inte har bett USA om hjälp är ju ganska självklart eftersom al-Assad hotas av terrorister som får sina vapen, träning och pengar av USA.
   USA har blandat sig i Syriens inre angelägenheter, med Ryssland bara kommit Syrien till hjälp efter en begäran därifrån. Det är precis detsamma som hände i Afghanistan när dess regering bad Sovjet om hjälp efter att USA hade försett Mujahedin med all hjälp dessa fanatiker behövde för att störta regeringen där.

   Vad gäller en ev. anslutning av Sverige till NATO så lär det inte bli en valfråga utan vi ställs bara inför faktum. Så går det till sedan många år nu i Sverige. T. ex. var ATP en en valfråga när det infördes, men inte när det avskaffades.

   Kram!
   /Skvitt

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s