Man får ta konsekvenserna


När man gör fel

 

och ibland får man plikta för andras fel

Här kommer ett antal fall där det på olika sätt kostar att göra fel.

Till att börja med tatueringar som ångras. Det har ju blivit väldigt vanligt med sådan kroppsutsmyckning, liksom olika former av piercing och tänja ut öronen. Och jag har lite svårt att förstå folk som prompt ska följa trenderna i samhället. I dag ska nästan alla ha någon kroppslig förändring av mer eller mindre varaktig sort.

”Christian Kamp, 40, och drog till Thailand och tatuerade ansiktet. Ett val som han bittert har fått ångra. ‘Jag trivs med mig själv, men samhället dömer överallt och på så sätt ångrar jag att jag gjorde det’, säger han.”

Det ser faktiskt i mina ögon väldigt bra ut. Det är proffs som har utfört behandlingen. Men tyvärr får det negativa konsekvenser. Och hur det påverkar bör alla tänka på som kroppssmyckar sig varaktigt.

TatueradPersonligen känner jag (ytligt) några personer med ansiktstatueringar och de är faktiskt väldigt trevliga. Det är säkert också Christian Kamp och konsekvenserna drabbar bara honom själv.

Men det finns annat som drabbar oskyldiga

Konsekvensen av den rika världens livsstil, vilket ju är mycket allvarligare, kommer vi inte undan ifall vi inte vidtar drastiska mått och steg redan nu. Här i Sverige, till exempel, lever vi som om vi hade 3,7 planeter till vårt förfogande. Det skriver Natursidan. se. Hur ska det bli när den fattiga delen av världen kräver sin rätt att leva som vi?

Jordens resurser

Några som borde ställs till svars och ta konsekvenserna av sitt agerande är ju den förra regeringen med Alliansen. 248 miljarder av skattepengar har använts till att berika de redan rika. Och därtill göddes kriminella och pengar gick till att finansiera rekrytering till IS. Nu måste vi återställa vad Alliansen raserade, men med den bästa viljan i världen krävs det säker tjugo år att återställa allt och en sådan regering som kan ta krafttag lär vi inte få se. Inte heller att de skyldiga, som har bedragit oss, kommer att ställas inför domstol, tyvärr.

Reinfeldt styrde

När FN godkände den Israeliska staten drabbades det palestinska folket och de lever med konsekvenserna än i dag, som bekant. Det finns en utmärkt bok av en israel som beskriver detta, vilket jag tog upp i ett annat inlägg.

Etnisk rensning

Någon som kanske undkommer konsekvenser för sitt handlande är den försvarsanställde man med livlig fantasi och sannolikt ett stort mått av främlingsfientlighet, kanske främst mot muslimer. Han larmade polisen efter ett besök på varuhuset Jula i Skara. Han påstod att två män med stora svarta skägg, och som kom från Mellanöstern, plötsligt gick till attack mot honom. De hotade honom på knagglig svenska med att han skulle bli det första offret för IS i Sverige och tog fram en kniv och hugg med den mot hans mage och skrek “Allah” och “Du ska dö din otrogne djävel”.

Allt var påhittat och man får ju hoppas att konsekvensen av detta blir en fällande dom för falsklarm, samt att han avskedas från sin tjänst. Sådana människor kan ju bli en fara för rikets säkerhet i händelse av en konflikt med främmande makt, som jag påpekade i ett tidigare inlägg.

Lögnhalsen

Påhittet kunde fått allvarliga konsekvenser för människor boende på närliggande asylboenden i och med att sverigedemokratiska, rasistiska, nazistiska, främlingsfientliga och andra obskyra siter manade till vedergällning och en hätsk stämning uppstod. Konsekvensen blev att polisen skyndsamt tvingades att gå ut och dementera mannens påstående, som EXPRESSEN erfor.

Sådana här lögner diktas upp som en konsekvens av åratal av hets mot folkgrupper från främst Sverigedemokraternas sida.

Åkessons värld. 2

Att de här extrema rörelserna som ju Sverigedemokraterna är en del av är ju en direkt konsekvens av att stora delar av svenskarna har fått det sämre på många olika sätt. Det handlar om löner som inte har hängt med, en välfärd som försämrats, bostadsområden som förfaller och hyror som bara stiger, samt mer otrygga arbetsförhållanden, allt medan de kan se på hur vissa blivit sagolikt rika.

De som faller pladask för rasistisk retorik är de politiskt omedvetna och de har ökat i antal. Det är en konsekvens av att borgerlighetens idévärld inte har bemötts av vänstern på ett tydligt sätt de senaste 60 åren och fackföreningarnas bildningsverksamhet avskaffats.

Det får ju konsekvenser.

Som en konsekvens av de främlingsfientliga Sverigedemokraternas propaganda, och kanske av ideologisk vilsenhet, inspirerades en kvinna att hittade på att ha hon blivit gruppvåldtagen. Sannolikt hade hon samma motiv och målsättning att sprida hat mot utländska medborgare och eventuellt hot och attacker mot asylboende som den nyss nämnde mannen inom försvarsmakten. Självklart borde hon ställas till svars och dömas för falsklarm, men det ser ut som hon kommer undan med sitt tilltag, trots att det kunde ha fått allvarliga konsekvenser för helt oskyldiga människor på olika asylboenden och trots att det kostade polisiära resurser helt i onödan. Vad händer nu? ”Får kvinnan stå till svars på något sätt? Nej. Förundersökningen är nedlagd. Nu händer inget mer.” / nwt.se

Åter igen är det sverigedemokratiska, rasistiska, nazistiska, främlingsfientliga och andra obskyra som skapar dessa idéer i folks huvud.Kumpaner i SD

Räcker inte verkligheten till så måste den enligt dessa spetsas med påhittade historier, allt för att driva upp hatstämningar. Det är ett koncept som var väldigt framgångsrikt för Tysklands nazister på 30-talet och Sverigedemokraterna vet värdet av hat, skrämsel  och hot. Därför bör givetvis dylika falsklarm rendera kännbara straff. Det är ju faktiskt vår demokrati som är hotad.Demokrati o datorprogram

En person som säkert fick ta konsekvenserna av sitt handlande är kontrollanten som attackerade en busschaufför i Göteborg och påstod att han tjuvåkte! Tyvärr har jag inga uppgifter om ifall han fick sparken, men i så fall är det inte mer än rätt. Till chauffören skrek han: ”Vill du behålla ditt jobb?” 

Den direkta konsekvensen blev dock att Västtrafik med omedelbar verkan sa upp avtalet med vaktbolagetAV MED JOBBET

Ingvar Persson skriver på AFTONBLADET i en ledarkrönika och presenterar samtidigt Björn Elmbrants bok ”Innan mörkret faller”, vilken just har utkommit: ”Elmbrants tes är att dagens ekonomiska och politiska situation i Europa bara kan mötas av en aktiv, trägen och nydanande demokratisk praktik som utmanar den ekonomiska svältdoktrinen. Annars – det är undertexten – riskerar vi åter att höra ljudet av stöveltramp stiga. // Och egentligen behövs kanske inte 30-talet som argument. Massarbetslösheten, bostadsbristen, förfallet i infrastrukturen och de sjunkande skolresultaten borde vara motiv nog.” Det är ju i den sociala nedrustningen som fascismen får sin näring.

Innan mörkret faller

Konklusion:

Visst kan man ångra en tatuering, även om den ser bra ut och man gillar den. Men den är svår att ta bort.

Visst kan man ångra att man lever utan hänsyn till vad naturen tål. Men det är inte lätt att återställa skadorna när vi har passerat ”tipping point”.

Visst kan man ångra att man släppte fram Alliansen som tömde Sveriges resurser. Men det är inte lätt att återställa förödelsen.

Visst kan man ångra en dag att man saknade medmänsklighet och närde irrelevanta uppfattningar om andra människor till stöd för fascistiskt maktövertagande. Men när demokratin fått ge vika för mörka krafter är det svårt att ändra tillbaka.

Visst kan man ångra sig, men man måste ta konsekvensen! Man kan inte bara följa trenderna i samhället. Man måste tänka självständigt och handla genomtänkt för att slippa oväntade konsekvenser. Det är inte bara att ändra allt igen.


 

Bonuslänk

Rasister och leksaksfåret

Människan är ett superrovdjur

Vi som smiter undan

4 tankar om “Man får ta konsekvenserna

  1. Herregud, vilket långt inlägg! 😦
    Men det var bra.
    Stackars kille med ansiktstatueringarna! Han måste ha gjort detta på fyllan! Han har förstört sitt ansikte för all framtid, även om han försöker ta bort tatueringarna.
    Men jag tycker tatueringar kan vara fina om de sitter på ‘rätt’ plats och inte är så stora. Har själv några små. Bl.a ett yin/yang-märke på ena fotens ovansida som jag gjorde i Thailand för 20 år sen. Har en liten svala på ena överarmen och en elefant på axeln. En delfin på andra axeln och ett par små till vid anklarna. Dessa är jag nöjd med och de ”står inte ut” så mycket.

    Dottern gjorde nyligen en liten tatuering med budskapet: ”No racism, no nazism, no fascism” på ena axeln :-). Men jag har avrått henne å det bestämdaste att tatuera sej på överarmarna.

    Gilla

Lämna en kommentar