Stackars Sverige! (del 4 av 4)


Vårt land och fosterland

 

Invandrarna och arbetslösheten

Om en regering menar allvar med att ta krafttag mot arbetslösheten måste press sättas på företagen, inte på de arbetslösa! Och därför måste det också poängteras att våra politiker än i dag rättar sig efter Milton Friedman som lanserade teorin om den nödvändiga arbetslösheten på ca 7%.

Det är en teori som inte fungerar. Den har aldrig bevisats men däremot ofta visat sig vara felaktig. Likväl håller politikerna fast vid den! De eftersträvar alltså en arbetslöshet kring 7%, men det är inget som de öppet talar om för oss. De pratar om att sänka arbetslösheten, men agerar utifrån att en sänkt arbetslöshet ökar inflationen. Och detta trots att sanningen är att inflation i alla tider har skapats uteslutande av av att det finns för mycket pengar i omlopp. Mängden cirkulerande pengar hade regeringar och statsmakter tidigare kontrollen över, men sedan ett antal decennier är det bankerna som skapar pengar och staterna har inget inflytande över denna penningproduktion!

Penningproduktion

Bankernas penningproduktion hänger intimt samman med långivningen. Det är när bankerna beviljar lån som de samtidigt skapar pengar ur ingenting. Det är ett faktum som varken banker eller politiker vill erkänna och många politiker har inte ens någon kunskap om det. Men det är ett viktigt inslag i vår ekonomi så som den just nu fungerar. Det kallas konsumtionssamhälle och borgerliga ekonomer anser att konsumtionen hela tiden måste öka för att hålla igång samhället. Mer produktion måste ge mera konsumtion annars stagnerar ekonomin. Och konsumtionen måste upprätthållas med nya lån. Räntorna på lånen måste betalas med ytterligare nya lån i det oändliga och skuldsättningen bara ökar. Det är en omöjlig utveckling i längden och en ekonomisk katastrof lurar runt hörnet. Men ingen tycks kunna hejda marschen mot den oundvikliga avgrunden. De okunniga ser inte ens vad som måste komma.

Kopplingen mellan cirkulerande penningmängd och inflation är känd sedan länge, men Milton Friedman lade ut en dimridå och fick nobelpris i ekonomi för det när han istället kopplade inflationen till låg arbetslöshet. Och än i dag driver politikerna denna tes och just därför har vi arbetslöshet. Den är till stora delar skapad med medveten politisk vilja. Därför är det också en ren lögn när politiker talar om insatser mot arbetslösheten. Det förklarar också varför det aldrig blir något resultat av alla arbetsmarknadsåtgärder.

Kopplingen mellan inflation och arbetslöshet är bara en skröna!

Valet till riksdagen 2014

Människor har nu röstat på Sverigedemokraterna. Bland annat på grund av invandringen. Tyvärr för att de tror att invandring skapar arbetslöshet. Och tyvärr för att de inte inser att varje människa är en marknad och en tillgång för samhället och att glesbygd är oekonomiskt medan hög befolkningstäthet är grunden för en god samhällsekonomi.

Stackars Sverige som varken har media eller politiker som vill avslöja sanningen om hur vår ekonomi fungerar. Och stackars Sverige som har ett parti som lockar 12,9% av väljarna på en politik som ”förklarar” allting med invandringen, även arbetslösheten, trots att detta påstående är lika felaktigt som Milton Friedmans ekonomiska och prisbelönta fantasi-teorier. Och nu har dessa 12,9% försatt landet i en situation där ingen riktigt stabil och handlingskraftig regering kan bildas med mindre än att den driver en politik som nära ansluter till den politik Alliansen bedrev. Det var ju just den politiken som curlade de främlingsfientliga Sverigedemokraterna. Det blir alltså ingen större politisk skillnad med regeringsskiftet och sannolikt leder det till än fler röster på Sverigedemokraterna vid nästa val, som kanske kommer redan i höst. Stackars Sverige!

img011(Klicka på bilden så blir den större)

Till alltför stor del är de arbetslösa de som är våra invandrare. Hade vi inte haft några invandrare hade det istället bara varit svenskar som var arbetslösa! Med Friedmans teori bakom den ekonomiska politiken rör det sig alltså om cirka 7%, oavsett om vi har några invandrare eller inte! Detta anser politikerna såldes vara alldeles nödvändigt! Men arbetslösheten är inte nödvändig, den är politiskt skapad, men det talar man tyst om!

Märkligt nog har många okunniga människor två diametralt motsatta uppfattningar samtidigt: ”Invandrare kommer bara hit för att leva på bidrag!” och ”Invandrarna tar vår jobb!” Två påståenden som de främlingsfientliga har hittat på. Det är märkligt hur lite logik och hur mycket motsägelsefulla vanföreställningar som ryms i vissa människors hjärnor.

Varje människa är en marknad.

Många företag växer över tid och den inhemska marknaden räcker till slut inte till. De etablerar sig på utländska marknader för att få avsättning för sin produkter. I det sammanhanget spelar det inge roll hur köparen ser ut, vilken etnicitet den har och ej eller vilken religion den bekänner sig till. Det enda som räknas är att det finns människor som köper produktionen i varuledet och att de kan betala för sig, med eller utan att ta lån. Var denne köpare bor spelar ingen roll. Den kan bo utomlands lika väl som den kan vara infödd svensk eller invandrare. Varje människa är nämligen en marknad så snart den konsumerar. Och då spelar det ingen roll, som sagt, hur köparen ser ut, vilken etnicitet den har och ej eller vilken religion den bekänner sig till. Det enda som räknas, vill jag upprepa, är att den köper, köper och köper och att den kan betala för sig.

Arbetstillfällen

När det finns en marknad kan en produktion hållas igång och då skapas arbetstillfällen. Och marknaden växer om befolkningen växer. Men företagen blir alltmer globaliserade och arbetstillfällena förläggs där löner, arbetsvillkor, skatter och lagstiftning anses gynnsammast. När det ligger till på det viset beror ju inte arbetslösheten på invandrarna utan den beror på företagen och på regeringen som inte styr upp företagen. Likväl skyller Sverigedemokraterna mot bättre vetande arbetslösheten på invandringen. Något sådant samband finns helt enkelt inte. Att det förhåller sig precis tvärt om har jag redan visat.

Mest skrämmande är att vare sig media eller våra partiers politiker inte avslöjar Sverigedemokraternas påhittade och icke existerande samband mellan invandring och arbetslöshet. De och media borde se det som sin plikt att upplysa om den faktiska sanningen. Då hade vi sannolikt förskonats från Sverigedemokraterna. Så varför är det så att lögnerna tillåts utan att bemötas sakligt? Jo det finns en politisk önskan att arbetarklassen är splittrad i ”vi” och ”dom” och okunnigheten hos de vanliga människorna är kapitalets styrka.

Stackars Sverige!

Reinfeldt curlar SD 2

En sådan regering som vi nu har haft under åtta år har varit rent förödande för Sverige.

”Vi har fått fas 3, jobbcoacher, a-kasseförsämringar, cancersjuka som måste gå till arbetsförmedlingen, staplingar av visstidsanställningar och en välfärd som kommer behöva massvis med nya pengar, enligt Konjunkturinstitutets prognoser.

Borg har dessutom sänkt fastighetsskatten och bolagsskatten. Han har tagit bort förmögenhetsskatten och infört rader av skatteavdrag så att det blir billigare att renovera köket eller få städat hemma i stället för att bygga nya hus.

Mot arbetslösheten och det så kallade utanförskapet har hans politik inte fungerat. Det där är inget strålande facit för en framgångsrik och förment apolitisk finansminister. Däremot är det ett finfint facit för en väldigt framgångsrik Moderatpolitiker.” / Daniel Swedin

Det är helt klart så att detta har fått politiskt okunniga att söka en alternativ politik. Som vettskrämda kreatur som precis har räddats ur en brinnande ladugård springer de in i eldhavet igen! Just så begåvat har våra Sverigedemokratiskt röstande väljare betett sig i valet tjugohundrafjorton! Det är skrämmande! Stackars Sverige!

 

Nu

Moderaterna har satt sin prägel på svensk politik under åtta år. I två mandatperioder har klyftorna i samhället ökat riktigt rejält och stora grupper som redan haft det illa ställt har fått det än mycket sämre. I dessa grupper som har missgynnats finns många, som liksom många andra i samhället, saknar både intresse och intellektuell förmåga att sätta sig in i samhällsfrågorna. Därför lyssnar de gärna till mycket enkla budskap om icke existerande samband när rasister, fascister och Sverigedemokrater gör sina illvilliga röster hörda. De som lyssnar till detta förrädiska tal lockas att tro att deras försämrade välfärd beror på invandringen istället för att se hur det egentligen ligger till; att försämringarna bara beror på en skoningslös högerpolitik förd av Alliansen med Moderaterna i spetsen. Och resultatet ser vi i valresultatet. 12,9% röstande på en politik som är ännu mera högerextrem än den politik som regeringen man ogillade drev.

Stackars Sverige!


Stackars Sverige! (Del 1 av 4)

Stackars Sverige! (Del 2 av 4)

Stackars Sverige! (Del 3 av 4)


 

SD har vunnit nu – och de struntar i dig

Vem är dummast?

100 antirasistiska boktips

Bara höjda löner kan rädda Sverige

FINANSSEKTORN OCH VÄRLDENS MÄKTIGASTE BOLAG

21 stödmiljarder betalades ut till arbetsgivare

 

 

 

3 tankar om “Stackars Sverige! (del 4 av 4)

  1. Pingback: Sveriges problem i dag | eaqhan

  2. Denna utmärkta bloggserie du har skrivit borde platsa på helsidor i t.ex Aftonbladet, så att folk begrep. Men det kommer aldrig ske! Starka antidemokratiska intressen vill ha det på det på det här sättet. Det är tydligen önskvärt att folk engagerar sej i fel saker. Det skapar också en grogrund för rädsla och främlingsfientlighet.

    Men om SD-svansen hade förmågan att tänka utanför sina snäva åsiktsramar, så skulle de inse att ett svenskt samhället utan invandrare skulle skapa katastrof.

    Folk är medvetet styrda av högre krafter – och då menar jag inte Gud 😉

    KRam
    Kao

    Gilla

    • SD-svansen kan ju prova på att jobba som städare och diskare för att se att det inte är så roligt att vara invandrare i Sverige. De kunde också prova på att leva på bidrag allena ett tag. Det är inte heller så roligt. Få gör det frivilligt, så det är fel att klandra dem som gör det.

      Kram!
      /Skvitt

      Gilla

Lämna en kommentar