Terrorist kritiserar regeringen


Inte särskilt radikalt

 

men ändå en bra mycket omtänksammare politik än Alliansens

Regeringen har presenterat sin nya budget.

”Det går bra för Sverige. Det rullar på bra för svenska företag, arbetslösheten sjunker och statens finanser är under god kontroll. Sverige har mycket låga skulder, och kan låna pengar helt gratis. Det ser alltså riktigt bra ut. Att lyssna på moderaternas Ulf Kristersson blev nästan pinsamt.” Det skriver Sven tycker. Ja, för varje ansvarsfull medborgare är det, som Sven skriver, pinsamt att lyssna till M:s Ulf.

Den politik som Alliansen förde under åtta års tid bejublade överklassen, borgarklassens mest besuttna, medan resten av befolkningen fick betala deras ökande välstånd och de allt större klyftorna i samhället blev till ett dödligt dråpslag mot långtidssjukskrivna som utförsäkrades. Det var nämligen dessa och alla andra svaga grupper i samhället som i första hand skulle finansiera de ”reformer” som förde över pengar till de allra rikaste. Det är välfärdsterroristernas politik i ett nötskal.

För att återställa förfallet krävs en långt mer radikal politik än vad regeringen mäktar med, inte bara för att den saknar majoritet utan även av ideologiska skäl. Men ändå kritiseras självklart regeringens budget från det välfärdsterroristiska hållet, eftersom det görs satsningar som kommer svaga grupper tillgodo. Det finns bara en sak att göra: vänd dem ryggen och rösta aldrig på dem!

Budgetkritik

Moderat politik står fast. Det är sjuka, arbetslösa och alla andra svaga grupper som ska betala notan för de allra rikaste, vars skatter har sjunkit till nästan noll och har gjort Sverige till deras skatteparadis.

Ulf Kristersson ska bara hålla käften. Med M i spetsen sänkte Alliansen statens skatteinkomster med 140 miljarder och sålde dessutom ut mängder med offentlig egendom vi ju alla ägde tillsammans. Och gruvindustrins skatt sänktes från 50% till ynka 0,2%! Det är underbart att ge! När det inte är ens egna pengar tycker högern att det är Kul att ge bort, bara det hamnar i de rikas fickor!  

En ansvarsfull politik måste handla om att justera upp skatterna igen för de rika och då har vi inga finansiella problem längre i det här landet. Då kan välfärden byggas ut, vården behöver inte lägga ned avdelningar och sjukhus, man kan satsa på skolorna, på pensionärerna, på infrastruktur och skapa fler jobb inom den offentliga sektorn. Och vi kan till och med ta emot flyktingarna. Men sådan politik är inget för högerpartier. I deras ideologi ska helst allting privatiseras så hugade kapitalister kan berika sig och vanligt folk påföras notan. Det är det som kallas välfärdsterrorism!

M-terrorister

M vill återinföra kritiserad tidsgräns för sjuka

Fel att kasta ut cancersjuka

Glöm aldrig Anna Olsson – den första som slog larm!

Moderaternas mörka ideologi (video)

Vårbudgeten 2016 på fem minuter

Lämna en kommentar